Με… Σαββατιάτικες εφημερίδες σήμερα, Παρασκευή, λόγω εκλογών (αλήθεια, ποιος επηρεάζεται, πλέον, από ένα πρωτοσέλιδο;). Αναλυτικά:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: -

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κολατσιό με τεφτέρι για τους μαθητές»

H εφημερίδα δημοσιεύει “Στοιχεία-σοκ από τα κυλικεία των σχολείων! Υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να φέρουν φαγητό ούτε από το σπίτι τους”…

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: «Το «παλιό» έχει πολλά πρόσωπα»

ΕΘΝΟΣ: «Μάχη 48 ωρών για 650.000 αναποφάσιστους»

“Τον κορυφαίο αγώνα «μπρα ντε φερ», που θα αναδείξει τον νικητή της εκλογικής αναμέτρησης, δίνουν μέσα στις 48 ώρες που απομένουν μέχρι την κάλπη ο Αλ. Τσίπρας και ο Β. Μεϊμαράκης, με στόχο να κερδίσουν τους αναποφάσιστους. Το τοπίο παραμένει πολυδαίδαλο, δυσκολεύοντας τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να αποκρυπτογραφήσουν σωστά τις προθέσεις και τα μηνύματα των περίπου 650.000 αναποφάσιστων”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στρατηγός Αϋφαντής: Εξισλαμισμένος Εβραίος ο Τσίπρας

Σύμφωνα με αυτά που γράφει ο στρατηγός στην εφημερίδα, “τον πατέρα του Τσίπρα τον έφεραν από το χωριό Άγιοι Σαράντα της Τουρκιάς. Υπάρχει κωμόπολις Άγιοι Σαράντα και στην Βόρεια Ήπειρο, όπως ξέρουμε. Αυτός ήρθε από την πόλη Άγιοι Σαράντα στην Καβάλα, το έχω ελέγξει αυτοπροσώπως πηγαίνοντας στην Καβάλα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σταθερότητα για την Ελλάδα με την πρωτιά της Ν.Δ.»

Η εφημερίδα γράφει: “Μήνυμα ομόνοιας και ενότητας έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τρία 24ωρα πριν από τις εκλογές. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, χθες το βράδυ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης και έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα”.

ΕΣΤΙΑ: «Οι αναποφάσιστοι κρίνουν τον νικητή»

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι ψηφοφόροι αυτοί, όπως δείχνουν τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, στην μεγαλύτερη μερίδα τους επιλέγουν την αποχή από τις εκλογές, ενώ κάποιοι από αυτούς τοποθετούνται υπέρ της προερχόμενης από τη διάσπαση του Σύριζα «Λαϊκής Ενότητας» ή και άλλα κόμματα. Δεν είναι τυχαία ή επιλογή του εκλογικού επιτελείου του Σύριζα, που τις τελευταίες ημέρες προκρίνει, ακόμη και με ειδικού περιεχομένου αφίσες, την συσπείρωση και πόλωση αυτών των ψηφοφόρων. Διότι από το 10% των αναποφάσιστων που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, οι 60 στους 100 λογίζονται ως ψηφοφόροι του Σύριζα στις τελευταίες εκλογές. Οι υπόλοιποι 40 μοιράζονται στα άλλα κόμματα”.

Η ΑΥΓΗ: «Δημοκρατικό προσκλητήριο για μια δίκαιη Ελλάδα»

H εφημερίδα τονίζει: “Χθες από την Κρήτη, σήμερα από το Σύνταγμα, ο Αλ. Τσίπρας απευθύνει το μεγάλο δημοκρατικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχιστεί ο δρόμος τού αγώνα και της μάχης για μια δίκαιη Ελλάδα. Με γνώμονα τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, που στηρίζει και εμπνέει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας ζητάει ισχυρή εντολή με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που να διασφαλίζει τετραετή διακυβέρνηση του τόπου από την Αριστερά "για τις μεγάλες συγκρούσεις, τομές και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος"”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ομολογία εγκλήματος-18/9/2013: Δύο χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα»

“Προκαλεί η κυνική παραδοχή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής μία μέρα πριν από τη μαύρη επέτειο και τρεις μέρες πριν από τις εκλογές”, γράφει η εφημερίδα. 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Συσπειρώσεις, αποχή τα «κλειδιά»

