Στην απόκτηση του Μάριν Λέοβατς από την Ριέκα προχώρησε, σήμερα, ο ΠΑΟΚ. Ο διεθνής Κροάτης αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 4.


Ο Λέοβατς γεννήθηκε στις 07.08.1988 στο Τζάιτσε της Βοσνίας και μεγάλωσε στην Αυστρία όπου μετακόμισε η οικογένειά του κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Στα 14 του χρόνια εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Αούστρια Βιέννης, ομάδα στην οποία πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρική βήματα.

Ο Κροάτης αμυντικός έμεινε στην Αυστρία μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 οπότε αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του υπογράφοντας στην Ριέκα. Στον ενάμιση χρόνο που έμεινε στην προηγούμενη ομάδα του, η εξέλιξή του ήταν εντυπωσιακή. Καθιερώθηκε άμεσα στο αριστερό άκρο της άμυνας, κατέκτησε το Κύπελλο του 2014 και πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Τον Νοέμβριο του 2014, μάλιστα, προτίμησε να φορέσει τα χρώματα της πατρίδας του κι όχι της Αυστρίας (έχει διπλή υπηκοότητα) και έκανε ένα ονειρικό ντεμπούτο με τη Χρβάτσκα. Αντίπαλός του ήταν η Αργεντινή του Λίονελ Μέσι.

Δείτε το video του PAOK TV με ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές του Κροάτη αμυντικού: