Στα δύο εμφανίζεται ξεκάθαρα, πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, 17 βουλευτές έκαναν έκκληση ενότητας. Λίγο αργότερα, η Αριστερή Πλατφόρμα, εξαπέλυε νέα επίθεση...


"Είναι σημαντικό να οδηγηθούμε εκεί συντεταγμένα, χωρίς η πόλωση να καθορίζει τα πάντα", αναφέρει σε ανακοίνωση της ομάδα 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρώντας ότι η ενότητα του κόμματος έχει πληγεί, οι 17 βουλευτές κάνουν έκκληση ώστε να υπάρξει συντεταγμένη πορεία προς συνέδριο, χωρίς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και αντισυντροφικές συμπεριφορές. Μάλιστα, προεξοφλούν εκλογές, καθώς κάνουν λόγο ότι το συνέδριο και οι διαδικασίες του πρέπει να διεξαχθούν πριν τις κάλπες.

Το κείμενο υπογράφουν οι Κώστας Δερμιτζάκης, Ηρώ Διώτη, Κώστας Ζαχαριάς, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Γιώργος Κυρίτσης, Θωμάς Κώτσιας, Βάσω Λέβα, Νίκος Μιχαλάκης, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου και Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Λίγη ώρα αργότερα, με κείμενο στην ιστοσελίδα Iskra που απηχεί τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, γίνεται ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση, καθώς και στον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα, η κυβέρνηση Τσίπρα πλέον χαίρει της στήριξης του Β. Σόιμπλε, έχοντας όμως κατ’ ουσίαν ακολουθήσει τον δρόμο των κυβερνήσεων των Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά.

Η Αριστερή Πλατφόρμα θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετεξελιχθεί σε μια "συστημική πολιτική δύναμη που θα απολέσει τον παλιό ριζοσπαστισμό της", με τον μετασχηματισμό του κόμματος να γίνεται "ενάντια στην θέληση των μελών και των στελεχών του".

Χαμός και στον ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης...

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το κλίμα μεταξύ των στελεχών της Θεσσαλονίκης. Στην πόλη, η Αριστερή Πλατφόρμα δεν απηχούσε την πλειοψηφία των μελών, όμως μεγάλο ήταν το ποσοστό αυτών που ήθελαν να εφαρμοστεί, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης". Πλέον και στη συμπρωτεύουσα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένος στα δύο, με μεγάλες διαφορές να υπάρχουν ακόμη και μεταξύ των... τριών -όλων κι όλων- δημοτικών συμβούλων που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο της παράταξης "Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη", την οποία υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Στελέχη του κόμματος επιμένουν ότι, η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα είναι ενδεικτική των τάσεων που επικρατούν, αφού δεν αποκλείουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ να διατυπώσουν... τρεις διαφορετικές γραμμές!