Δυο αλλοδαπούς, που παγίδευαν τα ΑΤΜ τραπεζών με ειδικά μεταλλικά ελάσματα και έκλεβαν τα χρήματα που έβγαιναν για τους πελάτες, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας.

 

Πρόκειται για δυο αλλοδαπούς ηλικίας 33 και 40 ετών. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί, μαζί με δύο συνεργούς τους, προ ενός έτους περίπου, επισκέφθηκαν τραπεζικά ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας και συγκεκριμένα στους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας, όπου πραγματοποίησαν παράνομες συναλλαγές μέσω Α.Τ.Μ..  Παγίδευαν τη θύρα εξόδου των χρημάτων με μεταλλικό έλασμα, το οποίο συγκρατούσε τα χρήματα. Ταυτόχρονα ακύρωναν τη συναλλαγή, με αποτέλεσμα να μην πιστώνεται η κίνηση στον «παράνομο» λογαριασμό του δράστη, παρόλο που τα χρήματα είχαν… κολλήσει στο έλασμα.

Όπως διαπιστώθηκε με αυτόν τον τρόπο οι δράστες “ψείρισαν” 18.160 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να κλέψουν επιπλέον 4.880 ευρώ, χωρίς να τα καταφέρουν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.