Φορολογικά και... Νεοδημοκρατικά φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Οι τοπικές εφημερίδες, πάντως, ασχολούνται με το μετρό.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ; Ξέσπασε «πόλεμος» για το μετρό

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "«πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπων φορέων της πόλης, με αφορμή την πρόταση του δήμου για το σταθμό Βενιζέλου. Ο δήμαρχος μίλησε για «ανόητη κινδυνολογία» όσων υποστηρίζουν ότι ο δήμος φταίει που κινδυνεύει να μη γίνει το μετρό. Η πρόταση του δήμου προβλέπει τη δημιουργία μιας «αρχαιολογικής πλάζα» για την ανάδειξη των αρχαίων. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η ΕΕ έχει στείλει τελεσίγραφο πως... αν το έργο δεν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2017, μπαίνει «stop» στη χρηματοδότηση κι ίσως ζητηθεί η επιστροφή κονδυλίων"!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τρελά σχέδια υπερφορολόγησης!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σενάρια τρόμου, που προβλέπουν αφορολόγητο μόνο για όσους δηλώνουν έως 12.000 ευρώ και αύξηση φόρου για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 25.000 ευρώ, αφήνουν να διαρρεύσουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών".

ΕΘΝΟΣ: "Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο από 15 Οκτωβρίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να προχωρήσουν από τις 15 Οκτωβρίου οι αλλαγές στο δημόσιο τομέα που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους. Οι αλλαγές αναμένεται να είναι σαρωτικές και θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις τόσο στη διοικητική διάρθρωση όσο και στο μισθολόγιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καρφώματα και κόντρες στην κούρσα της Ν.Δ.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Μεϊμαράκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του έως την τελευταία στιγμή και αφήνει αιχμές κατά Παπαμιμίκου για σύμπλευση με Τζιτζικώστα. Ενστάσεις και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του γραμματέα της Ν.Δ., αλλά και το "ασυμβίβαστο" του περιφερειάρχη Μακεδονίας".

ΕΣΤΙΑ: "Καταυλισμός αντί ιδιωτικοποιήσεως".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο Ελληνικό καταλήγουν οι περιφερόμενοι μετανάστες των Αθηνών, οι οποίοι μετά τις ταλαιπωρίες του ταξιδιού τους μέχρι την Ελλάδα, καθίστανται τώρα θύματα της ανικανότητας της Κυβέρνησης και της αδυναμίας της να χαράξει ένα σοβαρό σχέδιο για τη φιλοξενία τους".

Η ΑΥΓΗ: "Χρέος, επενδύσεις, ανάπτυξη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση παρουσίασε στη Νέα Υόρκη ο Αλ. Τσίπρας, επεξηγώντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας καθίσταται ελκυστική για τους επενδυτές".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Συγγρουόμενες φιλοδοξίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της Ν.Δ. μεταξύ των υποψήφιων προέδρων Κυρ. Μητσοτάκη, Απ. Τζιτζικώστα και Αδ. Γεωργιάδη. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι "δεν θα κάνει τον τοποτηρητή". Βολές και κατά του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Α. Παπαμιμίκου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αλμυρό νερό ρέει στον Αρη".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νερό σε ρευστή μορφή υπάρχει στην επιφάνεια του πλανήτη Αρη για ορισμένους μήνες κάθε αρειανής χρονιάς. Αυτό ανακοίνωσε χθες η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος (NASA), επισημαίνοντας ότι η διαπίστωση των επιστημόνων βασίζεται στον εντοπισμό ένυδρων αλάτων στους χαρακτηριστικούς αύλακες της περιοχής του ισημερινού του πλανήτη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στα δύο η πόλη για το έργο του μετρό

