Κυρίως οικονομικοί είναι οι βασικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Σάββατο 1 Αυγούστου 2015) εφημερίδων. Όπως κάθε φορά παραθέτουμε τα βασικά σημεία των πρωτοσέλιδων θεμάτων κι όχι μόνον τους τίτλους. Καλό μήνα σε όλους:

 

Αναλυτικά:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συναγερμός για το ωράριο

“Την αντίδραση των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών για να καλυφθεί μέρος των κενών στα σχολεία από το Σεπτέμβρη. Οι κενές θέσεις υπολογίζονται σε 20.000, ενώ μέχρι στιγμής το υπουργείο Παιδείας φέρεται να μπορεί να καλύψει τις 10.000”, γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τανάλια για τον Παπασταύρου

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα “με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, και συγκεκριμένα των κακουργημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), κλήθηκε χθες να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος και στενότατος συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για ένα θέμα που είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» από το 2012. Η κλήση του κ. Παπασταύρου για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ενώπιον του κ. Δραγάτση αφορά την κατάθεση των 5.390.000 δολαρίων, η οποία περιλαμβανόταν στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ»”.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Από την παρένθεση στη μετάλλαξη

Άρθρο του παραιτηθέντα Ρούντι Ρινάλντι φιλοξενεί στο βασικό της θέμα η εφημερίδα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, τονίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ: “Κόμμα που συμβάλλει έτσι πρωταγωνιστικά στην πρόσδεση της χώρας στην παράταξη του «Μένουμε Ευρώπη και ευρώ πάση θυσία», ακόμα κι αν διαλύεται η κοινωνική συνοχή και η χώρα βυθίζεται στην κατάσταση της «αποικίας-χρέους» για δεκάδες χρόνια ακόμα. Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση Αριστεράς, της πρώτη φορά Αριστεράς (ΠΦΑ) που σε απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα τίναξε στον αέρα υποσχέσεις, θέσεις, δεσμεύσεις, στοιχεία προγράμματος για να κυβερνήσει ^κυβερνώσα Αριστερά γαρ) με τον πιο τυχάρπαστο, πρόχειρο, ερασιτεχνικό τρόπο και με όλα τα στοιχεία της αστικής πολιτικής στο τιμόνι: Διαρροές, απειλές, διαπόμπευση πρώην συνεργατών, πραξικοπήματα και βέβαια με όλες τις κοινοβουλευτικές πρακτικές που είχαν επινοήσει και μεθοδεύσει οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνητικές πλειοψηφίες (ΠΝΠ, νόμοι-εξπρές, μνημόνια σε ένα άρθρο κ.λπ.)”.

ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου: Αλλάζουν όλα για τα ειδικά μισθολόγια

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα “τα ειδικά μισθολόγια στα οποία εντάσσονται περισσότεροι από 250.000 υπάλληλοι βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, προκειμένου να ενταχθούν στη φιλοσοφία του ενιαίου μισθολογίου από τις αρχές του 2016. Η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό, που θα επιφέρει μειώσεις στις βασικές αποδοχές από 3-5% λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΏΡΑ: Ο προφήτης Ησαΐας για... τον Τσίπρα

Η εφημερίδα αναφέρεται σε προφητεία του Ησαΐα, σύμφωνα με την οποία “ο δεσπότης, ο Κύριος των δυνάμεων”, θα αφαιρέσει “κάθε ισχυρό άνδρα, άνδρα εμπειροπόλεμο και δικαστή και προφήτη και συνετό και έμπειρο πρεσβύτη. Θα αφαιρέσει κάθε στρατιωτικό αρχηγό μέχρι και πεντηκόνταρχο, κάθε αξιόλογο σύμβουλο και σοφό αρχιτέκτονα και άνθρωπο, ο οποίος μετά συνέσεως θα ακούει την αλήθεια. Αντί δε αυτών θα επιτρέψει να καταλάβουν την αρχή και να τεθούν επικεφαλής σας νεαροί άνδρες χωρίς πείρα, απατεώνες δε, θα αναδειχθούν κύριοι και δυνάστες του λαού. Τότε θα λείψει ο αμοιβαίος σεβασμός, ο λαός θα περιέλθει σε κατάσταση συγχύσεως και αναρχίας. Ο ένας άνθρωπος θα επιπέσει εναντίον του άλλου και κάθε άνθρωπος εναντίον του πλησίον του. Με αυθάδεια θα συγκρουσθεί το παιδί προς τον γέροντα, και ο ανέντιμος προς τον έντιμο και ευυπόληπτο"”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βάσεις... άνω κάτω από τα capital controls

“Η καθίζηση της οικονομίας από το κλείσιμο των τραπεζών και η μείωση του οικογενειακού προϋπολογισμού ανέτρεψαν τις προτιμήσεις των υποψηφίων. Δηλώνουν μόνο τα αστικά κέντρα όπου διαμένουν, μικρή η ζήτηση για Ιδρύματα στην περιφέρεια”, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: Ανοίγει η ατζέντα των ιδιωτικοποιήσεων

Η εφημερίδα επισημαίνει: “Μόλις 3 δισ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από τις ιδιωτικοποιήσεις τα χρόνια του Μνημονίου, όταν το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε έσοδα 15 δισ. ευρώ μόνον για τη διετία 2011-2012. Σήμερα επιχειρείται κάτι ανάλογο. Στη βάση της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου, η Ελλάδα θα πρέπει να συστήσει ένα Ανεξάρτητο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το οποίο θα αποφέρει μέσα σε 30 χρόνια ένα συνολικό ποσό 50 δισ. ευρώ”.

Η ΑΠΟΨΗ: Κράμερ εναντίον ΚΡΑΜΕ

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ήδη ο πρωθυπουργός απέδειξε έστω με ανώμαλη προσγείωση και στο και 5 ' των διαπραγματεύσεων- ότι διαθέτει το πολιτικό σθένος να πάρει σκληρές αποφάσεις. Δεν μένει παρά να κάνει το ίδιο και στο κόμμα του. Το πώς είναι κάτι που το γνωρίζει ο ίδιος, αλλά θα πρέπει να ξέρει πως η νίκη του στην προχθεσινή Κεντρική Επιτροπή (το να περάσει δηλαδή η δική του πρόταση για έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο) δεν θα είναι ανέφελη, καθώς ουδείς γνωρίζει τις επόμενες αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας”.

Η ΑΥΓΗ: Εκβιάζουν με απολύσεις οι καναλάρχες

“Αντιμέτωποι με τον νέο νόμο, που σηματοδοτεί το τέλος τής προνομιακής τους σχέσης με την εκτελεστική εξουσία, οι καναλάρχες επιχειρούν να δημιουργήσουν μια "ανθρώπινη ασπίδα" υπέρ των προνομίων τους, προχωρώντας σε δρομολογημένες απολύσεις και εξωφρενικές μειώσεις μισθών. Η αρχή έγινε στον ANT1 και τον ραδιοφωνικό Alpha, ενώ η έγκαιρη παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και του υπουργείου Εργασίας αποσόβησε ανάλογες εξελίξεις σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς”, λέει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Σαββατοκύριακο): Τα αντίμετρα Τσίπρα στο Grexit Σόιμπλε

Η εφημερίδα κάνει λόγο για “ένα πρόγραμμα «επιθετικής άμυνας» στα συρτάρια του Μαξίμου, σε περίπτωση που οι δανειστές προκαλούσαν ασύνταχτη χρεοκοπία. Η κυβέρνηση, στο ενδεχόμενο ρήξης στις διαπραγματεύσεις, είχε επεξεργαστεί συγκεκριμένες Κινήσεις ώστε να αναδειχθούν οι ευθύνες της άτεγκτης γερμανικής πλευράς”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τσίπρας καλύπτει Βαρουφάκη

“Σε πλήρη κάλυψη του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, για την εκπόνηση Plan Β για Grexit προέβη χθες ο κ. Αλέξης Τσίπρας, σε απάντηση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «αυτονόητα είχα δώσει εντολή, προσωπικά, στον υπουργό των Οικονομικών να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», επισημαίνει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Αντάρτικο» γιατρών στον ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους την επίσκεψη και ακολούθως να διεκδικούν οι ίδιοι από τον ΕΟΠΥΥ να τους αποδώσει τη δαπάνη.
Οι γιατροί απειλούν πως θα παρατείνουν την επίσχεση εργασίας τους, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους”.

Ο ΛΟΓΟΣ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα

 

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Πέντε επιθέσεις σε ΑΦΜ σε ένα εξάμηνο

Η εφημερίδα αναφέρεται στις προσπάθειες χακαρίσματος που έγιναν από την ομάδα Βαρουφάκη στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και υποστηρίζει πως αυτές έγιναν από δύο κομπιούτερ: “Αυτό προκύπτει από τα ηλεκτρονικά «αποτυπώματα» τουλάχιστον δυο υπολογιστών της υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», προερχόμενες από εργαζομένους στη Γενική Γραμματεία, ο ένας υπολογιστής ανήκει σε υπηρεσιακό παράγοντα και ο άλλος σε συνεργάτη του γενικού γραμματέα, Μιχάλη Χατζηθεοδώρου, προσωπικού φίλου του κ. Βαρουφάκη”.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Αύξηση – σοκ στα όρια ηλικίας

“Εκρηκτική αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης με παράλληλη προσθήκη στα απαιτούμενα έτη ασφάλισης, προβλέπει ο σχεδιασμός των δανειστών μας, που οδηγεί στην επιβάρυνση με έως και 6,5 επιπλέον χρόνια εργασίας από φέτος για ασφαλισμένους που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν με βάση ευνοϊκές διατάξεις”, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβερνητική δέσμευση για μονιμοποίηση του αντιλαϊκού χαρατσιού

H εφημερίδα τονίζει: “Δούλεμα ψιλό γαζί» με διαρροές για «τροποποιήσεις προς άρση αδικιών», όταν διατηρείται το χαράτσωμα της λαϊκής κατοικίας και της μικρής ακίνητης περιουσίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο. Ο ΕΝΦΙΑ έχει «ξεχωριστή» θέση μέσα στη νέα φοροκαταιγίδα που θα αντιμετωπίσουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα τους αμέσως επόμενους μήνες”.

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Μικρός Αλέξης ή μεγάλος Τσίπρας

“Χρήσιμα τα συνέδρια των κομμάτων, την ώρα όμως που η χώρα -στην κυριολεξία- φλέγεται, ο πρωθυπουργός πρέπει να αρθεί στο ύφος των περιστάσεων και να δώσει τώρα λύσεις”, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: Η "ΒAD BANK" και το κούρεμα

“Δυο βασικά σενάρια με πολλές παραλλαγές βρίσκονται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων μεταξύ Φρανκφούρτης, Βρυξελλών και Αθήνας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ηδη η ατζέντα έχει ανοίξει, η προεργασία έχει αρχίσει και αναμένεται να κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο, όταν θα έρθει η ώρα των οριστικών κρίσιμων αποφάσεων για τους μετόχους, τους ομολογιούχους και τους καταθέτες”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ιατρικό θαύμα έκανε παράλυτους να περπατήσουν

Σύμφωνα με την εφημερίδα “με ένα επιστημονικό ιατρικό επίτευγμα, που χαιρετίστηκε ως «κορυφαία» εξέλιξη στην έρευνα των κακώσεων νωτιαίου μυελού, τέσσερις άνδρες, οι οποίοι είναι παράλυτοι από το στήθος και κάτω, είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν και να μπορούν πλέον όχι μόνο να σηκωθούν από τα αναπηρικά τους αμαξίδια με δική τους βούληση και προσπάθεια, αλλά ακόμα και να απολαύσουν και πάλι την χαρά της σεξουαλικής επαφής. «Μπορώ να σηκωθώ και να περπατήσω για παραπάνω από μισή ώρα. Είναι εκπληκτικό!», δήλωσε ο Dustin Shillcox, ο οποίος έμεινε παράλυτος από αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν από πέντε χρόνια”.

