Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Παιδική Εξοχή Σταυρού η κατασκηνωτική περίοδος Ιουλίου για παιδιά και αρχίζει η περίοδος για τα μέλη των ΚΑΠΗ.


Περισσότερα από 800 παιδιά φιλοξενήθηκαν ήδη στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του δήμου Βόλβης, που βρίσκονται στο πλατανόδασος του Σταυρού, υπό την ονομασία «Παιδική Εξοχή Σταυρού». 

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων δεκαημέρων της κατασκηνωτικής περιόδου για παιδιά, η οποία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο 8 Αυγούστου, εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια, χάρηκαν τη θάλασσα και διασκέδασαν με πολλαπλές δραστηριότητες, κάτω από την σκιά των πλατανιών. 

Ανάμεσα τους, φιλοξενήθηκαν και 100 παιδιά από τη Ρωσία και τη Σερβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά από τη Σερβία, προέρχονται από την περιοχή του Κοσσόβου και κυρίως πρόκειται για ορφανά ή παιδιά άπορων οικογενειών.

Η αλληλεγγύη συνεχίζεται όμως και τη νέα κατασκηνωτική περίοδο, η οποία αρχίζει την Τρίτη 11 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 8 Σεπτεμβρίου 2015, καθώς πρόκειται να φιλοξενήσει -μαζί με μέλη των ΚΑΠΗ απ’ όλη την Ελλάδα- άτομα με ειδικές ανάγκες και καρκινοπαθείς. Ένα ελκυστικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί, με πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες και δυνατότητες άθλησης, στο μοναδικό περιβάλλον του Σταυρού.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας επισημαίνει: «Ο δήμος Βόλβης εξακολουθεί αδιάλειπτα αυτά τα χρόνια της κρίσης, να λειτουργεί τις κατασκηνώσεις στον Σταυρό, παρέχοντας τη δυνατότητα σε παιδιά άπορων οικογενειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού όπως τα ΑΜΕΑ, οι καρκινοπαθείς και η Τρίτη Ηλικία, να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον. Η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί βασική προτεραιότητα αυτή την περίοδο για όλους, ειδικά σε συνθήκες οικονομικής ένδειας για όλους τους δήμους».