Με δυο τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν 149 Σύριους παράνομους μετανάστες (ανάμεσά τους και 39 παιδιά) τα κυκλώματα των διακινητών, από τον Έβρο στα σύνορα με τα Σκόπια!


Τα λεωφορεία και οι μετανάστες, μαζί με τρεις αλλοδαπούς, μέλη του κυκλώματος των διακινητών ηλικίας 36, 38 και 34 ετών (δυο άντρες – μια γυναίκα αντίστοιχα), εντοπίστηκαν το ένα στο Ωραιόκαστρο και το δεύτερο στην παράλληλη της Εγνατίας οδό, κοντά στο Δερβένι. Οι διακινητές συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ για τους παράνομους μετανάστες θα ακολουθηθεί η νόμιμη οδός.

Η σπείρα των διακινητών, που έπαιρνε "ταρίφα" 2.000 ευρώ το... κεφάλι, ήταν καλά οργανωμένη. Άφηνε τους μετανάστες να περάσουν τον Έβρο με φουσκωτές βάρκες και, από την άλλη πλευρά των συνόρων, περίμενε το λεωφορείο με οδηγό και την 34χρονη, που έπαιζε το ρόλο του διερμηνέα. Οι μετανάστες, λες και πήγαιναν... εκδρομή, έφθαναν με τα τουριστικά λεωφορεία έξω από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί, το κύκλωμα τους παρατούσε και έδιναν ραντεβού από την... άλλη πλευρά, στις παρυφές της Εγνατίας οδού. Από εκεί, το ταξίδι συνεχιζόταν προς τα σύνορα με τα Σκόπια...



Εναντίον των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και προώθησης υπηκόων τρίτων χωρών προς το εσωτερικό της ενδοχώρας. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών των τριών διακινητών. Κατασχέθηκαν τα δύο λεωφορεία καθώς και 1.200 ευρώ, αλλά και πολλές κάρτες sim που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τη συνεννόησή τους.

Οι φωτογραφίες των λεωφορείων δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία.