Με το τρίτο μνημόνιο και την κατάσταση στην Κω ασχολούνται, σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015, ως επί το πλείστον στις πρώτες τους σελίδες, οι εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: - 

Η εφημερίδα δεν εκδίδεται λόγω επίσχεσης εργασίας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Επίθεση λαθραίων σε αστυνομικούς ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεσηκώνονται οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών - τα οποία κατακλύζονται καθημερινά από τις στρατιές των λαθρομεταναστών - ύστερα από τις απρόκλητες επιθέσεις Σύρων, Αφγανών και Πακιστανών εναντίον αστυνομικών, ανδρών του Λιμενικού και ανυποψίαστων πολιτών".

ΕΘΝΟΣ: "Ολα τα μέτρα του νέου Μνημονίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οριστικοποιήθηκε ύστερα από μαραθώνιο διαπραγματεύσεων το τρίτο Μνημόνιο και παίρνει τον δρόμο για ψήφιση αύριο στη Βουλή. Το βαρύ πακέτο των μέτρων συναντά έντονες αντιδράσεις από τους "αντάρτες" του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παραμένει άγνωστη η τελική στάση του Βερολίνου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επιβεβαίωση γερόντων από Άγιο Όρος και Ιεροσόλυμα, για τη νήσο Κω

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είχε μιλήσει από το Μάρτιο "περί του τουρκικού σχεδιασμού ξαφνικής επίθεσης της Άγκυρας στα ελληνικά Δωδεκάνησα, και συγκεκριμένα στη στρατηγικής σημασίας νήσο της Κω! Με τις πληροφορίες μας εκείνες συμφώνησαν και οι υπογράφοντες ως "Γέροντες Αγίου Όρους και Ιεροσολύμων", οι οποίοι σε κείμενο τους σημείωσαν: "Ελληνοτουρκικός και κυπριακός πόλεμος (κινδυνεύει μεταξύ των άλλων πιο πολύ η νήσος Κως)"... Τα εν λόγω στοιχεία, που δημοσιοποιήσαμε, όχι μόνο δεν διαψεύστηκαν, αλλά το ακριβώς αντίθετο συνέβη: άνθρωποι μέσα από το ελληνικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων συμφώνησαν με τις εκτιμήσεις μας και έδειξαν να λαμβάνουν σοβαρά έναν τέτοιο ενδεχόμενο επιθετικό σχεδιασμό της Τουρκίας. Επίσης, όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, με την "περίεργη" εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Κω, επαληθεύουν και αυτά τις πληροφορίες μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοι θα πληρώσουν το Μνημόνιο Τσίπρα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "περίπου 620.000 αγρότες και πάνω από 700.000 μικρομεσαίοι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες αναμένεται να υποστούν σημαντικού ύψους πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών συμφώνησε με τους εκπροσώπους των "θεσμών" στην άμεση εφαρμογή νέων επαχθών ρυθμίσεων σε βάρος όλων αυτών των φυσικών προσώπων".

ΕΣΤΙΑ: "Κραυγή αγωνίας από τα νησιά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανυπολόγιστη είναι η ζημιά που έχουν ήδη υποστεί η Κως, η Μυτιλήνη, η Κάλυμνος και άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τα διαρκώς αυξανόμενα μεταναστευτικά ρεύματα.".

Η ΑΥΓΗ: "Παράθυρο ανάπτυξης με βαριά συμφωνία ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η συμφωνία προβλέπει ήπια δημοσιονομική προσαρμογή και αφήνει χώρο στην ανάπτυξη, ενώ με αυτήν αποφεύγονται μέτρα ύψους περίπου 20 δισ. σε σχέση με όσα είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου.Σε αυτήν την αποτίμηση κατέληγαν χθες πηγές του Μαξίμου επισημαίνοντας ακόμη ότι η συμφωνία διέπεται από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίκαιο και όχι από το αγγλικό, όπως είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ανοίγει ο ασκός του Μνημονίου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρά και υφεσιακά μέτρα περιλαμβάνει το τρίτο Μνημόνιο που κατατέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το μάρμαρο θα πληρώσουν αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι, ατομικές επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα, αλλά και οφειλέτες του Δημοσίου. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχουν βελτιωμένες πτυχές της συμφωνίας σε σχέση με αυτά που απαιτούσε η "τρόικα"".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το τρίτο μνημόνιο πυροδοτεί εξελίξεις ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "καθοριστικό για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, περιλαμβανομένης πιθανής πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, θα είναι η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή, επί του τρίτου μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει σειρά επώδυνων μέτρων, παρότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να το εμφανίσει ως "πακέτο ήπιας προσαρμογής"".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Βαρύ μνημόνιο με 35 προαπαιτούμενα

