Οι συντάξεις είναι το θέμα που προτιμούν, σήμερα, για τα πρωτοσέλιδά τους, οι περισσότερες εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη

Στα όσα λέγονται στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: "Πεζοδρόμηση της Παλιάς Παραλίας και τμήματος της Ερμού, μπάρες στο ιστο-ρικό κέντρο, «ψαλίδι» στη ΔΕΘ και απόδοση της μισής έκτασης στην πόλη, υπογειοποίηση της Βασιλέως Γεωργίου, λειτουργία τελεφερίκ και μίνι μπας που θα ενώνουν τα πάρκινγκ και δημιουργία πλατείας Δημαρχείου προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο του δήμου, που οραματίζεται την ανάπλαση ολόκληρης της Θεσσαλονίκης"...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πανικός με τα ΚΤΕΟ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέο τρόπο κατάθεσης των πινακίδων από τους πολίτες προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι γνωστές ουρές στις εφορίες. Λήγουν οι προθεσμίες και τα πρόστιμα (65 ευρώ και 150 ευρώ μέσω Εφορίας) περιμένουν όσους καθυστερούν ακόμα».

ΕΘΝΟΣ: «4 φωτιές στο Ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τέσσερις αλλαγές –φωτιά έρχονται στο συνταξιοδοτικό. Η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκε χθες ανοίγει την πόρτα για την εφαρμογή του νέου τοπίου στο Ασφαλιστικό, όπως αυτό διαμορφώθηκε με την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: To θαύμα του Πανορμίτη

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που δημοσιεύει και φωτογραφίες, "ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έτρεψε σε φυγή τουρκικό πολεμικό σκάφος, παραμονή της Παναγιάς"!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συντάξεις 300 ευρώ με την πρόωρη εγκύκλιο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ξεκίνησε η εφαρμογή του «Μνημονίου Τσίπρα» στο ασφαλιστικό με άγριο ψαλίδι στις συντάξιμες αποδοχές. Όσοι δεν πιάνουν τη νέα κατώτατη σύνταξη, θα παίρνουν μόνο το ποσό που αναλογεί στις εισφορές τους μέχρι τα 67».

ΕΣΤΙΑ: «Εικόνα θλίψεως εκπέμπει η ΝΔ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ο ορυμαγδός υποψηφιοτήτων –σοβαρών και μη- για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύει ένα γεγονός. Ότι το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως έχει παύσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας».

Η ΑΥΓΗ: «Τέλος στην ασυλία της διαπλοκής»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «άνοιξε ο δρόμος της Δικαιοσύνης για τις πολύκροτες υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής. Σε δίκη παραπέμπονται 35 παράγοντες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και επιχειρηματίες για θαλασσοδάνεια 350 εκατ. την περίοδο 2008-2010».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Στην ουρά για το εδώλιο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η σύλληψη του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου για μίζες άνω των 2 εκατ. ευρώ στην υπόθεση προμήθειας αεροσκαφών είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο διαρκές σκάνδαλο των εξοπλισμών, στο οποίο εμπλέκονται έμποροι όπλων, πολιτικοί, εκδότες και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σύγχυση για κατώτατες και πρόωρες συντάξεις»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σύγχυση εξακολουθεί να υπάρχει ως προς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μετά την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, αλλά και την κατώτατη σύνταξη, παρά την έκδοση της πρώτης εγκυκλίου για τις ανατροπές που φέρνει για χιλιάδες ασφαλισμένους το τρίτο Μνημόνιο»

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε κίνδυνο πλέον και οι ζωές ασθενών

"Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στο "ΑΧΕΠΑ", καταγράφονται δραματικές ελλείψεις σε εξειδικευμένα υλικά, όπως βηματοδότες, γεγονός που εκτοξεύει την αναμονή όσων ασθενών πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Την ίδια στιγμή σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και σε εξεταστικά γάντια, σύριγγες, βαμβάκι και σαπούνι", τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Στον αέρα οι αναπηρικές συντάξεις!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «μεγάλος κίνδυνος για τις αναπηρικές συντάξεις που δίνονται για σοβαρές ασθένειες (τυφλών, παραπληγικών, μεταμοσχευμένων, σκλήρυνσης κατά πλάκας κλπ) και θα εκδίδονται μετά την 1η Ιούλη του 2015, προκύπτει από την πρώτη εγκύκλιο που ετοίμασε το υπουργείο Εργασίας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κώστας κερνάει, Κώστας πίνει στην υγειά του Μεϊμαράκη…»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με ηχηρές δημόσιες παρεμβάσεις οι Κώστας Καραμανλής και Κώστας Μπακογιάννης, οι νεότεροι εκπρόσωποι των μεγάλων τζακιών της ΝΔ, άδειασαν τους δελφίνους του κόμματος δείχνοντας προς την πλευρά Μεϊμαράκη, ο οποίος εμφανίζεται πλέον διατεθειμένος να ξεπεράσει τις αμφιβολίες του και να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Της κοντής Ν.Δ. ο αρχηγός της φταίει»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ίντριγκες, παρασκήνιο, συμβιβασμοί, μεθοδεύσεις…. Το “Game of Thrones” της Ν.Δ. με τους δελφίνους να κονταροχτυπιούνται για την καρέκλα του αρχηγού του κόμματος, κρατάει χρόνια».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Διατροφή και άσκηση θωρακίζουν την καρδιά 

H εφημερίδα υπογραμμίζει πως "η μεσογειακή διατροφή και η μέτρια άσκηση προλαμβάνουν τις παθήσεις" 

ΕSPRESSO: Ολική μετάλλαξη για τραγουδιστή

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σοκάρει η ολική μεταμόρφωση του τραγουδιστή Σαράντη Κρεμιζάκη, ο οποίος δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον το ντροπαλό μελαχρινό αγόρι που πρωτοεμφανίστηκε στο talent show χορού του Mega «So you think you can dance» και κατόπιν πήρε σβάρνα τα κανάλια κόνοντας προκλητικές δηλώσεις με στόχο να γίνει γνωστός στο πανελλήνιο". Όπως λέει "υπέβαλε τον εαυτό του σε αλλεπάλληλες επίπονες επεμβάσεις, έκανε ενέσεις, έλαβε ακόμη και αφρικανικές ορμόνες (!) γη να γίνει κάποιος άλλος".

KONTRA NEWS: «Τρέμουν πολλοί μην μιλήσει ο Λιακουνάκος»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται το σύστημα της διαπλοκής μετά τη σύλληψη του βαρόνου των εξοπλιστικών Θωμά Λιακουνάκου. Τα τελευταία 40 χρόνια, βουλευτές, υπουργοί, ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, μεγαλοεπιχειρηματίες και πολιτικά κόμματα σιτίζονται από το μαύρο χρήμα που μοίραζε προς κάθε κατεύθυνση το σύστημα Λιακουνάκου».

SPIRTO:  Πώς έγινε το "ντου" στο Λιακουνάκο

Με τη σύλληψη του επιχειρηματία ασχολείται, σήμερα, η εφημερίδα, δίνοντας λεπτομέρειες για την επιχείρηση των αρχών.

STAR PRESS: Μαρκάρονται με πυρωμένο σίδερο

H εφημερίδα αναφέρεται σε δράση του κινήματος 269 LIFE στην Αθήνα (κοντά στην πλατεία Συντάγματος) ως διαμαρτυρία για την κατανάλωση βοδινού κρέατος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Το πρώτο κύμα φόρων»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ξεπερνά τα 11 δις. ευρώ το ύψος των φορολογικών βαρών έως το τέλος του έτους. Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Φόρος πολυτελείας για Ι.Χ., πισίνες, σκάφη αναψυχής. Έως 10 Οκτωβρίου ο αυξημένος φόρος για αγρότες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Προειδοποιητική βολή για το συνταξιοδοτικό»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τις επερχόμενες καταιγιστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σηματοδοτεί η πρώτη εγκύκλιος για την εφαρμογή των νέων ασφαλιστικών διατάξεων που εκδόθηκε χθες».