ESPRESSO: Ο θείος καθάρισε τον Μπάμπη

“Νέα κατάθεση-φωτιά της 24χρονης προφυλακισμένης για τον φόνο τον εραστή της στο Μενίδι. Μέσα 11 και το συγγενικό της πρόσωπο Ολική ανατροπή δρομολόγησε η νέα κατάθεση-φωτιά της 24χρονης προφυλακισμένης για τη δολοφονία του 33χρονου εραστή της.
Όπως αποκαλύπτει η «Espresso», συνελήφθη και προφυλακίστηκε συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο η νεαρή κατονόμασε ως δράστη του φονικού του «νταή» στο Μενίδι”, γράφει η εφημερίδα.

KARFITSA: Σαν τη Χαλκιδική… έχει

Σύμφωνα με την εφημερίδα, λόγω κρίσης, οι Θεσσαλονικείς προτιμούν άλλες ακτές από αυτές της Χαλκιδικής: “η πληρότητα στους κοντινούς στη Θεσσαλονίκη προορισμούς αγγίζει κατά μέσο όρο το 90%, ενώ τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου σε διπλανές πλαζ και παραλίες αναμένεται να επικρατεί το αδιαχώρητο. Παρόλα αυτά υπάρχουν ευκαιρίες και για αυτούς που στο... παραπέντε επιθυμούν να «κλείσουν» τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Και οι ευκαιρίες αυτές βρίσκονται και εκτός... Χαλκιδικής”, λέει.

KONTΡΑ ΝΕWS: Ξηλώνεται το δικαστικό παρακράτος

“Σαρωτικές αλλαγές πρόκειται να φέρει στη λειτουργία της Δικαιοσύνης νομοσχέδιο σκούπα που κατατίθεται σύντομα στη Βουλή από τους αρμόδιους υπουργούς Παρασκευόπούλο και Παπαγγελόπουλο με το οποίο οδηγούνται στην αποστρατεία μια σειρά κορυφαίων δικαστών οι οποίοι φαίνεται ότι διαπλέκονταν με το σκληρό πυρήνα του συστήματος Σαμαρά και εκτελούσαν εντολές εξόντωσης επιχειρηματιών και ενοχλητικών εκδοτών ενώ παράλληλα προστάτευαν μεγάλους φοροφυγάδες καταχραστές δημόσιου χρήματος και σεσημασμένους απατεώνες και βεβαίως τους εκλεκτούς της προηγούμενης κυβέρνησης, που εμπλέκονταν σε γιγαντιαία σκάνδαλα”, λέει η εφημερίδα.

PRESS TIME: Ανεξέλεγκτη η δράση των κερδοσκόπων

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα “η αύξηση του ΦΠΑ θα έφερνε μια μέση αύξηση ύψους περίπου 10% οε όλα τα προϊόντα.Όμως, υποτίθεται ότι κάποια θα γλίτωναν, ή ότι κάποια, θα έπαιρναν μικρή αύξηση.Όχι, αυτό δεν έγινε. Οι στρογγυλοποιήσεις και οι αυθαίρετες ανατιμήσεις πάνε σύννεφο”.