H εφημερίδα υπογραμμίζει: “Με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, προδιαγράφοντας την πλέον αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση από το 2000, τα κομματικά επιτελεία συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι οι συσπειρώσεις, η αποχή και οι μετακινήσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων θα κρίνουν τον νικητή των εκλογών της Κυριακής”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στην Αγχίαλο τελικά οι πρόσφυγες

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στην εγκατάσταση προκατασκευασμένων σπιτιών σε περιοχή της Αγχιάλου στο δήμο Ωραιοκάστρου, πλησίον του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού και κοντά στη ΒΙΠΕ Σίνδου, κατέληξαν οι φορείς της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κλήθηκαν χθες να δώσουν λύση για την υποδοχή και τη φιλοξενία των προσφύγων που διέρχονται από την πόλη με κατεύθυνση το συνοριακό σταθμό της Ειδομένης. Πάντως η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των δημάρχων της περιοχής, που υποστήριξαν ότι δεν ενημερώθηκαν και δεν γνώριζαν τη σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα”.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων-Όλα όσα δείχνουν για πρωτιά και συγκυβέρνηση»

Η εφημερίδα γράφει: “Τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα που έχουν στα χέρια τους τα κομματικά επιτελεία τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχθεί πλήγμα κυρία» από την υπόθεση Φλαμπουράρη”.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Προβάδισμα στο παρά 5’ για τη Ν.Δ.»

Δημοσκόπηση δημοσιεύει η εφημερίδα και συμπεραίνει: “Με οριακή πρωτιά θα κριθεί ο νικητής · Εντυπωσιακή η πορεία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας · Μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση ·Το Μνημόνιο «ενώνει» τα δύο κόμματα”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για δυνατό ΚΚΕ»

“Μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι την τελευταία ώρα δίνουμε τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Υπάρχουν και τώρα εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες που ταλαντεύονται, προβληματίζονται”, γράφει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: «Οι νέοι υπουργοί του Τσίπρα»

 

ΤΑ ΝΕΑ: «Προοπτική τετραετίας-Ζητείται σχήμα μακράς πνοής»

“Με ζητούμενο τη συγκρότηση ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας που θα δώσει το αίσθημα της σταθερότητας στην κοινωνία, στην αγορά, αλλά και στο διεθνές περιβάλλον, το εκλογικό σώμα οδηγείται την Κυριακή στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα στο 2015”, επισημαίνει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έτοιμη να «αγκαλιάσει» τους πρόσφυγες η Θεσσαλονίκη

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “στα βιαστικά και χωρίς συζήτηση στήνεται κέντρο υποδοχής, αλλά η πόλη θα σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες”. Προσθέτει πως είναι “τεράστια ανάγκη να προετοιμάσει η κυβέρνηση την κατανομή των ανθρώπων αυτών”.

ESPRESSO: Δεσμά 7 ετών σε παιδόφιλο παππού

Η εφημερίδα γράφει για την απολογία του 78χρονου πρώην στελέχους του ΟΚΧΕ: “Ισχυρίστηκε ότι ανέβηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με προτροπή του κοριτσιού (!) και εκεί... έπαιξαν τρίλιζα! Δεν δίστασε ακόμη να χαρακτηρίσει απλή σύμπτωση το γεγονός ότι στην πίσω όψη του χαρτιού της τρίλιζας υπήρχαν φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου”!

KONTRA NEWS: «Μαύρο στον Αλέξη που μας πρόδωσε»

Η εφημερίδα επιχειρηματολογεί για ποιον λόγο πρέπει κάποιος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: “Αν είσαστε τόσο κορόιδα και πιστεύετε όλα όσα λέγονται από τα πουλημένα κανάλια, τις χρεοκοπημένες εφημερίδες και τους λωποδύτες πολιτικούς, ψηφίστε όλους αυτούς που μας κατέστρεψαν και... μαυρίστε τον Αλέξη, για να κτυπάτε ύστερα το κεφάλι σας στον τοίχο...”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: «Εισήγηση –σοκ για νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις»

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: « «Ισχυρή εντολή για σύγκρουση με τα συμφέροντα» Αποκλειστική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην «Ε» »

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ώρες ευθύνης για όλους- Στο νήμα ο νικητής- Κρίσιμη η επόμενη ημέρα»

Η ΑΞΙΑ: «Τελευταία ευκαιρία-Εθνική συνεννόηση (τώρα) για να υπάρχει μέλλον!»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στοίχημα η κάλυψη του χαμένου χρόνου»