Φορολογικά είναι τα θέματα που απασχολούν, σήμερα, Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ""Απόδραση" στη Ν. Υόρκη για την παρέα Παπασταύρου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρωτοφανή διακίνηση 65.700.000 δολαρίων από την Ελβετία και διεθνείς φορολογικούς παραδείσους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησε ο καταζητούμενος, από τα τέλη Ιουνίου, επιχειρηματίας Αγγελος Μεταξάς με σκοπό την επένδυσή τους σε αγορές, επισκευές, εγγυήσεις, υποθήκες και μεταπωλήσεις ακριβών αυτοκινήτων ".

ΕΘΝΟΣ: "Ολοταχώς για συμφωνία και κάλπες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ταχύτατους ρυθμούς και με στόχο να κλείσουν μέσα στις επόμενες ώρες τα ανοιχτά θέματα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ώστε να κατατεθεί και να ψηφιστεί στις 13 Αυγούστου στη Βουλή η νέα συμφωνία, κινείται η κυβέρνηση με εντολή του πρωθυπουργού. Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για τις κάλπες και ο Αλ. Τσίπρας εξετάζει δύο σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών: εντός του Σεπτεμβρίου ή τον Νοέμβριο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 14 σημεία των καιρών για τον Αρμαγεδδών του Σεπτεμβρίου

"Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην παγκόσμια οικονομία και τα σημεία των Καιρών δείχνουν ότι μια παγκόσμια οικονομική καταστροφή όχι μόνο είναι βέβαια αλλά πιθανόν να βρίσκεται ήδη καθοδόν για να καταστρέψει αυτή τη φορά όχι μόνο τους φτωχούς, αλλά και τον λεγόμενο αναπτυγμένο κόσμο", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι νέες συντάξεις για όσους "φεύγουν" το 2015 ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ολική ανατροπή στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό, επηρεάζοντας όχι μόνον όσους θα υποβάλλον αίτηση συνταξιοδότησης το επόμενο διάστημα, αλλά και όσους έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί μετά την 1η/1/2015, καθώς τα ποσά που έχουν πάρει ή θα πάρουν πρόκειται να υπολογιστούν εκ νέου με νέο τύπο ".

ΕΣΤΙΑ: "Οι υδρογονάνθρακες στο νέο ΤΑΙΠΕΔ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η εκμετάλλευση των εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) είναι μια προσπάθεια που γίνεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Αν και μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει καρπούς, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν δύναται να συμβεί στο μέλλον. Και σε αυτό το μέλλον "επενδύουν" κυβέρνηση και πιστωτές".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ο διάβολος στις λεπτομέρειες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με την παροιμία "το γοργόν και χάριν έχει" κινείται το οικονομικό επιτελείο, ώστε να συναφθεί το ταχύτερον δυνατόν η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα. Πολύωρες και επίπονες οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές επί του κειμένου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οι δημότες θα πληρώσουν τα κλεμμένα

Η εφημερίδα αποκαλύπτει "έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, που εστάλη στο δήμο Θεσσαλονίκης στις 3 Αυγούστου και με το οποίο απορρίπτεται ομόφωνο αίτημα του δημοτικού συμβουλίου να μην πληρώσει ο δήμος τα χρήματα προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ήδη βγει από το δημοτικό ταμείο, αλλά κατέληξαν στις τσέπες των καταχραστών. Στο μεταξύ επτά χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, που σημάδεψε τη θητεία ΓΊαπαγεωργόπουλου στον κεντρικό δήμο, τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμη δεν έχουν διακριβώσει το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που δεν τους καταβλήθηκαν, καθώς είχαν υπεξαιρεθεί", σημειώνει.

ΤΑ ΝΕΑ: "Αυτό το δάνειο ποιος θα το πάρει";

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " τη συνεργασία της κυβέρνησης με τις τράπεζες, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να χαραχθεί στρατηγική για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων προβλέπει το σχέδιο του Μνημονίου. Το σχέδιο αυτό δεν προβλέπει τη δημιουργία ενδιάμεσου φορέα για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων ενώ οι δανειστές προωθούν τη δυνατότητα πώλησής τους σε funds, τα οποία θα αναλαμβάνουν την είσπραξή τους ".

ESPRESSO: Κλείνει το νησί της Λάσπα!

"Με τη... χαρά έμειναν η Κατερίνα Λάσπα και ο Νεκτάριος Νικολόπουλος (κάνουν αυτές τις ημέρες διακοπές στη Μύκονο) όταν ενημερώθηκαν πως τα σχέδια τους για την Υδρούσα, τη νησίδα την οποία ενοικίασαν για 25 χρόνια, «παγώνουν» για ένα χρόνο", γράφει η εφημερίδα.

Kontranews: "Δένουν το Γιάννο με κακούργημα οι ανακριτές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όπλο στα χέρια των ανακριτών αποτελούν οι μαύροι λογαριασμοί του ζεύγους Παπαντωνίου οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Μέσα απ΄την κίνηση των επίμαχων λογαριασμών οι δικαστές αναμένεται να παραπέμψουν τον Γιάννο Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Βουλή θα τον αθωώσει λόγω παραγραφής για την εμπλοκή του στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με την προμήθεια των Leopard για την οποία το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ".

SPIRTO: Η γυναίκα του Κικίλια

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, φαίνεται ότι Βρήκε στο πρόσωπο της ξανθιάς και πανύψηλης φοιτήτριας Ηλεάννας τον έρωτα που θα τον κάνει να εγκαταλείψει τον εργένικο Βίο και να ανέβει σύντομα (;) τα σκαλιά της εκκλησίας".

STAR PRESS: Μαϊμού ταμειακές στη συναυλία του Οικονομόπουλου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή εντόπισε το κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που βρέθηκε στη συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου στην Κω.
Τη στιγμή που ο αγαπητός τραγουδιστής τα έδινε όλα στη σκηνή και εισέπραττε το χειροκρότημα από τους χιλιάδες θαυμαστές του, ο υπεύθυνος του χώρου που διοργάνωνε την εκδήλωση έκοβε αποδείξεις-μαϊμού σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πού θα κλείσει το φορο-πακέτο".


Η εφημερίδα τονίζει ότι "με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για τα φυσικά πρόσωπα αναμένεται να κλείσει άμεσα η συμφωνία με τους θεσμούς, που θα ανοίξει τον δρόμο για τη νέα δανειακή σύμβαση και την εκταμίευση της πρώτης δόσης πριν από την 20η Αυγούστου".

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Καταλύτης μια συμφωνία εντός Αυγούστου για αναστροφή του κλίματος

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μόνο με την επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους μας εντός του Αυγούστου μπορεί να αντιστραφεί το οικονομικό κλίμα, σύμφωνα με την Alpha Bank, η οποία στο εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων, προειδοποιεί ότι η ιδιωτική κατανάλωση "αναμένεται βεβαίως να επηρεασθείαρνητικά από τη μετάταξη σε υψηλότερο φορολογικό συντελεστή ενός εκτεταμένου φάσματος προϊόντων και αγαθών" ".