Με μια ματιά τα σημερινά (Κυριακή 9 Αυγούστου 2015) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, καθώς και παρουσίαση των βασικών θεμάτων:


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: -


Η εφημερίδα δεν κυκλοφορεί λόγω επίσχεσης εργασίας


ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Οι 4 ανατροπές για τη συμφωνία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εξελίξεις δρομολογούνται σε τέσσερα κομβικά σημεία της διαπραγμάτευσης προκειμένου να «κλειδώσει» η συμφωνία. Στο πεδίο του ΦΠΑ παύει η απαλλαγή για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, που πλέον υπάγονται στο 23%, ενώ εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων θα βρεθούν όσοι φανούν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Σε ζητήματα όπως τα «κόκκινα» δάνεια και το αγροτικό προωθούνται άμεσα μικρές αλλαγές, με την οριστική φόρμουλα να αναμένεται το φθινόπωρο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μασονική προπαγάνδα για την έλευση του αντίχριστου

Για βιβλίο "Εβραίου αρχιμασόνου" κάνει λόγο η εφημερίδα, το οποίο κυκλοφορεί από το 1926 και για το οποίο επισημαίνει: "Αυτό που μας εκπλήσσει είναι το ότι αυτό το βιβλίο βρίσκεται σε κάθε μασονική στοά και στα σπίτια πολλών δήθεν Ελλήνων μασόνων, οι οποίοι όταν είναι εκτός των στοών δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι και Έλληνες πατριώτες, όταν όμως είναι εντός των στοών, διαβάζουν τέτοια βιβλία και λαμβάνουν εντολές για το πώς θα εκτελέσουν τα σχέδια των αφεντικών τους". 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Μνημόνιο και κάλπες υπό την αίρεση του Σόιμπλε

"Η αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν εκλογές μέχρι το τέλος του έτους είναι να έχει κλείσει η μεγάλη συμφωνία με τους πιστωτές, δηλαδή να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το νέο Μνημόνιο. Όλες οι πληροφορίες, από την Αθήνα και από τις Βρυξέλλες, συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι το προσχέδιο συντάσσεται ήδη με σκοπό να έχουν όλα τελειώσει μέχρι τις 18 Αυγούστου", τονίζει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: Φιάσκο Σαμαρά η Αμφίπολη

Εδώ η συμφωνία έρχεται και η Αυγή θυμήθηκε την... Αμφίπολη: "Προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανακοίνωση των σπουδαίων ευρημάτων στην Αμφίπολη και του αρχαιολογικού πυροτεχνήματος που επί μήνες παρακολουθούσε η ελληνική κοινή γνώμη από τα τηλεοπτικά κανάλια, τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από την ανασκαφική έρευνα έρχονται να ανατρέψουν τη χρονολόγηση του μνημείου, η οποία διολισθαίνει από τον 4ο αι. π.Χ. στους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους (δεύτερο μισό 2ου αι. π.Χ. - 1ος αι. π.Χ.)", γράφει.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Τρέξτε να προλάβετε

"Ηθερινή ραστώνη και η ανάγκη προσανατολισμού oris διαπραγματεύσεις με το... κουαρτέτο των εταίρων-δανειστών (ΔΝΤ, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκοί Μηχανισμός Etfipi&is) έδωσαν προσωρινή, μόνο, αναστολή στην υιοθέτηση ολόκληρου του πακέτου ανατροπών στα ασφαλιστικό. Ως εκ τούτου, οι ασφαλισμένοι δεν πρέπει να εφησυχάζουν. Και πρέπει να ετοιμάζονται από τώρα, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για την αποφυγή δυσάρεστων απροόπτων από τις apxes φθινοπώρου μάλιστα", προτείνει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:  Προσπάθεια για συμφωνία και 25 δισ. στο παρά πέντε

