Με άμυνα για... γέλια ο Παναθηναϊκός «αποχαιρέτησε» και το Europa League από μία άσημη ομάδα.

 

Η Καμπάλα μετά το 0-0 στο Μπακού απέσπασε ισοπαλία με σκορ 2-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης, αφήνοντας το «τριφύλλι» να σκέφτεται μόνο τις εγχώριες διοργανώσεις και τη διοίκηση το πώς θα διαχειριστεί αυτή την καταστροφική βραδιά.

Ο Βραζιλιάνος Ντοντό (6΄, 60΄) πέτυχε και τα δύο τέρματα των Αζέρων, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπεργκ στο 34΄ και ο Νάνο στο 78΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ένταση που ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις, υπήρξε αμέσως μετά από το τέλος του αγώνα της Λεωφόρου με λίγους οπαδούς του Παναθηναϊκού να μπαίνουν στο αγωνιστικό χώρο και να την... πέφτουν σε παίκτες της ομάδας τους και ειδικά στους Σάντσεθ που απάντησε και τους Νάνο και Λαγό.

Τελικά με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων η ένταση δεν συνεχίστηκε ενώ αποδοκιμάστηκαν σχεδόν όλοι στην ομάδα.

Ο Αναστασίου, από την πλευρά του, μετά το παιχνίδι, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: «Είναι δύσκολο να συνέλθεις μετά από τέτοια κατάσταση. Έχεις όμως παιχνίδια που ακολουθούν, να κερδίσουμε παιχνίδια, σίγουρα οι νίκες θα απαλύνουν κάποια πράγματα, αλλά σίγουρα κι ένας τέτοιος αποκλεισμός από την Ευρώπη είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα... Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να βρούμε δύναμη και κουράγιο και να εμφανιστούμε όπως πρέπει. Έχουμε καλή ομάδα, δυνατότητες, πρέπει να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα», δήλωσε.

Την Ευρώπη αποχαιρέτησε και ο Ατρόμητος, ο οποίος μετά την ήττα με 1-0 στο Περιστέρι, έχασε 3-0 από τη Φενέρμπαχτσε και στην Κωνσταντινούπολη. Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Φερναντάο (7΄, 78΄) και με αυτογκόλ ο Γκορμπούνοφ (59’).