Οι δημοσκοπήσεις, τα φορολογικά και οι διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ φιγουράρουν στις περισσότερες πρώτες σελίδες των σημερινών εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φόρος-φωτιά για 2.305.751 Έλληνες

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “φόρο-φωτιά 1.240 ευρώ κατά μέσο όρο προβλέπουν τα 2.305.751 εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά έως σήμερα για την καταβολή του φόρου εισοδήματος. Η προθεσμία για την εφάπαξ καταβολή του φόρου ή για την πληρωμή της πρώτης δόση λήγει την ερχόμενη Δευτέρα και από την Τρίτη αρχίζει να μετράει προσαύξηση 0,73% για την εκπρόθεσμη καταβολή του”.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Εκλογές αναδιάταξης του μνημονιακού μπλοκ

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι “Μαξίμου και ΜΜΕ συχνά παρουσιάζουν τις εκλογές ως αποτέλεσμα αποκλειστικά των εσωτερικών θεμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, όμως, προφανές ότι οι αιτίες είναι βαθύτερες και έχουν να κάνουν κυρίως με αυτό που συχνά έχει υποστηριχθεί από αυτές τις στήλες και δεν είναι άλλο από την αδυναμία σταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του”.

ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: Εκστρατεία σε κινούμενη άμμο

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η εκστρατεία για τις κάλπες της 20ns Σεπτεμβρίου ξεκίνησε και επίσημα, με τους αναποφάσιστους και τις μετακινήσεις να διαμορφώνουν ένα τοπίο κινούμενης άμμου και να βρίσκονται στο επίκεντρο των κομματικών επιτελείων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 12 σημάδια για την ημέρα που... θα αλλάξει τον κόσμο

“Πολλές ημερομηνίες τέθηκαν "περιέργως" τον τελευταίο καιρό -σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο- σχετικά με "κάτι" συνταρακτικό που έπεται να συμβεί τον επόμενο μήνα στον κόσμο! "Κάτι" που θα αλλάξει μια και καλή τις ζωές μας και τις αντιλήψεις μας για τη γύρω μας πραγματικότητα... Αυτό το "κάτι" μάλιστα διανθίζεται με μια σειρά γεγονότων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ζωτικής σημασίας για το μέλλον του πλανήτη (των θρησκειών, της οικονομίας, της πολιτικής...), όπως π.χ. η Διαθρησκευτική Διάσκεψη των Αθηνών σε λίγες μέρες, οι κινήσεις του Πάπα Φραγκίσκου, η αναμονή Εβραίων και μουσουλμάνων κάποιου "Μεσσία" κτλ.”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέα ψυχρολουσία για συντάξεις και εφάπαξ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι αναδρομικές κρατήσεις σε κύριες και επικουρικές θα γίνουν με τις πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν τέλη Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου ενώ ετοιμαζεται και οριζόντια μείωση 10% στο εφάπαξ χου Δημοσίου για να ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές 60.000 δικαιούχων που βρίσκονται σε λίστα αναμονής από τον Σεπτέμβριο του 2013”.

ΕΣΤΙΑ: Συνεδρίασις παγίδα για τον Σύριζα

“Σήμερα, ο Σύριζα επιχειρεί Συνδιάσκεψη ανακτήσεως της συνοχής του. Οι πληροφορίες όμως στα δημοσιογραφικά γραφεία αναφέρουν ήδη ότι θα υπάρξουν έκδηλες εξαγγελίες διαφοροποιήσεως στην συνεδρίαση αυτή. Διόλου δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο ότι μόνο 70 βουλευτές από τους εναπομείναντες στον Σύριζα βρήκαν την τόλμη να διακηρύξουν την πίστη τους στις ικανότητες και το πρωθυπουργικό έργο του κ. Τσίπρα. Οι υπόλοιποι επιμόνως σιωπούν”, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Η ΑΠΟΨΗ: «Βρέχει» λεφτά, κρατάμε ομπρέλα

Η εφημερίδα τονίζει: “Βασιλιάδες στην ανικανότητα να διαχειριστούν τη μεταναστευτική βόμβα οι αρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι δεν εκμεταλλεύονται καν τα εγκεκριμένα κονδύλια της Κομισιόν. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει η απαραίτητη αρμόδια αρχή για να τα εισπράξει λόγω του υπουργικού αλαλούμ Η Ευρώπη μοιράζει λεφτά, η κυβέρνηση αδιαφορεί”!

Η ΑΥΓΗ: Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί

Όπως εξηγεί η εφημερίδα του κόμματος αυτό που μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “να αποτρέψει την παλινόρθωση του παλαιού πολιτικού συστήματος. Να μην αφήσει την Ελλάδα να γυρίσει πίσω Να παρουσιάσει ένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο που θα δρομολογήσει τις μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στους θεσμούς και στο κράτος, μεταρρυθμίσεις που, όπως τόνισε ο Αλ Τσίπρας, «μόνο μια πολιτική δύναμη που δεν είναι δέσμια συμφερόντων μπορεί να τις σκεφτεί και να τις εφαρμόσει» Να διαπραγματευτεί το χρέος, τα «ισοδύναμα» μέτρα, το αγροτικό, να διασφαλίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια, τις εργασιακές σχέσεις Να βγει μπροστά, να μην αφήσει τα λαϊκά στρώματα βορά στην επίθεση των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ψάχνουν την ψήφο τους

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “οι ψηφοφόροι, εκτός από τους πεισμένους, βρίσκονται σε αναζήτηση του κόμματος που θα ψηφίσουν και τα κόμματα σε αγωνιώδη αναζήτηση ψηφοφόρων. Το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων και ο βαθμός συσπείρωσης των κομμάτων δείχνουν μια αμφίρροπη εκλογική μάχη μέσα από την οποία θα προκύψει ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό σκηνικό”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αμφίρροπες οι εκλογές

Όπως τονίζει η εφημερίδα, “εκλογές με αβέβαιη έκβαση προδιαγράφει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ, καθώς η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται ουσιαστικά ενώ η Ν.Δ. αυξάνει τις δυνάμεις της. Ειδικότερα, κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου-εξπρές των τριών εβδομάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 3%, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις μήνες, υπερείχε κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει το 25%, η Ν.Δ. το 22%, ενώ οι ΑΝΕΛ, κυβερνητικός εταίρος του κ. Αλ.
Τσίπρα, εμφανίζονται να μένουν εκτός Βουλής και τον πήχυ του 3% υπερβαίνει το κόμμα του κ. Β. Λεβέντη”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Φουλ οι μηχανές για τις επόμενες 23 μέρες

“Η κυβέρνηση υπό την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό, που ανέλαβε χθες καθήκοντα με την ορκωμοσία των υπουργών της, εκτιμά ότι έργο μπορεί να παραχθεί και στις επόμενες 23 ημέρες, αρκεί να υπάρχει κέφι. Βασικό μέλημά της βέβαια είναι να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, αλλά θα ασχοληθεί και με θέματα όπως το μεταναστευτικό, την επίλυση τυχόν προβλημάτων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και φυσικά την εφαρμογή όσων ψηφίστηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές”, γράφει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Σε απόσταση αναπνοής ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

“Μια αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση προμηνύει η πρώτη δημοσκόπηση των «Π», με την υπογραφή της Metron Analysis, στο δρόμο προς τις κάλπες. Καταγράφεται οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., ενώ την ίδια στιγμή οι ΑΝ.ΕΛ. φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής”, τονίζει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Στο νήμα η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Η εφημερίδα γράφει: “Κομματικά στελέχη, που γνωρίζουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, αλλά και πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι τα πρώτα ευρήματα δείχνουν μία πρωτόγνωρη ρευστότητα στην πολιτική σκηνή, με πολλά «υπόγεια ρεύματα», αλλά και με μία σαφή δυσαρέσκεια των πολιτών για το γεγονός ότι η χώρα οδηγείται στην κάλπη για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες. Παρά τις επιφυλάξεις για το γεγονός ότι, λόγω καλοκαιριού, δεν έχουν επανέλθει οι πολίτες στους ρυθμούς της καθημερινότητας, το πρώτο συμπέρασμα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», οδηγούνται οι δημοσκόποι είναι ότι το ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατακρημνιστεί από τις εσωκομματικές πιέσεις -αποτέλεσμα της μνημονιακής στροφής- και ότι το κόμμα του Αλ. Τσίπρα και η Νέα Δημοκρατία του Βαγγ. Μεϊμαράκη είναι δυνατόν να κονταροχτυπηθούν για την πρώτη θέση”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εκλογές 20 Σεπτέμβρη: Όλοι στη μάχη για δυνατό ΚΚΕ!