Η εφημερίδα τονίζει:  "Από τη μια πλευρά ο Γιάννης Μπουτάρης, ο ΣΥΡΙΖΑ και δύο ακόμη παρατάξεις της ήσσονος αντιπολίτευσης - και από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι, μαζί τους και οι φορείς της πόλης, που ζητούν να μην υπάρξει νέα καθυστέρηση στο έργο του μετρό εξαιτίας των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, προκρίνοντας τη λύση της προσωρινής τους απόσπασης και επανατοποθέτησης, την οποία έχει εισηγηθεί και το ΤΕΕ/ΤΚΜ. Για μία ακόμη φορά το δημοτικό συμβούλιο διχάστηκε, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να κατηγορεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι ενήργησε εν κρύπτω στην υπόθεση του σταθμού της Βενιζέλου για την αλλαγή στάση του ΚΑΣ. Ο δήμαρχος από την πλευρά του υποστήριξε ότι οι καθυστερήσεις στο μετρό οφείλονται στην υποχρηματοδότηση του έργου και όχι στη στάση του δήμου για τις αρχαιότητες της Βενιζέλου, ενώ υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας τη θέση ότι ο σταθμός μπορεί να κατασκευαστεί με τη διατήρηση των αρχαιοτήτων στο σημείο όπου αποκαλύφθηκαν".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αναδιάρθρωση χρέους και καπιταλιστική ανάκαμψη απαιτούν τσάκισμα του λαού".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τη στιγμή του η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να στείλει στο λαό το βαρύτατο λογαριασμό του τρίτου μνημονίου των 86 δισ., ο κ. Τσίπρας, από τις ΗΠΑ και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συνεχίζει την κοροϊδία ότι μια πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Απέραντο Δελφινάριο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνωστίζονται δελφίνοι στον προθάλαμο του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αρνείται να ξεκαθαρίσει τις τελικές προθέσεις του: χθες και ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει την αρχηγία, ενώ και άλλα στελέχη ετοιμάζονται να ανοίξουν τα χαρτιά τους μέσα στα επόμενα 24ωρα, οδηγώντας σε μια κούρσα που θα τραυματίσει τη Ν.Δ.".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η NASA βρήκε νερό στον πλανήτη Άρη 

Με τη χθεσινή ανακοίνωση της NASA ασχολείται η εφημερίδα και προσθέτει: "Πιθανή η εξωγήινη ζωή, υποστηρίζουν οι κορυφαίοι επιστήμονες του κόσμου". 

ESPRESSO: Τσόντα στα μάτριξ του προαστιακού

Η εφημερίδα αναφέρεται στο περιστατικό που συνέβη, χθες, στο σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στην Αθήνα "Δουκίσσης Πλακεντίας", όταν από τις οθόνες που δείχνουν τα δρομολόγια, εμφανίστηκε... τσόντα.

Kontranews: "Σαρώνει ο αντάρτης Τζιτζικώστας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2014 ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο... ιδιοκτήτης της Ν.Δ.-κληρονομικώ δικαιώματι- Κώστας Καραμανλής διέταξαν το νεαρό Απόστολο Τζιτζικώστα που είχε τότε εκδηλώσει την "επιθυμία" να θέσει υποψηφιόττηα για περιφερειάρχης να μην τολμήσει να κατέβει στις εκλογές διαμηνύοντάς του μάλιστα με αυστηρό ύφος, να καθίσει ήσυχος στα αυγά του, γιατί είναι ακόμα πολύ νέος και άπειρος και ότι το κόμμα έχει άλλα σχέδια".

SPIRTO: Ο Τόλης ψάχνει τη Τζούλια

Η εφημερίδα αναφέρεται στη δικαστική διαμάχη του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου με την πρώτην σύζυγό του, για την πατρότητα της κόρης τους, λέγοντας πως η πρώην σύζυγος δεν εντοπίζεται για να της παραδοθεί δικαστική απόφαση για την εξέταση του DNA του παιδιού τους.

STAR PRESS: Υπάρχουν εξωγήινοι

Στην ανακάλυψη της NASA, ότι υπάρχει νερό στον πλανήτη Άρη, αναφέρεται η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σκηνικό απαξίωσης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις τελευταίες ημέρες έχουν ενισχυθεί οι φήμες που θέλουν να είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών έτσι όπως αυτές θα προκύψουν από τα stress tests. Το ενδεχόμενο αυτό τρομάζει τους επενδυτές, οι οποίοι σπεύδουν να ρευστοποιήσουν τις τραπεζικές μετοχές που κατέχουν στο Χρηματιστήριο, βυθίζοντας τις τιμές σε απαξιωτικά επίπεδα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το σχέδιο για ευρω-κεφαλαιαγορά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η οικοδόμηση μιας ένωσης κεφαλαιαγορών για τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. που θα δώσει νέες δυνατότητες πρόσβασης σε ρευστότητα στις επιχειρήσεις, κυρίως στις μμε, αποτελεί βασική προτεραιότητα της Επιτροπής Γιούνκερ, ενώ έως το τέλος του έτους θα δημοσιοποιηθούν οι δράσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου μέχρι το 2019".