Από επεισόδια σημαδεύτηκε η πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων και περιβαλλοντικών φορέων εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στον Κάκκαβο, όπου κατέληξε και η πορεία.

Οι διαδηλωτές φέρονται να πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες και οποίες απάντησαν, με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Αρχικώς, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ιερισσό και τον κόμβο της Μεγάλης Παναγιάς. Από εκεί ξεκίνησαν την πορεία προς τον Κάκαβο.

Και… αντισυγκεντρώσεις

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στην «Ελληνικός Χρυσός» αποφάσισαν να κλείσουν επ’ αόριστον τους δρόμους στην αερογέφυρα Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου στη Χαλκιδική, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τις τεχνικές μελέτες της εταιρείας για τα έργα στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα.

Σήμερα, πάντως, υπήρξε και αντισυγκέντρωση: Οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων συγκεντρώθηκαν από τις 6 το πρωί στην είσοδο του Παλαιοχωρίου και άρχισαν “αγώνα για την δικαίωση των μεταλλωρύχων των εργαζόμενων και των κατοίκων όλης της περιοχής μας, που ζει από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας”, όπως τόνιζαν.

Δείτε το βίντεο από τα επεισόδια: