Τα μέτρα που έρχονται αντικατέστησαν το εκλογικό κλίμα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Συναγερμός» για το μετρό

“Να προβεΙ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης να προχωρήσει απρόσκοπτα, καλούν την κυβέρνηση, με κοινή ανακοίνωσή τους, οι διοικήσεις έξι φορέων της πόλης. «Ούτε η πόλη αντέχει την καθυστέρηση από ενδεχόμενη επαναδημοπράτηση ούτε η χώρα το κόστος σε χρήμα. Θα πρέπει, ταυτόχρονα, να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος που έχει ανακύψει στο σταθμό Βενιζέλου με τις αρχαιότητες. Λύσεις υπάρχουν και έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά. Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει χωρίς το σταθμό Βενιζέλου κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο», επισημαίνουν σε ανακοίνωση. Για δύο μέρες τα προβλήματα του μετρό βρέθηκαν στο στόχαστρο ομάδας ευρωβουλευτών που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκαν με όλους τους αρμόδιους φορείς”, γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ιλιγγος για τον θρόνο της ΝΔ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: φουντώνει το παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία εν όψει της εκλογής νέου αρχηγού, που υπολογίζεται ότι θα γίνει το αργότερο έως τις αρχές Νοεμβρίου. Ο εσωκομματικός ίλιγγος συνοδεύεται από μυστικά δείπνα, υπόγειες συνεννοήσεις, συγκρούσεις, μπλόφες και δηλώσεις».

ΕΘΝΟΣ: «Κατασχέσεις εξπρές από την Εφορία»

Η εφημερίδα σημειώνει: «κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από την Εφορία με διαδικασίες- εξπρές και σε διάστημα επτά ημερών για τους οφειλέτες του Δημοσίου έρχονται από την 1η Οκτωβρίου. Η δέσμευση των χρημάτων θα γίνεται αυθημερόν με ένα e-mail».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Άγιος Παΐσιος: Είμαστε στο χείλος της μεγάλης δοκιμασίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο άγιος Παΐσιος είχε μιλήσει, το 1983, σε Ρωμαιοκαθολικό μοναχό και του είχε αποκαλύψει πότε θα έρθει αυτή η δοκιμασία και πόσο θα διαρκέσει.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα δύο σενάρια για τις μειώσεις συντάξεων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « «κόλπο» με το άθροισμα κύριας και επικουρικής για τον υπολογισμό των νέων μειώσεων που θα επιβληθούν. Εκτιμήσεις για «κούρεμα» από 3% έως 6% για όσους έχουν συνολικές αποδοχές πάνω από 1.500 ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: «Απειλή οι τρεις μουσουλμάνοι»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η περίπτωσις του βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και για ελάχιστες ώρες υφυπουργού στην νεορκισθείσα κυβέρνηση κ. Δ. Καμμένου είναι ανησυχητική για δύο διαφορετικούς λόγους».

Η ΑΥΓΗ: «Εμφύλιος οικογενειών για την ηγεσία της Ν.Δ.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «δέσμια της οικογενειοκρατίας αλλά και προσωπικών συγκρούσεων εντός των ίδιων των οικογενειών αποδεικνύεται η συντηρητική παράταξη, με συνέπεια κάθε πρόβλεψη για την έκβαση της αναμέτρησης για την ηγεσία της Ν.Δ. να είναι παρακινδυνευμένη, όχι μόνο ως προς τον νικητή, αλλά ακόμη και για τη συνοχή του κόμματος».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μεγάλα κόλπα με το λιμάνι»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « «στον αέρα» βρίσκονται τεράστιες εκτάσεις στο παραλιακό μέτωπο δήμων της Β’ Πειραιά. Παρά τις ρητές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για παραχώρησή τους στους πολίτες, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά σε «υπόγειες» κινήσεις που μπορεί να φέρουν τις εκτάσεις αυτές στα χέρια ιδιωτών. Ξεσπούν οι δήμαρχοι και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μείωση 11% στις συντάξεις»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ μεικτά, που μεσοσταθμικά θα προσεγγίζουν και ίσως ξεπερνούν το 11%, σχεδιάζει να προτείνει η κυβέρνηση ως ισοδύναμα στα μέτρα που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εντολή εισαγγελέα να καθαρίσει το κέντρο

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σαφή εντολή για άμεση αποκατάσταση των χαοτικών κυκλοφοριακών συνθηκών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των παράνομων σταθμεύσεων ΙΧ., ταξί και φορτηγών, έδωσε, χθες, ο εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας, που ανέλαβε την αρμοδιότητα εποπτείας της Δημοτικής Αστυνομίας”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Η ΕΕ δεν μπορεί να δώσει φιλολαϊκή λύση ούτε στο μεταναστευτικό-προσφυγικό»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δίνουν απόλυτη έμφαση στη διατήρηση εκτός της ΕΕ και στην απέλαση, με κάθε τρόπο, του μεγαλύτερου όγκου των προσφύγων και των μεταναστών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Χωρίς ανάσα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι έτοιμη η λίστα με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης των 3 δις. ευρώ από την πλευρά των δανειστών. Η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να ξεπεράσει το σοκ της μίνι κρίσης από την υπόθεση Καμμένου».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παράλυτος περπάτησε με συσκευή που διαβάζει τη σκέψη

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν παράλυτο να περπατήσει με μια συσκευή η οποία βοηθά την επικοινωνία μεταξύ εγκεφάλου και σώματος, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

ESPRESSO: Ύμνος στα όργια και στο χασίς 

Η εφημερίδα αναφέρεται στο νέο, χέβι μέταλ, τραγούδι του Νίκου Καρβέλα, γράφει ότι “ξέφυγε” και πως “κοχλάζει το Ίντερνετ”, παραθέτοντας τους στίχους του τραγουδιού.

KONTRA NEWS: «9 τρανταχτά ονόματα της διαπλοκής θα καθίσουν στο σκαμνί»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «εννέα τρανταχτά ονόματα του οικονομικού κατεστημένου που διαπλέκονταν άμεσα με το χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, καίγονται μέχρι τώρα από την έρευνα για την πολύκροτη λίστα Λαγκάρντ που αποκάλυψε ο Ερβέ Φαλτσιανί».

SPIRTO: Απόψε γλεντάει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα, 100 στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άνοιξαν το νυχτερινό κέντρο Ποσειδώνιο την Δευτέρα το βράδυ, σε μέρα ρεπό και διασκέδασαν μέχρι πρωίας με τον τραγουδιστή Πλούταρχο για τη νίκη στις εκλογές.

STAR PRESS: Σάλος από αντιχριστιανικό σουξέ του Καρβέλα

Στο νέο τραγούδι του Νίκου Καρβέλα αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα, αναφέροντας στο πρωτοσέλιδο τον στίχο “ήρθε ο Χριστιανισμός και τα γ… όλα”.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τραπεζική δοκιμασία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στη Φρανκφούρτη, για χαλάρωση των όρων ανακεφαλαιοποίησης. «Κόκκινα» δάνεια, περιουσιακά στοιχεία και οικονομική σταθερότητα κρίνουν τα stress tests. «Μάχη των ιδιωτών-μετόχων να διατηρήσουν το ποσοστό συμμετοχής τους στις τράπεζες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Δείγματα γραφής ζητούν από την κυβέρνηση οι Βρυξέλλες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στην άμεση υλοποίηση των προαπαιτούμενων του προγράμματος αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών επικεντρώθηκαν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις συναντήσεις που είχαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».