CLbb09IWoAIex8Y

Η Εθνική Ελλάδος Εφήβων του μπάσκετ μας έδωσε τεράστια χαρά! Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης κόντρα στην Τουρκία, μέσα στο κλειστό του Βόλου!

 

Ήταν ένα παιχνίδι θρίλερ! Οι Τούρκοι το χτύπησαν δυνατά από την πρώτη στιγμή και προηγήθηκαν δύο φορές με μεγάλες διαφορές: Με 10 και με 14 πόντους. Όμως οι Έλληνες ήρωες κατάφεραν να γυρίσουν το σκορ. Και, τελευταία, δυο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, να πάρουν μια μικρή διαφορά που ήταν αρκετή, χάρη και στην απίστευτη συμπαράσταση του κόσμου, για να στεφθούν Πρωταθλητές Ευρώπης.

Το τι έγινε με τη λήξη, όταν ο φωτεινός πίνακας έγραφε το 64-61 δεν περιγράφεται. Τα παλικάρια του Ηλία Παπαθεοδώρου έπεσαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου κι όλοι μαζί στις αγκαλιές των δικών τους ανθρώπων που παρακολούθησαν όλα τα παιχνίδια. Πανηγύριζαν όλοι μαζί, σα μια οικογένεια.

Την ίδια στιγμή, η πολύ δυνατή τουρκική ομάδα είχε μαζευτεί στον πάγκο και προσπαθούσε να καταλάβει πώς χάθηκε αυτό το παιχνίδι… Όμως είναι η αξία του ηττημένου αυτή που δίνει και την αξία του νικητή. Οι Τούρκοι ήταν πολύ καλοί κι έχουν –κι αυτοί- το μέλλον μπροστά τους. Εξάλλου, αντίθετα με τα δικά μας ταλέντα, αυτοί… παίζουν στις ομάδες τους.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν, ως καλύτερη πεντάδα του τουρνουά τους: Βάρνας, Κορκμάζ, Άτιτς, Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη. Επίσης, MVP του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.