P1100325Με επιτυχία και αθρόα προσέλευση ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 25 χρόνων από τη δημιουργία του Ορεινού Εκπαιδευτικού Κατασκηνωτικού Κέντρου της ΧΑΝΘ στο Νυμφαίο.

Στη γιορτή των 25χρονων συμμετείχαν περισσότερα από 250 άτομα, παλιοί κατασκηνωτές, μέλη και φίλοι της ΧΑΝΘ, εκπρόσωποι αρχών όπως ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης και κάτοικοι του Νυμφαίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου με την προσέλευση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, ποικίλες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, τοξοβολία, αγώνα ποδοσφαίρου κτλ, συγκέντρωση στην πυρά, όπου παλιοί και νέοι κατασκηνωτές και φίλοι του Κέντρου θυμήθηκαν ιστορίες από την πρώτη δραστηριοποίηση της ΧΑΝΘ στο Νυμφαίο το 1990 μέχρι και το φετινό καλοκαίρι, και δείπνο στην τραπεζαρία του Κέντρου.

P1100307

Την Κυριακή έγινε εκκλησιασμός στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Νυμφαίου και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση στην πυρά του Εκπαιδευτικού Κέντρου.

Mpoutaris_nymfaio_20150921_01Ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης, έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό λειτουργίας και τίμησε, επιδίδοντας αναμνηστική πλακέτα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μπουτάρη και τον δημοσιογράφο – συγγραφέα Νικόλαο Μέρτζο, αμφότερους με καταγωγή από το Νυμφαίο, για την αποφασιστική τους συνεισφορά στη δημιουργία και λειτουργία του Ορεινού Εκπαιδευτικού Κατασκηνωτικού Κέντρου. Αναμνηστικές περγαμηνές για τη συμβολή τους έλαβαν επίσης οι Mυρτώ Πατιερίδου, Κώστας Ζαχαριάδης, Άγγελος Ζαχάρωφ, Γιάννης Ηλιάδης, Θόδωρος Δερβίσης, Τόλης Κερεμλόγλου, Γιώργος Ζωΐδης.

Αναφορά έγινε στους χορηγούς Αντώνη Δούδο και Αχιλλέα Φώλια.

P1100290

Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα και παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του Νυμφαίου με τη συνδρομή του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της ΧΑΝΘ και μουσική από τη Λεχοβίτικη Κομπανία.

Οι οργανωτές ευχαρίστησαν τους κ.κ. Ιατρίδη από το κτήμα Άλφα και Στέλιο Μπουτάρη για την ευγενική χορηγία των κρασιών της εκδήλωσης.