Επεισόδια ξεσπούν συνέχεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης ανάμεσα στους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που κάθε μέρα αποβιβάζονται εκεί και καταγράφονται ώστε να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας.


Από τα κέντρα φιλοξενίας αναμένεται οι μετανάστες να  λαμβάνουν τα απαραίτητα έγγραφα με τα οποία και στη συνέχεια μετακινούνται στην Αθήνα. 

Οι συγκρούσεις που μερικές φορές είναι οξύτατες ξεσπούν ανάμεσα στις διάφορες εθνότητες, όταν διαπιστώνεται ότι η μετακίνηση γυναικών και παιδιών, και ιδιαίτερα Σύρων προσφύγων, είναι γρηγορότερη απ ότι αυτή άλλων μεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Αρκετές φορές οι μετανάστες περιμένουν πολλές ώρες έξω από το κοντέινερ στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης, δίπλα στο κολυμβητήριο της πόλης, όπου με τη χρήση δυο συστημάτων υπολογιστών γίνεται η πρώτη καταγραφή και η φωτογράφηση τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εκδηλώνονται και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Βρίζουν και χειρονομούν κατά των λιμενικών

Στα τελευταία επεισόδια, το μεσημέρι, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι μετανάστες προσπάθησαν να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας και να περάσουν μπροστά από άλλους, που περίμεναν υπομονετικά για τη καταγραφή τους, με τους δεύτερους να αντιδρούν έντονα!

Το θερμόμετρο μέσα σε λίγα λεπτά "χτύπησε κόκκινο", με τις συμπλοκές να παίρνουν άγριες διαστάσεις και τον χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο να μετατρέπεται σε ρινγκ!

Η κατάσταση ξέφυγε τόσο πολύ που σημειώθηκαν τραυματισμοί μεταξύ τους, ενώ παράλληλα τα πνεύματα οξύνθηκαν και προς τους άντρες του Λιμενικού, τους οποίους θεώρησαν υπεύθυνους, κάνοντας τους άσεμνες χειρονομίες και πετώντας μπουκάλια και ξύλα στα παράθυρα του Λιμεναρχείου!

Προπηλάκισαν τον δήμαρχο Ρόδου

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Ρόδο με μετανάστες που επιχείρησαν να χειροδικήσουν κατά του δημάρχου, Φώτη Χατζηδιάκου την ώρα μάλιστα που βρισκόταν στο λιμάνι προσπαθώντας να βρει λύσεις για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Όπως αναφέρει αποκλειστικά το aegeantoday.gr την στιγμή που ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος βρίσκονταν στην παραλία Κόβα στην προσπάθεια του να βρει μέρος για να μείνουν οι μετανάστες δέχτηκε επίθεση από μετανάστη.