Η κάλπη είναι το αγαπημένο θέμα των σημερινών Κυριακάτικων πρωτοσέλιδων. Δόξα τω Θεώ, έχουμε πολλές δημοσκοπήσεις για να διαλέξουμε αυτήν που μας ταιριάζει. Αναλυτικά:

 

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Δημοσκόπηση της MARC.70% δίνουν εντολή για συνεργασίες"

Σήμα για κυβερνήσεις συνεργασίας δίνουν οι πολίτες, καθώς συνολικά περισσότεροι από 2 στους 3 ψηφοφόρους, σε ποσοστό 70,6%, επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που πραγματοποιήθηκε για το «Έθνος της Κυριακής».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Η προφητεία των Γωγ – Μαγώγ, οι Χαζάροι Εβραίοι και οι εισβολείς του Βορρά Ρώσοι!"

Με θεωρίες περί Γωγ και Μαγώγ ασχολείται, σήμερα, η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: " Η δυναμική της ΝΔ & το αδιέξοδο Τσίπρα"

“Την πρωτοβουλία των κινήσεων σύμφωνα με το δεύτερο γύρο των δημοσκοπήσεων ανακτά η Νέα Δημοκρατία, η οποία έκλεισε την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή και πέρασε μπροστά δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Η ανατροπή έγινε -και- στην πρόθεση ψήφου καθώς «προάγγελος» αυτής της προοπτικής ήταν η υπεροχή της Ν.Δ. και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την κατάρρευση των ποσοστών του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: "Το νέο μοντέλο ανάπτυξης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα “δέκα παρεμβάσεις για την οικονομία, την κοινωνία και την πολιτεία αποτελούν τον άξονα του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κύριο χαρακτηριστικό τού νέου αναπτυξιακού μοντέλου είναι η αναδιανομή, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Σφραγίζει τη νίκη η Νέα Δημοκρατία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ραγδαία ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, την οποία επιβεβαιώνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, επιφέρει η μεγάλη πτώση της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα και η αύξηση της εμπιστοσύνη του κόσμου για τη Ν.Δ. και το πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που προσφέρουν τα εχέγγυα για μια Νέα Πορεία στον τόπο μας. Πλέον, θεωρείται εξαιρετικό πιθανό η Ν.Δ. να είναι η πρώτη δύναμη στις εκλογές της 20ns Σεπτεμβρίου, και με το μπόνους των 50 εδρών να καταστεί ο κορμός μιας μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης, που έχει ανάγκη ο τόπος, για να οδηγηθεί και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής, με τον κ. Μεϊμαράκη πρωθυπουργό”.

Η ΕΠΟΧΗ: " Σχέδιο εγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ"

“Η προκήρυξη εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου μπορεί να άλλαξε τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού, όμως δεν ανέτρεψε την αρχική οτόχευση των αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡ1ΖΑ-ΑΝΕΛΟικολόγων Πράσινων”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αποχή και συσπειρώσεις τα "κλειδιά" της κάλπης"

“Ακρως αμφίρροπη εξελίσσεται η αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου, με τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται πλέον στην ίδια αφετηρία, σύμφωνα με το τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων, ενώ η αποχή και οι συσπειρώσεις των κομμάτων αναδεικνύονται στα «κλειδιά» της κάλπης”, γράφει η εφημερίδα. 

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Τούνελ μυστικό προς το Προεδρικό"

Η εφημερίδα παρουσιάζει το γνωστό κτίριο της Ρηγίλλης, όπου στεγαζόταν η Νέα Δημοκρατία και στο οποίο, στις αρχές του ελληνικού κράτους, είχε στεγαστεί η προσωπική φρουρά του βασιλιά…

Κυριακάτικη KONTRA NEWS: " Τα 6 όπλα του Αλέξη"

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι “το ντέρμπι στην εκλογική αναμέτρηση που δείχνουν οι τελευταίες 5ημοσκοπήσεις ίσως αποδειχθεί περίπατος για τον ΣΎΡΙΖΑ καθώς τα όπλα του Αλέξη Τσίπρα είναι αρκετά ισχυρά ώστε να επιβεβαιώσουν τους φόβους του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η αποσυσπείρωση που δείχνει ως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατον να συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές ενώ αντίθετα η ΝΔ δείχνει αυξημένη συσπείρωση”.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Το αληθινά νέο και σύγχρονο είναι με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής"

“Λύση στα καθημερινά αδιέξοδα που ζουν η νεολαία και ο λαός υπάρχει: Με το ΚΚΕ, στο δρόμο της ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ και της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του σημερινού σάπιου συστήματος. Η πλειοψηφία της νεολαίας, που ζει στο πετσί της τη σύγχρονη βαρβαρότητα, έχει κάθε συμφέρον να απαντήσει στις επιδιώξεις των κάθε είδους εκμεταλλευτών του λαού”, επισημαίνει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: Μπροστά η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

“Σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό στην Α' Θεσσαλονίκης, αλλά και στην εικόνα που έχουν οι πολίτες για τον κεντρικό δήμο και την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, καταγράφει η έρευνα που διενήργησε η εταιρεία "to the point" για τη "Μακεδονία της Κυριακής". Ο ΣΎΡΙΖΑ έχασε το προβάδισμα των δέκα μονάδων και πέρασε στη δεύτερη θέση, με τη ΝΔ να ανακτά την πρωτιά με μιάμιση ποσοστιαία μονάδα”, επισημαίνει η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ: " Κραυγή αγωνίας"

Η εφημερίδα τονίζει: “Έως και 30.000 άνθρωποι εμπλέκονται στο παράνομο δίκτυο διακίνησης μεταναστών από χώρες του τρίτου κόσμου στην Ευρώπη, δήλωσε ο υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol) σε μέσα ενημέρωσης της Τσεχίας”.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Ποιος είναι πρώτος"

Η εφημερίδα τονίζει: “Πολυεπίπεδο ντέρμπι που είναι πολύ πιθανό να κριθεί στο νήμα της κάλπης καταγράφουν τα ευρήματα όλων ανεξαιρέτως των δημοσιευμένων και μη δημοσκοπήσεων που διενεργούνται με πυρετώδεις ρυθμούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι διαθέσεις του εκλογικού σώματος εμφανίζονται ευμετάβλητες και η επερχόμενη αναμέτρηση ms 20ής Σεπτεμβρίου ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: " Επιστροφή στις δοκιμασμένες λύσεις"

“Επτά μήνες ήταν αρκετοί προκειμένου να έρθει η ώρα της αλήθειας για όλους και να αποδειχθεί ότι η ψήφος με το θυμικό και το συναίσθημα μπορεί να αποβεί μοιραία για μία χώρα. Κατά τους 7 μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι απλοϊκοί πειραματισμοί και η λογική του «ανατολίτικου παζαριού» παραλίγο να Θέσει την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, ενώ όλοι μας βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού και τον αποφύγαμε την τελευταία στιγμή”, γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ζήσαμε έναν εφιάλτη"

H εφημερίδα υπογραμμίζει: “Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου εξομολογούνται στο «Βήμα». Πως ξέμεινε το Δημόσιο με μόλις 10 εκατ. ευρώ. Επτά μήνες το ελληνικό κράτος πάλευε με την αβεβαιότητα χωρίς λεφτά. Μέρες και νύχτες αγωνίας για τους μισθούς, τις συντάξεις και την αποτροπή της χρεοκοπίας. Ακόμη μεγαλύτερο το σοκ από τα capital controls”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Τα ρέστα τους στο ντιμπέιτ"

“Με τις δημοσκοπήσει να καταγράφουν οριακή τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, όλα δείχνουν ότι η μάχη των εκλογών θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στο ντιμπέιτ της 14ns Σεπτεμβρίου μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Β. Μεϊμαράκη. Στην αναμέτρηση αυτή θα φανεί ξεκάθαρα ποιος από τους δύο έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού”, λέει η εφημερίδα.

ΤΟ ΧΩΝΙ: " Οχι άλλο Αδωνι!"

H εφημερίδα δικαιολογεί την αφίσα που τύπωσε και γέμισε τους δρόμους των αστικών κέντρων, λέγοντας: “«Αδιανόητη» χαρακτηρίζουν διάφορα μίντια την ενέργεια της εφημερίδας µας, να γεμίσει την Ελλάδα µε το νέο καλλιτεχνικό αριστούργημά της, την αφίσα... «ΟΧΙ άλλο Αδωνι». Που καταλήγει µε το ψύχραιμο σύνθημα – ευχή – πρόβλεψη: ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!”. Και προσθέτει: “Θεωρούµε ότι εκφράζουµε µ' αυτό µας το μήνυµα τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και αυτό αποδεικνύεται ακριβώς από την αντίδραση της μειοψηφίας”! 

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έλληνες επιστήμονες φτιάχνουν μικροτσίπ θεραπείας

Η εφημερίδα αναφέρεται σε έρευνα του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία αφορά το Αλτσχάιμερ και την Πάρκινσον. Όπως λέει, στόχος των επιστημόνων είναι “τα θεραπευτικά μικροτσίπ για τον εγκέφαλο”

REAL NEWS: "Συνέντευξη Ευ.Μεϊμαράκη. "Θα κυβερνήσουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ...αρκεί να το θέλει"

Σειρά στις συνεντεύξεις για την εφημερίδα παίρνει ο Ευάγ. Μεϊμαράκης. O πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει στην εφημερίδα: "Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται – Η χώρα δεν αντέχει επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες – Στόχος μας είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης η οποία θα αποτελείται από άξια και ικανά πρόσωπα που υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και εκτός πολιτικής – Ο Τσίπρας φόρτωσε τη χώρα με ένα επαχθέστερο μνημόνιο και με περίπου 90 δισ. ευρώ επιπλέον χρέος".