Απλή καταγραφή του τεράστιου οικονομικού προβλήματος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, επιχειρεί στις πρώτες του δηλώσεις, με αφορμή την επίσημη παραλαβή της διοίκησης  ο νέος πρόεδρος του δ.σ. του ΚΘΒΕ, Άρης Στυλιανού:


«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κρατικό Θέατρο είναι τεράστια, με κυρίαρχο το θέμα της οικονομικής δυσπραγίας και των παλαιόθεν συσσωρευμένων χρεών. Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, με τη μισθοδοσία του προσωπικού να καθυστερεί επί μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης δεσμεύεται στο εξής: «θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την εύρυθμη λειτουργία του Θεάτρου, σε αγαστή συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, ασκώντας αμερόληπτη χρηστή διοίκηση και δείχνοντας απόλυτο σεβασμό για το δημόσιο χρήμα. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να θωρακίσουμε το ΚΘΒΕ, να το ανασυγκροτήσουμε και να του εμφυσήσουμε μια νέα δημιουργική πνοή».

Όσον αφορά τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Αναγνωστάκη, τόνισε: «Μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη η καλλιτεχνική διεύθυνση του ΚΘΒΕ. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ άμεσα στα καθήκοντά μου, και να βρεθούν λύσεις, ώστε το θέατρο να συνεχίσει να παράγει καλλιτεχνικό έργο, παρά τις τραγικές οικονομικές συνθήκες που βιώνει τον τελευταίο καιρό. Ευχαριστώ τον κ. Βούρο για την υποδοχή και την πρώτη ενημέρωση».