"«Κοστούμι» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του υδροκέφαλου κέντρου με τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια για ακόμη μια φορά στο περιθώριο"! 


Με τα λόγια αυτά χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το «σχέδιο εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε.» που έθεσε προς διαβούλευση ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Μηταφίδης επικαλείται επιστολή του προέδρου και του γραμματέα της ΕΣΗΕΜ-Θ προς το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε., Λάμπη Ταγματάρχη, στην οποία οι συνδικαλιστές επισημαίνουν: «…Τόσο στο πνεύμα του νομοθετήματος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση όσο και της δεσμεύσεις των αρμόδιων υπουργών σε διαδοχικές διαβουλεύσεις, η διοικητική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3 αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς, ενώ ήταν κοινή η αντίληψη όλων ότι πρέπει να αποτραπεί η επιβολή αθηνοκεντρικού μοντέλου λειτουργίας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Το εν λόγω σχέδιο προχωρεί στην ουσιαστική κατάργηση της προβλεπόμενης από το νόμο Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3, απογυμνώνει από τις αρμοδιότητές της τη Γενική Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη, μετατρέποντάς την σε φτωχό συγγενή της ΕΡΤ, καθώς θα πρέπει να αναφέρεται στην Αθήνα ακόμη και για φωτοτυπικό χαρτί».

Πάντως, η ανακοίνωση αυτή, ενός βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, γέννησε απορίες, καθώς μερίδα εργαζόμενων στην ΕΡΤ αναρωτιέται για ποιον λόγο ένας βουλευτής του κόμματος που κυβερνά δεν προχωρά σε επαφές με τους συντρόφους του της κυβέρνησης της Αριστεράς, αλλά δημοσιοποιεί ένα πρόβλημα με μια ανακοίνωση που μπορεί και να μείνει αναπάντητη, ή να ξεχαστεί, ενώ μία επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς θα μπορούσε, ίσως, να διορθώσει το πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συμφωνούν απόλυτα με το μοντέλο που προωθούν οι κεντρικές επιλογές του κόμματος για τη Δημόσια Τηλεόραση, Τσακνής - Ταγματάρχης...