"Σε αγώνα δρόμου, με υποχώρηση από τις περισσότερες «κόκκινες γραμμές» της, έχει αποδυθεί η κυβέρνηση προκειμένου τα επόμενα εικοσιτετράωρα να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους για το νέο πρόγραμμα - μνημόνιο και να διοχετευθούν προς τη χώρα περί τα 25 δισ. ευρώ", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Το τέλος των συντάξεων

"Με βόμβα μεγατόνων μοιάζει η πρόταση των δανειστών για την πρόωρη συνταξιοδότηση, αφοΰ προκαλεί απανωτές αυξήσει ορίων ηλικίας που μπορεί να φτάσουν έως και τα 17 έτη. Η ελληνική πλευρά μπορεί να επιθυμεί η αύξηση να είναι πολΰ μικρότερη και το φορτίο oris πλάτες των περίπου 170.000 ασφαλισμένων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη να είναι ελαφρύτερο, αλλά οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν άλλες επιδιώξεις", υποστηρίζει η εφημερίδα. 

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRANEWS: Εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου

Η εφημερίδα υποστηρίζει: "Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να τελειώνει με τις εκκρεμότητες ώστε να ασχοληθεί με τη μεγαλύτερη και πλέον κρίσιμη εκκρεμότητα: την ελληνική οικονομία. Πρώτο εμπόδιο η Συμφωνία, δεύτερο η σημερινή ισορροπία στο Κοινοβούλιο και τελικώς στο κόμμα του, στον ΣΥΡΙΖΑ".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά

"Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Είναι ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα βρεθούν το επόμενο διάστημα μπροστά σε νέες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Είτε η κυβέρνηση κλείσει άμεσα τη συμφωνία και αρχίσει να ψηφίζει εφαρμοστικούς νόμους, είτε ψηφιστούν προαπαιτούμενα για ένα νέο δάνειο - «γέφυρα». Δεν πρέπει να περάσει το κλίμα που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι, αφού ψηφίσει το μνημόνιο, θα διαπραγματευτεί αντισταθμιστικά μέτρα, βελτιώσεις κ.λπ. Πρόκειται για προσπάθεια ώστε να αποσπάσει την εργατική - λαϊκή συναίνεση. Μόνη διέξοδος είναι η προετοιμασία, η οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά", προτάσσει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Πρώτα το μνημόνιο κι από ΔΕΘ... εκλογές

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στον αέρα βρίσκεται το πρόγραμμα της επετειακής 80ης ΔΕΘ. Μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν τα εγκαίνια της 5ης Σεπτεμβρίου το Μαξίμου δεν έχει καταρτίσει το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σύντομα, αλλά και η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά".

Ο ΛΟΓΟΣ: Ορόσημο η 10η Αυγούστου

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Με e-mail έρχεται: Έτοιμο το 3ο Μνημόνιο

Η εφημερίδα επισημαίνει: " Γράφεται στις Βρυξέλλες και μεταφράζεται στα ελληνικά ■ Έχει συμφωνηθεί το 90% των μέτρων ■Σχέδιο Β από την κυβέρνηση για υπογραφή του μνημονίου και του δανείου μόνο από τον Τσακαλώτο χωρίς κύρωση από τη Βουλή ■Τέσσερις ξένες εταιρείες έχουν αναλάβει την επεξεργασία των μέτρων ■ Ζητούν νέα κατώτατη σύνταξη 393 € (από 486 € σήμερα) και στα 67 έτη ■ Στρατόπεδα, νοσοκομεία, βραχονησίδες και άλλες δημόσιες εκτάσεις προβλέπονται ως ενέχυρα στο υπερ-ΤΑΙΠΕΔ".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Ανατολίτικες κουτοπονηριές Τσίπρα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ουδόλως απομακρύνθηκε η απειλή της εξόδου από το ευρώ για τη χώρα μας, παρά την φαινομενική «στροφή» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προς την κατεύθυνση της επίτευξη συμφωνίας και της δρομολόγησης αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Αντιθέτως, όπως αποδεικνύεται, ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται, για μία ακόμη φορά, να εφαρμόσει σύστημα «ανατολίτικης κουτοπονηριάς» και να καταρρακώσει εκ νέου την εναπομείνασα αξιοπιστία της χώρας, καθώς ήδη διαβεβαιώνει δημόσια τους βουλευτές του αλλά και τους ψηφοφόρους ότι δεν πρόκειται να. σεβαστεί όσα θα υπογράψει, αλλά θα τα αλλάξει στην πορεία"! 

