Στο μόνιμο μοτίβο και τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων: Εκλογές και οικονομικά τα βασικά θέματα.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τα πρώτα δάκρυα από το μνημόνιο 3»

«Ο νέος κύκλος των περικοπών στις συντάξεις (6% στις επικουρικές, συν 2% στις κύριες) αρχίζει από σήμερα, αφού τίθεται σε εφαρμογή η αυξημένη παρακράτηση (6% υπέρ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τις κύριες (από 4% που ήταν έως σήμερα), ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζεται πρώτη φορά αντίστοιχο ποσοστό παρακράτησης (6%) καις τις επικουρικές συντάξεις».

ΕΘΝΟΣ: «Ντιμπέιτ διαρκείας από τους δύο αρχηγούς»

«Σε ντιμπέιτ διαρκείας φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η προεκλογική αντιπαράθεση των δύο βασικών μονομάχων, του Αλ. Τσίπρα και του Β. Μεϊμαράκη, καθώς και από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν το… σκληρό ροκ, μέχρι και την ημέρα της κάλπης στις 20 Σεπτεμβρίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το απόρρητο τουρκικό σχέδιο “Ηγεμών” και η προφητεία του Γέροντα Ιωσήφ”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “εδώ και τέσσερις μήνες το σχέδιο "κατέβηκε από το ράφι" και έχει ληφθεί διαταγή στους σχηματισμούς να ξεκινήσουν την ανάλυση του και να επικαιροποιήσουν δυνατότητες, μέσα, απειλές και δόγματα εφαρμογής με δεδομένες τις προσθήκες μεγάλου αριθμού οπλικών συστημάτων στην 1η Στρατιά, κυρίως μέσω ζεύξης του Εβρου και κονιορτοποίησης των "Follow-on-Forces", δηλαδή των εφεδρειών του Ελληνικού Στρατού που θα σπεύσουν σε βοήθειά τους”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πρόγραμμα – σωσίβιο μετά το «ναυάγιο» του Τσίπρα»

«Ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης θέτει ως προτεραιότητα την επιστροφή στην ανάπτυξη μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τη σταδιακή αποκατάσταση αδικιών. Στην ατζέντα που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ θα περιλαμβάνονται μέτρα για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, ενώ αναζητείται λύση για να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια, ΙΕΚ, ιδιωτικά σχολεία».

ΕΣΤΙΑ: «Κρίσιμος ο ρόλος της υπηρεσιακής»

«Μπορεί ο βίος της υπηρεσιακής Κυβερνήσεως να είναι βραχύς, μόλις 25 ημέρες, ωστόσο μέσα στο πυκνό αυτό διάστημα καλείται να διατηρήσει την σταθερότητα της οικονομίας και την εύρυθμη τάξη, καλλιεργώντας το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση."

Η ΑΥΓΗ: «Μόνο μπροστά»

«Σήμερα ξεκινά η μεγάλη εκλογική μάχη. Ο ελληνικός λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για το παρόν και το μέλλον. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Και δεν θα γυρίσει. Θα πάει μόνο μπροστά».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πρώτο κόμμα οι αναποφάσιστοι»

Η εφημερίδα τονίζει: «Αιφνιδιασμένο από την προκήρυξη των εκλογών -καθώς δεν τις ήθελε- και σε στάση αναμονής είναι το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ProRata. Οι αναποφάσιστοι είναι το πρώτο «κόμμα», ενώ εντελώς αβέβαιη αποτυπώνεται η εκλογική συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αποσυσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Πρόβλημα αποσυσπείρωσης αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου, αναλύοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων που φθάνουν στην Κουμουνδούρου», γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επιδότηση ανάσα για... μικρομεσαίους

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τρία νέα προγράμματα για μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες αναμένεται να αρχίσουν μέσα στο Σεπτέμβριο και ένα τέταρτο τον Οκτώβριο με πάνω από 16.000 ωφελούμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Με δυνατό ΚΚΕ ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μοναδική ελπιδοφόρα πρόταση, που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στο μνημόνιο και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός, στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Μαζί με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Προβοκάτσια στο Προεδρικό»

«Ευθεία επίθεση –με προεκλογική στόχευση- στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο για την παράδοση της τρίτης διερευνητικής εντολής: κατηγόρησε τον Προκόπη Παυλόπουλο για παραβίαση του Συντάγματος, επιμένοντας να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη στιγμή που ήταν δεδομένη η άρνηση των μισών να μετάσχουν», τονίζει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φακοί επαφής μπορεί να προκαλέσουν τύφλωση