STAR PRESS: Προβλέψεις σεισμός για τη χώρα

“Καθόλου... ήσυχες δεν θα είναι οι ημέρες του Αυγούστου, καθώς ο μήνας αυτός προβλέπεται να είναι προβληματικός, αντιφατικός και ανατρεπτικός. Αυτό προβλέπουν δύο γνωστοί αστρολόγοι, η Βιργινία Λεούση και ο Γιώργος Ματσάγγος”, γράφει στο βασικό της θέμα η εφημερίδα.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: "Ξηλώνουν" και τις 100 δόσεις!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ακόμη και την αποβολή από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις φορολογουμένων που έχουν ενταχθεί σε αυτήν και είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των παλιών χρεών τους, προβλέπουν οι αλλαγές στις οποίες προχωρεί η κυβέρνηση με εντολή των δανειστών. Παρά το γεγονός ότι η ρύθμιση αποτελεί νόμο του κράτους, με θετικά αποτελέσματα για ια δημόσια ταμεία, οι θεσμοί ζήτησαν και πέτυχαν το «ξήλωμά» της, καθώς, επίσης, μειώνεται ο αριθμός των δόσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες και υπερδιπλασιάζεται το επιτόκιο”.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Πόλεμος νεύρων

Η ΑΞΙΑ: Άμεση αντίδραση

“Το διπλό μέτωπο που έχει ανοίξει ο Αλ. Τσίπρας εντός και εκτός συνόρων πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα κατά πόσον η κυβέρνηση είναι έτοιμη, ενωμένη και αποφασισμένη να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και να υλοποιήσει μία συμφωνία που έχει δηλώσει ότι δεν την πιστεύει. Η σκληρή στάση της Αριστερής Πλατφόρμας, και ειδικότερα του μπλοκ των βουλευτών -και όχι μόνο- που ακολουθούν την αδιάλλακτη γραμμή του Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, υπονομεύει όχι μόνο την κυβερνητική συνοχή αλλά και την προώθηση των θεσμικών αλλαγών που χρειάζεται ο τόπος”, επισημαίνει η εφημερίδα.

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δρακόντειος νόμος

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα έρχονται “βαριές ποινές και πρόστιμα για όσους εντοπίζονται με «κρυφά» εισοδήματα Εφάπαξ πρόστιμο 1,500 ευρώ για κάθε λογαριασμό με μικρές καταθέσεις που δεν έχουν δηλωθεί Για μεγαλύτερα ποσά θα δεσμεύεται έως και το 5% της συνολικής κατάθεσης Ποσά καταθέσεων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν θα φορολογούνται με συντελεστή έως και 60% Στα «μαλακά» θα πέσουν όσοι δηλώσουν οικειοθελώς τις περιουσίες τους”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ανοίγει με περιορισμούς

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “με τους όρους που περιείχε το Plan Β της Αθήνας προς την Ετι ρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανοίξει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών έπειτα από 26 ημέρες αργίας. Τη Δευτέρα το πρωί θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να ανακοινώσει την επαναλειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς και να καθορίσει κάποιες παραμέτρους, όπως -νια παράδειγμα- την εξαίρεση ή μη από τη διαπραγμάτευση κάποιων τίτλων, π.χ., των τραπεζών”.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Τραπεζικό ναρκοπέδιο στο Χρηματιστήριο

Η εφημερίδα γράφει: “Εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά χρονικά βρίσκονται κυβέρνηση, χρηματιστηριακές Αρχές, τραπεζίτες και επενδυτές, με τη Λεωφόρο Αθηνών να αποτελεί το μοναδικό χρηματιστήριο στην ιστορία της Ευρωζώνης και των ανεπτυγμένων αγορών που παραμένει κλειστό και δεν μπορεί να ανοίξει για περισσότερο από έναν μήνα”.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Πρεμιέρα τη Δευτέρα για το ελληνικό χρηματιστήριο

“Ο κύβος ερρίφθη και μετά από ένα και πλέον μήνα χρηματιστηριακής αργίας το ελληνικό χρηματιστήριο θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα 3 Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Χ.Α., η οποία ήρθε σε συνέχεια της πολυαναμενόμενης έκδοσης υπουργικής απόφασης, η οποία περιλαμβάνει περιορισμούς στους εγχώριους επενδυτές”, επισημαίνει η εφημερίδα.