ΤΟ ΒΗΜΑ: Το σκληρό ντιλ του κ. Τσίπρα με την Ευρώπη

H εφημερίδα υπογραμμίζει: "Φθάνει σήμερα στην Αθήνα το τρίτο Μνημόνιο -  Ολοταχώς προς συμφωνία με τους εταίρους, παρά τα εμπόδια Σόιμπλε - Θα προβλέπει πλήθος μέτρων και βαθιές μεταρρυθμίσεις".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Έκλεισε η συμφωνία - πάμε για κάλπες εξπρές

Η εφημερίδα υποστηρίζει: "Ένα βήμα πριν από τη δημοσιοποίηση της τελικής συμφωνίας βρίσκονται κυβέρνηση και δανειστές. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το «ΠΑΡΟΝ», η επίσημη ανακοίνωση είναι πλέον θέμα ωρών, καθώς οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στο 80% των ζητημάτων που περιλαμβάνει το τρίτο πακέτο βοήθειας. Το κείμενο έχει συνταχθεί από τη διαπραγματευτική ομάδα, επικεφαλής της onoias είναι ο κ. Γ. Χουλιαράκης, και έχει ήδη σταλθεί σε ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Φρ. Ολάντ, αλλά και στον επικεφαλής της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ, ενώ έχει πλήρη γνώση και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βόλ. Σόιμπλε". 

ΤΟ ΧΩΝΙ: Το κυνήγι του χαμένου ΦΠΑ και άλλες πέντε κηλίδες

"Βαριές σκιές πνίγουν τα Ελληνικά Πετρέλαια: Ένα πολύνεκρο ατύχημα που έχει ξεχαστεί, περιπτώσεις στις παρυφές της λαθρεμπορίας, έκτακτοι φορολογικοί έλεγχοι, εσωτερικές κόντρες για τις αποδοχές και καυτοί φάκελοι που μένουν στα συρτάρια, μεθοδεύσεις επικίνδυνες για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου στη χώρα, καθώς και αδιανόητες συµπεριφορές έναντι συνταξιούχων", γράφει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νικήστε το χρόνο με διατροφικά μυστικά

"Το δέρμα μας είναι ο καθρέφτης της εμφάνισης και της υγείας μας. Η λαμπερή και υγιής επιδερμίδα είναι το ζητούμενο όλων μας, ιδιαίτερα των γυναικών, που προσπαθούν να σταματήσουν το χρόνο με κρέμες, μάσκες, μπότοξ ακόμη και με χειρουργικές επεμβάσεις. Η διατροφή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά λοιπόν μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τη νιότη μας", συμβουλεύει η εφημερίδα. 

FREDDO: Έχω κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

Δηλώσεις του σκηνοθέτη Θ. Σμαραγδή φιλοξενεί η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο κ. Σμαραγδής δηλώνει πως έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και προσθέτει: "Είμαι πάμφτωχος για χάρη της Τέχνης".

REAL NEWS: Νάρκη Σόιμπλε στη συμφωνία

Στα βήματα του Έθνους της Κυριακής η εφημερίδα κάνει λόγο για τα "4 ανοιχτά μέτωπα στις διαπραγματεύσεις". Όπως εξηγεί: "Η φορολόγηση των αγροτών, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τα "κόκκινα" δάνεια και η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων αποτελούν τα βασικά εμπόδια για την επιτυχή κατάληξη των διαβουλεύσεων".