tsipras_diaggelma_20150820_01

Εκλογές προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μηνυμά του προς τους έλληνες πολίτες με πιθανότερη ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες την 20ή Σεπτεμβρίου.

 

“Ζητώ την ψήφο του λαού για να κυβερνήσουμε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι και πιο προσγειωμένοι”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Όπως είπε: “Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα έπραξα”.

Δήλωσε “παρά τις δυσκολίες” αισιόδοξος, υποστήριξε ότι “η Ευρώπη δεν είναι η ίδια μετά από αυτό το δύσκολο εξάμηνο”, αλλά και “περήφανος για τη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση μου, αντέξαμε σε εκβιασμούς”.

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μεταφέρει την επιχειρηματολογία σε θέματα διαφάνειας, λέγοντας: “Ο λαός θα κρίνει τα κέντρα της διαπλοκής από το παλαιό πολιτικό σύστημα”. Και πρόσθεσε: “Ο λαός θα αποφανθεί ποιος θα πετύχει καλύτερα την απομείωση του χρέους”

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε του τρίτου μνημονίου, λέγοντας: “Συμφωνήσαμε σε δραματικά χαμηλότερα πλεονάσματα γλιτώνοντας μέτρα 20 δισ. ευρώ”. Λίγο νωρίτερα ,είχε πει: “Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τη συμφωνία με στόχο να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία. (…) Η συμφωνία που φέραμε ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε κανείς να πετύχει”.

Ο κ. Τσίπρας στο μηνυμά του άφησε αιχμές κατά όσων μετέτρεψαν την κυβερνητική πελιοψηφία σε κυβερνητική μειοψηφία φωτογραφίζοντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και όσους στηρίζουν την Αριστερή Πλατφόρμα.

Η ημερομηνία των εκλογών θα ανακοινωθεί, πιθανότατα, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτή την ώρα.

Αμέσως μετά το μήνυμα Τσίπρα θα δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.