Απανθρακωμένος βρέθηκε άντρας περίπου 40 ετών, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε εργοστάσιο χρωμάτων, το πρωί, στη Βιομηχανική περιοχή Σίνδου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.


 Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων του, Σύμφωνα, πάντως, με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στις μονάδες της Βιομηχανικής Περιοχής της Σίνδου, είναι εργάτης της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Η φωτιά στη βιοτεχνία χρωμάτων έχει σβήσει, αλλά επί τόπου βρίσκονται 5 οχήματα με 14 άνδρες για τυχόν αναζωπύρωση.

Η καταγγελία του ΕΚΘ

Με αφορμή τον φρικτό θάνατο του εργάτη στο εργοστάσιο χρωμάτων, από το ΕΚΘ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

"Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα προστέθηκε σήμερα στον μακρύ κατάλογο των ατυχημάτων του νομού Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς, μέσα στον "εργασιακό μεσαίωνα" που ζούμε μόνο κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις, που στο νομό Θεσσαλονίκης είναι μετρημένες στα δάχτυλα, τηρούν τους κανόνες ασφαλείας στους χώρους εργασίας, αφού σε πολλές μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και κυρίως τις βιοτεχνίες κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αν υπήρχαν έλεγχοι πολλές από αυτές θα κρίνονταν ακατάλληλες για εργασία και θα τους είχε αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας.

Πρώτο και κυρίαρχο μέλημα των εργοδοτών θα πρέπει να είναι η ασφάλεια των εργαζομένων τους. Θα πρέπει να θεσπιστούν μέτρα που θα βάλουν τέλος στα μεροκάματα του θανάτου.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ζητά από την Πολιτεία τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας και τη στελέχωση των Τεχνικών Επιθεωρήσεων που θα πραγματοποιούν καλύτερους και πιο εξονυχιστικούς ελέγχους,  ώστε να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να πληρώνουν με αίμα και την ίδια τους τη ζωή το μεροκάματό τους.

Το Ε.Κ.Θ. εκφράζει τη βαθειά του θλίψη και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου που έχασε σήμερα τη ζωή του στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης".

Τους ρύπους μετά την πυρκαγιά "μετρά" ο δήμος Δέλτα

Την άμεση κινητοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Δέλτα προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί, σε αποθήκη εταιρίας χρωμάτων, στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου. Εκεί βρέθηκε κλιμάκιο της υπηρεσίας με επικεφαλής το Δήμαρχο Μ. Φωτόπουλο, προκειμένου να επιληφθούν θεμάτων αρμοδιότητας του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια της ανθρώπινης ζωής και συνεχάρη την Πυροσβεστική για την άμεση παρέμβαση και κατάσβεση της πυρκαγιάς, προτού αυτή λάβει διαστάσεις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. 

"Θα παρακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες εάν τυχόν οι ρύποι αυξάνονται, μέσω του σταθμού εναέριων ρύπων Σίνδου και Διαβατών, ώστε να προστατευθεί απόλυτα η δημόσια υγεία. Επίσης, ζητήσαμε ήδη από την Περιφέρεια να γίνουν εκ νέου έλεγχοι για το κατά πόσο οι αποθήκες της ΒΙΠΕ που έχουν εύφλεκτα ή επικίνδυνα ή τοξικά υλικά τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους" δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος. 

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο