Αναχώρησε η ελληνική αποστολή του στίβου για το Πεκίνο, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από τις 22 έως τις 30 Αυγούστου.


Από τα 10 μέλη της (5 αθλητές, 5 αθλήτριες) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρέθηκαν τα εννέα, καθώς η Κατερίνα Στεφανίδη θα μεταβεί στην Κίνα απευθείας από τις ΗΠΑ.

Την ώρα που στο Πεκίνο γίνονταν οι πρόβες της τελετής έναρξης (φωτογραφία) και οι αθλητές άλλων χωρών δοκίμαζαν το ταρτάν, οι Έλληνες πρωταθλητές ξεκινούσαν από την Αθήνα, σχολιάζοντας ποικιλοτρόπως το ότι έκαναν προετοιμασία σε συνθήκες καύσωνα...

Ο εθνικός προπονητής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, δήλωσε:  «Φεύγουμε με χαμόγελα, θέλουμε να προκαλέσουμε χαμόγελα και φυσικά να γυρίσουμε με ακόμη περισσότερα χαμόγελα».

Από τη δική τους μεριά οι αθλητές δήλωσαν:

ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: «Προέρχομαι από μία πολύ καλή σεζόν κάτι φυσικά, που μου επιτρέπει να ελπίζω σε μια καλή παρουσία στο Πεκίνο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το επίπεδο του αγωνίσματος θα είναι πολύ υψηλό. Είμαστε πέντε αθλητές πάνω από τα 5,90 μ., ενώ υπάρχουν πολλοί ικανοί αθλητές χαμηλότερα. Πιστεύω πως ο προκριματικός θα είναι εξίσου δύσκολος. Εμείς όπως πάντα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είχαμε κάποιες δυσκολίες στις συνθήκες προπόνησης, όμως, θα το παλέψουμε».

ΝΙΚΟΛ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Έχω φοβερή διάθεση και όρεξη γι? αυτή τη διοργάνωση. Θέλω να είμαι υγιής και να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό. Έχω κάνει μια πολύ καλή σεζόν, την οποία και θέλω να κορυφώσω με τον καλύτερο τρόπο στο Πεκίνο. Είναι φυσιολογικό οι προσδοκίες να είναι υψηλές».

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ: «Κάθε κούρσα είναι ξεχωριστή, κάθε σταθμός έχει τη δική του σημασία. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος, νιώθω και είμαι καλά και δεν θέλω να βάλω «ταβάνι» σε αυτή μου την πορεία. Η σεζόν ήταν μεγάλη, όμως, έχω αρχίσει να συνηθίσω, καθώς και πέρυσι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ανάλογη κατάσταση».

ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ: «Αν και η σεζόν ήταν μεγάλη και έπρεπε να γίνει σωστός προγραμματισμός για να κρατηθώ σε υψηλό επίπεδο, νιώθω σε καλή κατάσταση και έχω ως πρώτο στόχο να περάσω στον επόμενο γύρο. Οι αναμνήσεις μου από το Πεκίνο είναι πολύ καλές, καθώς στους Ολυμπιακούς έφτασα στον ημιτελικό, ελπίζω φέτος να τα πάω ακόμη καλύτερα».

Οι δηλώσεις είναι από το ΑΠΕ-ΜΠΕ