H εφημερίδα – όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, κάνει το εξής κάλεσμα: “Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό στη μάχη για να βγει το ΚΚΕ πιο δυνατό. Με σύνθημα «Τους δοκίμασες... Τώρα με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής», τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί του Κόμματος θα αναμετρηθούν τις επόμενες βδομάδες με τα ψευτοδιλήμματα, το κλίμα απογοήτευσης, τις αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που καλλιεργούν συστηματικά τα άλλα κόμματα και τα αστικά επιτελεία. Η προχτεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα αποτέλεσε μια καλή και ελπιδοφόρα αρχή”.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Το παιχνίδι των συνεργασιών μετά τις 20/9

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “πίσω από την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστεί με τα κόμματα που κινούνται δεξιότερά του βρίσκεται και ο λόγος της προκήρυξης των εκλογών. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ άφηνε ανοιχτό το πεδίο της συνεργασίας με τα τρία κόμματα που απορρίπτει τότε θα ακυρωνόταν αυτομάτως όποιο επιχείρημα για την προσφυγή στις κάλπες. Το αυτονόητο επιχείρημα των αντιπάλων του που θα είχε απήχηση και στην κοινωνία θα ήταν πως αναίτια έστειλε τη χώρα σε εκλογές αφού θα μπορούσε να συνεργαστεί εξαρχής συναινώντας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας”.

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τα αντιβιοτικά αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη

“Μια συγκλονιστική νέα μελέτη δείχνει ότι ανάλογα με το πόσες φορές έχουμε πάρει αντιβιοτικά φάρμακα μπορεί να αυξάνουμε τις πιθανότητες να πάθουμε διαβήτη. Όσοι πήραν πέντε ή περισσότερες συνταγές αντιβιοτικών για μια περίοδο 15 ετών αυξάνουν 53% τις πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2, σε σύγκριση με όσους έχουν πάρει μία ή καμία φορά, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι ερευνητές στη Δανία παρακολούθησαν 170.404 ασθενείς με διαβήτη Τύπου 2 και περίπου 1,3 εκατομμύρια εθελοντών που δεν έχουν την ασθένεια. Μάλιστα, οι επιστήμονες βρήκαν ότι ο κίνδυνος εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη ήταν υψηλότερος από τα αντιβιοτικά που είναι αποτελεσματικά ενάντια σε στενό εύρος βακτηρίων”, γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Βόμβα μεγατόνων στη δικογραφία για τη Μύκονο

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο γιος στρατηγού ε.α. της Αστυνομίας ήταν πελάτης της μαφίας της κόκας μεγάτονων”. Κάνει λόγο για απίστευτους διαλόγους ”για το ντελίβερι της άσπρης σκόνης” και προσθέτει: “Σε πολλές από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες φαίνεται ξεκάθαρα το νταραβέρι μεταξύ πελατών και κατηγορουμένων για κοκαΐνη, MDMA και σκανκ (υδροπονική κάνναβη). Σε άλλες η συνεννόηση γίνεται με κωδικούς. Συγκεκριμένα, η άσπρη σκόνη είναι συνήθως «κοτόπιτα» (ή «coca cola» και «κοκορέτσι»), τα χάπια «μανιταρόπιτα» και το χασίς «χορτόπιτα»”.

KONTRANEWS: Χέρι-χέρι αποστάτες και νταβατζήδες για να ρίξουν τον Αλέξη

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “μετά την προσπάθεια διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, Λαφαζαναίοι και...
«Γουναράδες» αγωνίζονται να φέρουν ξανά τη Δεξιά στην εξουσία. Το σύστημα της διαπλοκής έχει αναλάβει εργολαβικά τη στήριξη του κόμματος των αποστατών του Παναγιώτη Λαφαζάνη, το οποίο χρησιμοποιούν ως μοχλό αποσταθεροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και ως ντουντούκα για τις βρόμικες επιθέσεις σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα”.

PRESS TIME: Τα σχέδια για το σχηματισμό κυβέρνησης

“Με την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου, οι Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεδιπλώνουν τη στρατηγική τους. Ο πρώτος θέλει να επιστρέψει σε τρεις εβδομάδες και κάτι στο Μαξίμου, ο δεύτερος στοχεύει να πιάσει «από τα μαλλιά» την απρόσμενη ευκαιρία που του δόθηκε και να διεκδικήσει την πρωθυπουργία”, γράφει η εφημερίδα.

SPIRTO: Καραμανλής - Νατάσα - Διακοπές στην Πάτμο με στυλ και σωματοφύλακα

“Την ώρα που στην Αθήνα το πολιτικό θερμόμετρο έχει χτυπήσει... κόκκινο και οι πολιτικοί φορούν κουστούμι και γραβάτα πηγαίνοντας από το ένα ραντεβού στο άλλο. ο Κώστας Καραμανλής και η σύζυγος του Νατάσα Παζαΐτη, έβαλαν την καλοκαιρινή τους αμφίεση και ταξίδεψαν μέχρι τα Δωδεκάνησα με τα παιδιά τους”, γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Αυτός που θα σώσει την Ελλάδα

Η εφημερίδα κάνει λόγο για “μεγάλη προφητεία του Αγίου Παϊσιου” και προσθέτει: «Αυτός που θα λυτρώσει την Ελλάδα, ο Ηγέτης που θα λυτρώσει τους Έλληνες και τη χώρα υπάρχει...»