"Ησυμφωνία με τους δανειστές για νέο δάνειο, ύψους περίπου 85 δισ. ευρώ, κλείδωσε χθες το πρωί, όμως το τρίτο μνημόνιο είναι πιο σκληρό από τα προηγούμενα δύο. Το πρώτο βαρύ πακέτο προαπαιτούμενων βρίσκεται στη Βουλή κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, ενώ ακολουθεί ένα δεύτερο πακέτο, που πρέπει να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση μέσα στον Οκτώβριο", γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αμεση εργατική - λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στο νέο μνημόνιο".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το τρίτο μνημόνιο, που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους θεσμούς και φέρνει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή, πρέπει να συναντήσει τη μέγιστη δυνατή αντίσταση απ΄τη μεριά των εργαζομένων και όλου του λαού ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο Τσίπρας γυρίζει σελίδα για μια νέα Αριστερά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλαγή σελίδας, τόσο στην οικονομία όσο και στο πολιτικό σκηνικό, φέρνει η συμφωνία με τους δανειστές: ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισημοποιεί τη ρήξη με τους δραχμιστές του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που δημιουργεί προϋποθέσεις για μια νέα Αριστερά ".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η τεστοστερόνη μυστικό ζωής για τους άνδρες

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "όσον αφορά τους άντρες, η τεστοστερόνη είναι ένας δείκτης νεότητας. Τα επίπεδα της ορμόνης του σεξ κορυφώνεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας και στη συνέχεια σταδιακά μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε. Οι συνέπειες αυτής της απώλειας μπορεί να είναι σκληρές: διαταραχές ύπνου, φυσικές αλλαγές από αύξηση του σωματικού λίπους και των μυών μέχρι την απώλεια μαλλιών και τη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Νέα μελέτη σε 83.000 εθελοντές παρέχει κάποιες ενδείξεις ότι μια τέτοια θεραπεία μπορεί να λειτουργήσει". 

ESPRESSO: Αγωνία για την Εριέττα με δύο ελικόπτερα

Η εφημερίδα αναφέρεται σε περιστατικό Υγείας της κόρης της Λάτση, για την αντιμετώπιση του οποίου κινητοποιήθηκαν δύο ελικόπτερα: Ένα για να μεταφέρει την νεαρά από την Πάτμο στην Αθήνα κι ένα για να μεταφέρει τον γιατρό της στο νοσοκομείο.

Kontranews: "Αντάρτικο του Σαμαρά. Πιέζει βουλευτές να μην ψηφίσουν τη συμφωνία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιλαμβανόμενος ότι το σενάριο της Αριστερής Παρένθεσης κατέρρευσε με πάταγο ο Αντώνης Σαμαράς που βλέπει να χάνεται το όνειρό του, να ξαναγίνει πρωθυπουργός, προσπαθεί να βάλει πάλι σε περιπέτειες τη Ν.Δ. και τη χώρα. Ο Αντώνης Σαμαράς πιέζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να μην ψηφίσει τη συμφωνία, στην περίπτωση που δεν πάρει εγγυήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, ακολουθώντας τη γραμμή που πρώτος έχει χαράξει ο Νικήτας Κακλαμάνης ".

SPIRTO: Έγδυσαν τη Μενεγάκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«ποντικοί» εισέβαλαν στο σκάφος του ζευγαριού, που ήταν σταθμευμένο στο λιμάνι της Καλύμνου, όσο αυτό είχε βγει για να γευματίσει. Οι δύο άγνωστοι απέσπασαν αρκετά χρήματα, αλλά και πιστωτικές κάρτες της παρουσιάστριας!

STAR PRESS: Τα ακριβά γούστα της "μαύρης χήρας"

Η εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα της δολοφονίας ναυτικού και σημειώνει: "Μάρτυρας κατέθεσε ότι η ζωή του θύματος τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολη, είχε πολλά προβλήματα οικονομικά, τα οποία όπως ισχυρίζεται προκάλεσε η σύζυγός του".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τα επώδυνα μέτρα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη Βουλή προς κύρωση έρχεται αύριο το τρίτο Μνημόνιο. Κυβέρνηση και δανειστές, μετά από ολονύκτια διαπραγμάτευση, κατέληξαν σε πακέτο μέτρων. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι, αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και αγορών, καθώς και σειρά μεταρρυθμίσεων προβλέπονται, μεταξύ των άλλων, στο κείμενο που συνοδεύει τη συμφωνία για χορήγηση δανείου 86 δισ.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επώδυνα μέτρα για δάνειο 85 δισ.".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "από τις συμπληγάδες της Βουλής και κυρίως της ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης, καθώς και των κρατών-μελών της Ευρωζώνης που επηρεάζονται από το Βερολίνο περνάει μέχρι την Παρασκευή η δύσκολη συφωνία κυβέρνησης και θεσμών που έκλεισε, έπειτα από 18ωρη συνάντηση, χθες το πρωί. Το πακέτο που ενσωματώνει είναι ιδιαίτερα βαρύ, με αλλαγές στη φορολογία, επαχθείς ρυθμίσεις σε ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, μετάθεση αποφάσεων για τα εργασιακά, δεσμεύσεις για επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων και προώθηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ".

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Βαρύ πακέτο μέτρων συνοδεύει τη συμφωνία με τους θεσμούς

Η εφημερίδα προσθέτει: "Εμπόδια στην ψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή θέτει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία απε'ρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για άμεση έναρξη των εργασιών των αρμόδιων Επιτροπών".