Δια... πυρός και σιδήρου φαίνεται ότι θα περάσει, από τη Βουλή, το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Όσο για τις ρυθμίσεις για τους αγρότες που θα ακολουθήσουν, αυτές -αν περάσουν- θα περάσουν... οριακά!


Το προβληματισμό τους, κυρίως για τα θέματα των αγροτών, εκφράζουν σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι βουλευτές της ΝΔ από την περιφέρεια, στη συνεδρίαση της ΚΟ που είναι σε εξέλιξη από τις 09:00 το πρωί.

Ανοικτά υπέρ της αποχής από την ψηφοφορία τάχθηκαν τρεις βουλευτές, ο Μάριος Σαλμάς, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεσμευόμενοι πάντως ότι θα συνταχθούν με την πλειοψηφία.

Υπέρ της αποχής τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα της συμφωνίας.

Επίσης τρεις βουλευτές, ο Αλέξανδρος Κοντός, ο Θανάσης Δαβάκης και ο Στέφανος Γκίκας, πρότειναν και τη λύση της ψήφου κατά συνείδησης.

Σε... δυο βάρκες η Ντόρα

«Είναι μία κρίσιμη στιγμή, η στιγμή της δικαίωσης της ΝΔ, η οποία σε πολλές φάσεις στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, είπε στο λαό την αλήθεια και έδωσε μάχη για να κρατηθεί η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό δρόμο», ανέφερε, στην παρέμβασή της στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία και τη συμφωνία ήθελε, αλλά και το πρόβλημα με τον αγροτικό κόσμο επισήμανε...

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός είπε ότι είναι σήμερα οξύμωρο, μετά από πέντε μήνες που είναι στη διακυβέρνηση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, να γίνεται λόγος για την ώρα προσαρμογής του κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα, πράγμα που θα δημιουργήσει αλλαγές στο πολιτικό τοπίο.


«Η ΝΔ μπορεί και πρέπει να βγει δυναμικά. Μιλάω ως πρώην βουλευτής της Ευρυτανίας και με την εμπειρία της Ευρυτανίας σας λέω ότι όταν πάει κανείς στο καφενείο και μιλήσει με τον αγροτικό κόσμο, να είναι σαφής ότι εμείς δεν φέραμε τέτοιου είδους αποφάσεις, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τη μάχη για να υπάρχουν αύριο επιδοτήσεις μένοντας στην ΕΕ. Καθαρές κουβέντες χρειάζεται η χώρα. Η ΝΔ να πάει συντεταγμένη, αυτή την ώρα ακριβώς που διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι η χώρα χρειάζεται ελπίδα και προοπτική. η οποία θα υπάρξει μόνο με κυβέρνηση της οποίας κορμός θα είναι η ΝΔ», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη.

Μεϊμαράκης: Δεν ήρθε η ώρα για το ν/σ για τα αγροτικά

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά και άλλοι βουλευτές τόνισαν ότι σήμερα η ΝΔ ψηφίζει για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, με τη σημείωση ότι το αγροτικό δεν είναι μέσα στα προς ψήφιση μέτρα.

Πάντως, όταν έρθει η ώρα να ψηφιστούν τα μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση για το αγροτικό αναμένεται να... πέσουν κορμιά. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την περιφέρεια έχουν καταλάβει πως, αν τυχόν περάσει το νομοσχέδιο με την υπογραφή τους, αυτό θα είναι η πολιτική τους ταφόπλακα. Οι αγρότες διαμηνύουν, προς κάθε κατεύθυνση, ότι τα μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βοηθήσουν στο ελάχιστο τη χώρα. Όσο για τους ίδιους, απλά τους καταστρέφει -ειδικά όσους έχουν λίγα στρέμματα, για την καλλιέργεια των οποίων χρησιμοποιούν μηχανήματα άλλων.