Για συμφωνία κάνουν λόγο σήμερα δύο από τις εφημερίδες που είναι πολύ κοντά στο Μαξίμου. Αναλυτικά:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: -

Η εφημερίδα δεν κυκλοφορεί λόγω επίσχεσης εργασίας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πανηγύρι φοροδιαφυγής

Η εφημερίδα γράφει ότι "προκλητικότατο "πάρτι" μεγάλης φοροδιαφυγής είχαν στήσει συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί, πανεπιστημιακοί, εργολάβοι, έμποροι, αυτοκινητιστές , αλλά και...ένας μάνατζερ ποδοσφαίρου, οι οποίοι είχαν αποκρύψει φορολογητέα ύλη συνολικού ύψους 114.200.000 ευρώ με διάφορα κόλπα, όμως τελικά έπεσαν στα "δίχτυα" του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ)".

ΕΘΝΟΣ: Η μεγάλη απόδραση των δημοσίων υπαλλήλων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο κύμα φυγής από το Δημόσιο καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα καταθέτουν υπό τον φόβο του νέου Ασφαλιστικού μαζικά αιτήσεις για να συνταξιοδοτηθούν. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 60.000 υπάλληλοι θεμελιώνουν φέτος δικαίωμα συνταξιοδότησης. Στο Δημόσιο, πάντως, από το 2009 μέχρι σήμερα ο αριθμός των υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 340.000".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τουρκική Χουριέτ: Ο Τσίπρας είναι Τουρκοεβραίος

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρόσφατα η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» έγραψε τα εξής: «Η οικογένεια του Τσίπρα μετακόμισε στην Ελλάδα, από έποικους Εβραίους της δυτικής Τουρκίας»!!! Μα, αν ισχύει αυτό έτσι εξηγείται και η πληροφορία μας από άκρως ανώτατη πηγή, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ιερέας» της υπερστοάς Μπένε Μπερίτ"! 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι νέες κρατήσεις μετά την εισφορά αλληλεγγύης

Η εφημερίδα γράφει ότι "αναδρομικά από τη 16η-7-2015 κι όχι από την 1η-1-2015 θα πρέπει να υπολογίζουν τα λογιστήρια των ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας των δημοσίων υπηρεσιών και τα ασφαλιστικά ταμεία τη μηνιαία παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με βάση τους νέους αυξημένους κατά 42,8% έως 185,71% συντελεστές που ισχύουν, πλέον, με το νόμο 4334/2015 για τα φορολογητέα ποσά των μισθών και των συντάξεων τα οποία υπερβαίνουν σε ετήσια βάση τις 30.000 ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: Γιατί το νέο Σουέζ απειλεί τον Πειραιά

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρέθηκε χθες, Πέμπτη, στην Αίγυπτο για να παραστεί στις μεγαλόπρεπες εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας Διώρυγος του Σουέζ". Και παρακάτω προσθέτει ότι "η εξέλιξις όμως που διέφυγε την προσοχή του Πρωθυπουργού, αν κρίνουμε από τις κινήσεις του στο πλαίσιο της δικαιολογημένα εορταστικής ατμόσφαιρας, είναι η ανταγωνιστική διάστασις στα ελληνικά εμπορικά συμφέροντα. Και ειδικώτερα της ανταγωνιστικής θέσεως του λιμένος του Πόρτ Σάιντ έναντι του Πειραιώς".

Η ΑΥΓΗ: Ολοταχώς προς συμφωνία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με πυρετώδεις διεργασίες συνεχίζεται η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέσα στο σαββατοκύριακο, ύστερα και από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ΕΕ, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η συγγραφή της συμφωνίας και η ολοκλήρωσή της πριν από τον Δεκαπενταύγουστο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Συμφωνία τον Δεκαπενταύγουστο

Η εφημερίδα γράφει ότι "στις 14 Αυγούστου συγκαλείται το Eurogroup, ώστε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να βάλουν τις υπογραφές τους στη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών. "Ραντεβού" τον Σεπτέμβρη για εργασιακά και προσχέδιο νέου προϋπολογισμού έδωσε το κουαρτέτο, που αναχωρεί μέχρι τις 12 Αυγούστου έχοντας κλείσει τα περισσότερα ανοιχτά μέτωπα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αγώνας δρόμου για τη συμφωνία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με το 90% των προαπαιτουμένων να έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς, η διαπραγμάτευση εισέρχεται στην τελική φάση, με στόχο να ψηφιστεί το νέο μνημόνιο στις 13 Αυγούστου. Ωστόσο, το υπόλοιπο 10% που απομένει να συμφωνηθεί είναι το δύσκολο και επικίνδυνο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ιλαροτραγωδία με τους πρόσφυγες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Στο έλεος της αστυνομικής γραφειοκρατίας βρίσκονται εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία. Οικογένειες συλλαμβάνονται και οδηγούνται μαζί με τα μωρά τους στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, επειδή κάποιες αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά του Αιγαίου αποφάσισαν να χορηγούν έγγραφα μόνον για τη μετάβαση τους στην Αθήνα"! 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανελέητο κυνηγητό με..."εξατομικευμένα μνημόνια"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ανελέητη ένταση του κυνηγητού εναντίον των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες και το Δημόσιο σηματοδοτεί η πρόταση που κατέθεσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ-ΕΚΤ-ESM-ΔΝΤ) για τη διαχείριση των "κόκκινων " δανείων".

