Κλιμάκια του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης μεταβαίνουν καθημερινά στον Τελωνειακό Σταθμό της Ειδομένης, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες, που συγκεντρώνονται εκεί με προορισμό διάφορες χώρες της Ευρώπης.


Τα κλιμάκια, που απαρτίζονται από εθελοντές και υπαλλήλους του Ε.Ε.Σ., συμμετέχουν στη διανομή  ανθρωπιστικής βοήθειας, προσφέροντας παράλληλα ψυχολογική στήριξη προς τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Ωστόσο, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προσφύγων, τα αποθεματικά του Τμήματος Θεσσαλονίκης του Ε.Ε.Σ. εξαντλούνται καθημερινά ολοένα και περισσότερο,  με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η επιτέλεση του ανθρωπιστικού έργου.

Για το λόγο αυτό ο Ερυθρός Σταυρός απευθύνει έκκληση προς το κοινό της Θεσσαλονίκης και τους επαγγελματίες να βοηθήσουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης  για την ανακούφιση των προσφύγων. 

Τα τρόφιμα μακράς διάρκειας που χρειάζονται είναι φρυγανιές , μπισκότα, νερό, γάλα εβαπορέ και χυμοί. 

Επίσης είναι απαραίτητα βρεφικά είδη όπως: γάλα βρεφικό, κρέμες, μπιμπερό, μωρομάντηλα, πάνες, και είδη προσωπικής υγιεινής όπως: χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες.

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα παραλαμβάνει το προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις του, Ν.Κουντουριώτη 10, στο Λιμάνι, από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες από 9 π.μ. έως 2μ.μ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 531534, 2310 531533, 2310 531535.