Το ντιμπέιτ Τσίπρα – Μεϊμαράκη επιλέγουν αρκετές εφημερίδες, σήμερα, για πρωτοσέλιδο θέμα.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στα άκρα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “ανέβασαν τους τόνους χτες Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έξι μέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, στοχεύοντας στους αναποφάσιστους, συγκρούστηκαν μετωπικά με κυρίαρχο το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών για την επίτευξη σταθερής κυβέρνησης. Ενδεχόμενο για κυβέρνηση με στελέχη της υπηρεσιακής κυβέρνησης ή ακόμη και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τον Ευ. Μεϊμαράκη. Μετά τις εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Σφοδρή σύγκρουση και για τις επενδύσεις”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τι δεν καταλάβατε;

Η εφημερίδα γράφει ότι: «δεσμεύτηκαν στην εφαρμογή του Μνημονίου και ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης. Οι «καλές» και οι «κακές» στιγμές των δύο μονομάχων! Σε ποιες ερωτήσεις τα βρήκε μπαστούνια ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ (που χαμογελούσε χωρίς λόγο), ποιες νάρκες (Παπασταύρου, Βέμπερ, βιώσιμο χρέος) «πάτησε» ο πρόεδρος της ΝΔ».

ΕΘΝΟΣ: Επιχείρηση πόλωσης

Η εφημερίδα σημειώνει: «τη σύγκρουση και την πόλωση του προεκλογικού κλίματος στην τελική ευθεία προς τις κάλπες επιχείρησαν οι δύο μονομάχοι στο χθεσινό ζωηρό ντιμπέιτ. Ο Αλ. Τσίπρας ήθελε να αναδείξει τη σύγκριση του παλιού με το νέο. Ο Β. Μεϊμαράκης επέμεινε στο επτάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 13 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το έτος του εωσφόρου

“Το Ισραήλ από την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 μπήκε στην περίοδο των εορτασμών της Εβραϊκής Πρωτοχρονιάς, μιας καθαρά θρησκευτικής τελετής που γιορτάζεται με ήθη κι έθιμα που αφορούν την οικογένεια, την εσωτερική αναζήτηση και την πνευματική ενδυνάμωση των Εβραίων που ακολουθούν κατά γράμμα την παράδοση”. γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ψήλωσε” η ΝΔ

Για το ντιμπέιτ γράφει η εφημερίδα και τονίζει: “Με σαφή υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεΐμαράκη που έθεσε τα διλήμματα της επόμενης ημέρας χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις αλλά με οδηγό την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έληξε η χθεσινοβραδινή τηλεμαχία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην άχαρη θέση να υπερασπισθεί το Μνημόνιο το οποίο υπέγραψε χωρίς όμως να πιστεύει στο περιεχόμενο του”.

ΕΣΤΙΑ: Ανοικτά ερωτήματα άφησε η τηλεμαχία

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το δεύτερο ντιμπέητ μεταξύ των κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη υπήρξε πιο ενδιαφέρον και τηλεοπτικό από το πρώτο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του κ. Μιχαλολιάκου».

Η ΑΥΓΗ: Ντιμπέιτ-νίκη για Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καταλυτικό ρόλο για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής αναμένεται να διαδραματίσει η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Ευ. Μεϊμαράκη, καθώς προσέφερε στους πολίτες την ευκαιρία να συγκρίνουν τα προγράμματα που προτείνουν τα δυο κόμματα για τη χώρα και να ενημερωθούν για το τι εκπροσωπεί έκαστος. Και η σύγκριση ήταν συντριπτική".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Τα νεύρα έκριναν τον νικητή

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεν κατάφερε να κρύψει τον εκνευρισμό του ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόσο μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ όσο και κατά την αποχώρησή του από το Ραδιομέγαρο. Τα επιχειρήματα του Τσίπρα και Μεϊμαράκη δεν ήταν εξόχως διαφωτιστικά, γι΄αυτό και η μάχη κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ".

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Φόβος εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα

Η εφημερίδα τονίζει: “Σοβαρή ανησυχία στις ελληνικές αρχές προκαλεί η απόφαση της Γερμανίας να αναστείλει προσωρινά τη συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο κατάρρευσης του ούτως ή άλλως προβληματικού, ελληνικού συστήματος διαχείρισης προσφύγων μετά την απόφαση και άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. να κλείσουν τα σύνορά τους και το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την ίδια στρατηγική «τρίτες» χώρες, όπως η Σερβία και τα Σκόπια”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα τους

“Άνθρακες ο θησαυρός και από το χθεσινό ντιμπέιτ ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο πρώτων κομμάτων, οι οποίοι παρέμειναν σταθεροί στην προεκλογική τους στρατηγική”, τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Υπάρχει λύση για το λαό έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Χιλιάδες λαού, πλημμύρισαν το βράδυ του Σαββάτου το πρώην στρατόπεδο "Παύλου Μελά" στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ που έγινε στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-"Οδηγητή".

ΤΑ ΝΕΑ: Νίκησε η πόλωση. Δίωρη συζήτηση με μηδενική συναίνεση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Με μηδενική συναίνεση κύλησε το τηλεοπτικό ντιμπέιτ κορυφής μεταξύ Τσίπρα-Μεϊμαράκη. Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί επέμειναν στη γραμμή της πόλωσης, παρά τις αναφορές στη συναίνεση και τη συνεργασία, με στόχο να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους στην τελική ευθεία προς τις κάλπες".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κόκκινο κρασί και σταφύλια ενάντια στο Αλτσάιμερ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “η ουσία ρεσβερατρόλη προστατεύει τον εγκέφαλό μας από την άνοια και αποτελεί «ασπίδα» για τις νοητικές μας ικανότητες και τον οργανισμό μας”.

ESPRESSO: Φονιάς ετών 15

Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση της Κάτω Αχαγιάς και αναφέρει: “Περικυκλωμένο από την Αστυνομία το σπίτι του δράστη ετών 15 Σκότωσε με καραμπίνα τον 17χρονο φίλο του που τον χτύπησε μπροστά σε κόσμο επειδή εκείνος φλέρταρε την αδελφή του”!

Kontranews: Εκτέλεσε τον Μεϊμαράκη κέρδισε τις εκλογές. Ολοταχώς για αυτοδυναμία πάει ο Αλέξης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Σε βατερλώ για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα εξελίχθηκε το χθεσινό ντιμπέιτ, που έκρινε ολοκληρωτικά και οριστικά το αποτέλεσμα των εκλογών".

SPIRTO: Την έκλεψαν την ώρα που κοιμόταν

“Μια από τις πιο δυσάρεστες εμπειρίες στη ζωή της βίωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου το φετινό καλοκαίρι. Στα μέσα Αυγούστου το «Spirto» είχε αποκαλύψει τη διάρρηξη στην εξοχική κατοικία της οικογένειας Αγγελοπούλου στο συγκρότημα του Αγίου Λαζάρου στη Μύκονο. Το νέο ρεπορτάζ από το νησί δίνει άλλη -πιο σοβαρή- διάσταση στην υπόθεση αφού. σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Spirto». οι «ποντικοί» εισέβαλαν μέσα στην άγρια νύχτα στην πολυτελή κατοικία, την ώρα που η Γιάννα Αγγελοπούλου κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα της”, γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Φίλε μην πυροβολείς

Στο στυγερό έγκλημα της Κάτω Αχαγιάς αναφέρεται η εφημερίδα και τονίζει: “Ο 15χρονος συνελήφθη κι έχει ομολογήσει την πράξη του,αλλά δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τι έγινε και παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη”.