ΤΑ ΝΕΑ: Η Διώρυγα του ΣΥΡΙΖΑ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις αντίθετες εξόδους της διώρυγας έχουν βρεθεί η πλειοψηφία και η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ: τα στελέχη του κόμματος συμπεριφέρονται ως η διάσπαση να είναι ήδη γεγονός, πράγμα που επισπεύδει τις εσωκομματικές εξελίξεις. Χθες ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας είχε θερμή συνάντηση με τον πρόεδρο Ολάντ στο Σουέζ".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ: Νικήστε την άνοια με τη "διατροφή" του μυαλού

Η εφημερίδα παρουσιάζει ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε για να προστατέψετε τον εγκέφαλό σας...

ESPRESSO: Τα κόλπα του γιατρού με την 35άρα

"Τρανταχτά ονόματα της Μυκόνου πρωταγωνιστούν σε ένα «πιπεράτο» ερωτικό σκάνδαλο που έχει προκαλέσει σάλο στο νησί των ανέμων και αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία της Ελληνίδας «Μόνικα Μπελούτσι» ότι ένας πασίγνωστος γιατρός την απειλούσε πως θα ανέβαζε στο διαδίκτυο τις πικάντικες ερωτικές περιπτύξεις τους", υποστηρίζει η εφημερίδα. 

Kontranews: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις εφοπλιστών και επιχειρηματιών

Σύμφωνα με την εφημερίδα" σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι καταθέσεις εφοπλιστών επιχειρηματιών και άλλων πλούσιων Ελλήνων κυρίως στις ευρωπαϊκές τράπεζες, τα funds και τις offshore εταιρείες, χωρίς να αποκλείεται ο κίνδυνος αυτός να επεκταθεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε όλες τις τράπεζες της υφηλίου".

SPIRTO: Αυτή είναι η γυναίκα που ζήλεψε η μαύρη χήρα

Η εφημερίδα υποστηρίζει: "Μήνυμα στο κινητό που... εξαφανίστηκε, τηλεφώνημα - μυστήριο το μεσημέρι της δολοφονίας, αντιφάσεις στην εξιστόρηση των γεγονότων και ένας «κρυφός έρωτας» που φαίνεται πως αποτέλεσε την αιτία της δολοφονίας του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, δίνουν διαστάσεις αστυνομικού και ερωτικού θρίλερ στο έγκλημα της Αργολίδας".

STAR PRESS: Απόπειρα αυτοκτονίας γνωστής παρουσιάστριας

"Με μια χούφτα ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά χάπια προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της πασίγνωστη παρουσιάστρια. Την εντόπισε αναίσθητη στο κρεβάτι της η οικιακή βοηθός του συντρόφου της και την τελευταία στιγμή της έσωσε τη ζωή", γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μικρή ανάσα στο ΧΑ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η χρηματιστηριακή υπερβολή από τα τρία συνεχόμενα limit down στις τραπεζικές μετοχές έφερε αντίδραση ακόμα και ενδοσυνεδριακή κερδοσκοπία στις τραπεζικές μετοχές. Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης αυξήθηκε κατά 17,78% στις 280,78 μονάδες συμπαρασύροντας και τον Γενικό Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα κλείνοντας τελικά στις 666,68 μονάδες με άνοδο 3,65%".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πετρέλαιο-γέφυρα ανάπτυξης

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πετρέλαιο συνεχίζει να ρέει άφθονο στην παγκόσμια αγορά, σε μια περίοδο που η Κίνα και άλλες μεγάλες καταναλώτριες χώρες κατεβάζουν αισθητά ταχύτητα. Οι τιμές έχουν έτσι διολισθήσει κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, με τους ειδικούς να προβλέπουν μάλιστα ότι θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα για αρκετά χρόνια ακόμη".

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Στο τραπέζι σήμερα και αύριο δημοσιονομικά και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα τεχνικά κλιμάκια θα συζητήσουν σήμερα και αύριο τα δημοσιονομικά και μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ για σήμερα έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, χωρίς να αποκλείεται να μεταφερθεί χρονικά η εξέταση του θέματος αύριο, εάν δεν επαρκέσει ο χρόνος την Παρασκευή".