«O κ. Τσίπρας να καταλάβει ότι υποχρεούται να κυβερνήσει, να πάρει ευθύνες και να δώσει λύσεις» τονίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στην Real News .

 

Επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός «δίνει προς τα έξω την εικόνα ότι τα εσωκομματικά ζητήματα κυριαρχούν, αντί να προσπαθήσει να δώσει λύση στα καυτά ζητήματα του τόπου».

Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «αυτό οδηγεί σε μια αστάθεια, οδηγεί σε αβεβαιότητα, προκαλεί σύγχυση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη «ο κ. Τσίπρας δείχνει να κινείται περισσότερο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα ζητήματα πολύ σοβαρά και ουσιαστικά που απασχολούν όλους τους Έλληνες και αφορούν τη χώρα» ενώ, όπως επισημαίνει οι εκλογές στην παρούσα φάση δεν θα ήταν λύση. Μάλιστα ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ δεν σκέφτεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Πάντως όσον αφορά την υπόθεση Βαρουφάκη ο πρόεδρος της ΝΔ τη χαρακτηρίζει πολύ σοβαρή τονίζοντας πως το κόμμα θα εξαντλήσει όλα τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτει για να πέσει φως στην υπόθεση.

Ο κ. Μεϊμαράκης επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του προς ένα ευρύτερο κομματικό ακροατήριο χωρίς βαρονίες, όπως λέει και τονίζοντας πως η ΝΔ είναι μια μεγάλη παράταξη όπως την όρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όπως περιγράφεται στην ιδρυτική διακήρυξη.