Η εφημερίδα γράφει ότι «μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών, σε 1.000 ενήλικες έδειξε ότι το 99% δεν ακολουθεί τουλάχιστον έναν από τους χρυσούς κανόνες για τη προστασία των φακών επαφής. Οι κακές συνήθειες – όπως η συμπλήρωση και όχι η πλήρης αντικατάσταση του διαλύματος των φακών επαφής - μπορεί να οδηγήσει σε δυνητικά καταστροφικές μολύνσεις των ματιών, όπως τη κερατίτιδα - μια φλεγμονή του κερατοειδούς που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση. »

ESPRESSO: Γυναίκα «φάντασμα» στο κελί της

Η εφημερίδα αναφέρεται στη συζυγοκτόνο της Καρύστου και λέει: «Η Χρυσούλα Σάρρα έχει να βγει στο προαύλιο των φυλακών από τον Δεκέμβριο και είναι διαρκώς κλεισμένη στο κελί της! Βλέπει μόνο τις δύο κόρες της στο επισκεπτήριο Κλεισμένη στο κελί της στις φυλακές Θήβας, η μόνη δραστηριότητα της είναι η μαγειρική. Δεν βγαίνει ποτέ στο προαύλιο και μάλιστα επιμένει ότι είναι αθώα».

KONTRA NEWS: «Αποκάλυψη-Έριξαν την κυβέρνηση λίγο πριν ασκηθούν διώξεις για τη λίστα Λαγκάρντ»

«Το σύστημα της διαπλοκής με όχημα τους αποστάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη, έριξε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα παραμονές κρίσιμων αποφάσεων η υλοποίηση των οποίων θα προκαλούσε ριζικές αλλαγές στη δημόσια ζωή».

SPIRTO: Ροκ παπάς βάφτισε την κόρη της Ελένης

Η εφημερίδα γράφει: «Οι τρεις μοναχοί που τέλεσαν τη Βάφτιση της μικρής Μαρίνας, της κόρης της Ελένης Μενεγάκη και του Ματέο Παντζόπουλου, διάβασαν τις ευχές της Ακολουθίας προκαλώντας συγκίνηση στους δύο γονείς και στις οικογένειες τους. Ένας από τους ιερωμένους, όμως. έχει ίο δικό του παρελθόν τα χρόνια που ήταν λαϊκός και ζούσε στην Αθήνα. 0 πατέρας Αέτιος. πριν αφοσιωθεί στον θεό. ήταν ένας αυθεντικός ροκάς».

STAR PRESS: Βάφτισε κρυφά την κόρη της

Στη βάπτιση της μικρής Μαρίνας, κόρης της Ελένης Μενεγάκη αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα, η οποία γράφει: «Η εντολή της Ελένης Μενεγάκη προς άπαντες ήταν ρητή: Δεν θέλω κάμερες και παπαράτσι. Θέλω να βαφτίσω με ηρεμία την κόρη μου. Τελικά, η παρουσιάστρια τα κατάφερε και τέλεσε τα βαφτίσια, δίνοντας στο κοριτσάκι της το όνομα «Μαρίνα», χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς.»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ««Έφυγαν» 40 δισ.»

«Μόνο τον Ιούλιο έγιναν αναλήψεις 1,4 δισ. από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Στα 47,8 δισ. από 55,2 δισ. ευρώ το υπόλοιπο των προθεσμιακών καταθέσεων. Μειώθηκε κατά 1,5% η τραπεζική χρηματοδότηση».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κυβέρνηση 4ετίας «ψηφίζει» η αγορά»

«Το βλέμμα στην κάλπη έχουν στραμμένο από χθες όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας προσβλέποντας ότι στις 20 Σεπτεμβρίου θα αναδειχθεί ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα απολαύει της απαραίτητης στήριξης, ώστε να προωθήσει τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές».

ΜΕΤΟΧΟΣ: Τα στοιχήματα του Οκτωβρίου

“Όλοι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες, ωστόσο πολλοί ελπίζουν πως από τον Οκτώβριο θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα -σε γενικές γραμμές τουλάχιστον- συναινετικό πολιτικό κλίμα με μια κυβέρνηση που θα οδηγούσε την οικονομία σε σταδιακή ομαλοποίηση”, γράφει η εφημερίδα.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Τρία σημεία κλειδιά που θα κρίνουν τώρα την πορεία του Χ.Α.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «οι ισχυρές ρευστοποιήσεις στις ελληνικές τράπεζες, ειδικά στην Eurobank και δευτερευόντως στην Πειραιώς εξακολουθούν να επιδρούν στην αγορά. Οι τράπεζες ενώ χθες ξεκίνησαν με ισχυρή άνοδο, "κρέμασαν" λίγο αργότερα με επίκεντρο την Eurobank, καθώς ξένο fund αποχωρεί ενόψει των αναδιαρθρώσεων που ίσως υπάρξουν σήμερα λόγω του MSCI».