Δε δυσκολεύτηκε ο ΠΑΟΚ, στη Δανία, κόντρα στην Μπρόντμπι. Με ένα γκολ του Κόστα προηγήθηκε νωρίς και έβαλε τέλος σε κάθε όνειρο των Δανών –όχι, φυσικά, για πρόκριση, αλλά- για νίκη με 1-0, ή 2-0…

 

«Είναι εύκολο να κάνεις τον έξυπνο μετά τους αγώνες. Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα κι αυτό το ξέραμε πριν από το πρώτο ματς. Απλά σήμερα θέλαμε να δείξουμε ότι διαφορά μας δεν είναι μεγάλη. Τα πήγαμε καλά, είχαμε επιθετικότητα, αλλά τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζουμε, έστω με 2-1 ή 2-0. Έπρεπε να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω. Το πρώτο παιχνίδι δυστυχώς ήταν καθοριστικό και θα άφησε εκτός Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά, μετά το παιχνίδι, ο προπονητής των Δανών, Τόμας Φρανκ κι έδωσε το στίγμα των δύο παιχνιδιών.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά μου, είναι σημαντικό για την ομάδα, για την πόλη, να είναι ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο. Κρατάω και μου άρεσε η νοοτροπία της ομάδας από το 1ο ως το τελευταίο λεπτό, ήμασταν σοβαροί . Πριν το παιχνίδι τους είπα ότι ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Με το 1-1 δεν κερδίσαμε, αλλά όταν δεν κερδίζεις, σημαντικό είναι να μην χάνεις», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Ιγκόρ Τούντορ.

Το παιχνίδι θα είχε τελειώσει με νίκη του ΠΑΟΚ, αν ο Γλύκος δεν έκανε λάθος έξοδο, δεν έχανε τη μπάλα από τα χέρια του και δεν έδινε, έτσι την ευκαιρία στους Δανούς να ισοφαρίσουν. Η αλήθεια είναι ότι, με το που έχασε τη μπάλα, ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ έκανε τα αδύνατα – δυνατά να αποσοβήσει το γκολ, αποκρούοντας από κοντινή απόσταση, αλλά η ευκαιρία είχε δοθεί στους επιθετικούς της Μπρόντμπι. Από εκεί κι έπειτα, ο Γλύκος ήταν πολύ πιο σοβαρός και περιόρισε, όποτε χρειάστηκε, τους Δανούς.

Πάντως, η Μπρόντμπι δεν έδειξε ότι μπορούσε να απειλήσει τον ΠΑΟΚ σε κάποιο σημείο του αγώνα. Οι αμυντικοί σχετικά εύκολα έκοβαν τις επιθέσεις των αντιπάλων τους και οι χαφ κατέβαζαν τη μπάλα όποτε ήθελαν, με τους παίκτες της Μπρόντμπι να στηρίζονται αποκλειστικά σε λάθη των παικτών του Δικεφάλου για να κάνουν κάποια επιθετική προσπάθεια…

Ο Τούντορ, πάντως, κάλυψε τον Γλύκο, αφού μετά το παιχνίδι δήλωσε για το λάθος του “πορτιέρο”: «Οι τερματοφύλακες είναι μέρος της ομάδας, μπορεί να κάνουν λάθη, όπως όλοι. Δεν ανησυχώ. Έχουμε δύο καλούς τερματοφύλακες, κι άλλους δύο πίσω απ΄ αυτούς. Οι τερματοφύλακες θα είναι ένα από τα δυνατά μας κομμάτια», δήλωσε.

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΓΚΟΛ: 27' Ρασάνι - 21' Κόστα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 7' Χιουλσάγκερ, 21' Έρικσον, 45' Νόργκααρντ, 90' Ρασάνι - 43' Κόστα, 66' Μακ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ταλιαβέντο (Ιταλία)

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ: Ρόνοου, Άλμπρεχτσεν, Λάρσον, Ντουρμίσι, Ορνσκόφ, Ρασάνι, Πιρί (81' Χολστ), Νόργκααρντ, Χιουλσάγκερ, Έρικσον (72' Πούκι), Σβαρτς (60' Ελμάντερ).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης (64' Σαββίδης), Κίτσιου, Κάτσε, Τζιόλης (64' Μακ), Ροντρίγκες, Μυστακίδης, Κουλούρης (76' Δεληγιαννίδης).