Τα προεκλογικά, αλλά και τα συνταξιοδοτικά φιγουράρουν στα περισσότερα σημερινά (Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Βόμβα για τον «μπαμπά» του Αλ. Τσίπρα»

«Βόμβες για τον «μπαμπά» του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής (μονοκομματικής) συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία πάντως δεν επετεύχθη απαρτία, αφού παρόντες ήταν μόνο δύο βουλευτές του κόμματος Π. Λαφαζάνη» γράφει η εφημερίδα. Ως «μπαμπά» εννοεί τον Φλαμπουράρη, για τον οποίο η Κωνσταντοπούλου είπε ότι την πίεσε να μην καλέσει τον Στουρνάρα στην επιτροπή.

ΕΘΝΟΣ: «Αλλαγές-σοκ στις συντάξεις γονέων»

Η εφημερίδα σημειώνει: «Γονείς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυρίως μητέρες ανηλίκων είναι οι μεγάλοι χαμένοι των αλλαγών που επιφέρει το 3ο Μνημόνιο στο Ασφαλιστικό. Πρόκειται για ασφαλισμένους που μέχρι πρότινος είχαν την δυνατότητα να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου κάνοντας χρήση μια σειράς ευνοϊκών διατάξεων που τώρα καταργούνται».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Άγιος Παΐσιος: Να από πού θα αρχίσει ο πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας

Η εφημερίδα επικαλείται μαρτυρία πιστού που είχε επισκεφθεί τον Όσιο Παΐσιο στο κελί του στο Άγιον Όρος και στον οποίο, ο Γέροντας είπε: «To πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν "φίλοι" μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας, αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία. Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κρυφές μειώσεις στις επικουρικές για 11 Ταμεία»

«Ενεργοποιείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που οδηγεί σε μείωση επικουρικών συντάξεων για τα Ταμεία των Σωμάτων Ασφαλείας, ναυτικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, αρτοποιών και πρατηριούχων. Αλλάζουν και οι εισφορές ασφαλισμένων καθώς θα καταβάλλουν ενιαίο ποσοστό 3% αλλά επί του συνόλου των αποδοχών τους».

ΕΣΤΙΑ: «Το επτάμηνο της καταρρεύσεως»

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει επτά μήνες από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Στις 200 περίπου αυτές ημέρες η ελληνική οικονομία διολίσθησε σφόδρα, απώλεσε τη δυναμική που είχε αναπτύξει και αποσταθεροποιήθηκε».

Η ΑΥΓΗ: «Τρέμουν τις εκλογές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΛΑΕ»

«Πιέζουν για «καθυστέρηση» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος διαβεβαιώνει για τήρηση «στο ακέραιο» του γράμματος, του πνεύματος και του σκοπού του Συντάγματος. Μαξίμου: «Προσπαθούν απεγνωσμένα να κερδίσουν χρόνο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Φτιάχνει δικό της κόμμα»

«Την ίδρυση νέου κόμματος θα ανακοινώσει μέσα στα επόμενα 24ωρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Διαπραγματεύεται να συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ προσεγγίζει και τον Μανώλη Γλέζο. Αποκλειστικές δηλώσεις του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς στην «Εφ. Συν.», για τις επόμενες κινήσεις του».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πιέσεις για σύγκληση του Συμβουλίου των Αρχηγών»

«Πίεση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επέλεξε να είναι απών από τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, να διεξαχθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο πριν από τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διάλυση της Βουλής, ασκούν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, με προεξάρχουσα τη Ν.Δ.».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 2.000 τα κενά με το πρώτο κουδούνι

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, οπότε θα γίνει ο αγιασμός, πρέπει να δοθεί λύση, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία. Τα κενά πανελλαδικά σε δασκάλους και καθηγητές ανέρχονται στις 12.000 επισήμως και στις 20.000 σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς. Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Π. Ανανιάδης υπολογίζει τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της δικής του αρμοδιότητας σε 2.000”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Να μην επιλέξει ο λαός ποιος θα εφαρμόσει το νέο μνημόνιο»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις. «Λίγες μόλις βδομάδες πριν από την κάλπη, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο δυσβάστακτο μνημόνιο, διαγκωνίζονται για τη υφαρπαγή της ψήφου, την παγίδευση του λαού στα αντιλαϊκά δόκανα, για το ποιος, ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει το μνημόνιο, τους αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους».

ΤΑ ΝΕΑ: «Καρφιά και λάσπη μεταξύ πρώην συντρόφων»

Η εφημερίδα γράφει: «Σε καρφιά και λάσπη κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγουν οι πρώην σύντροφοι τόσο τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας όσο και η Πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προχωρούν σε καθημερινές επιθέσεις εναντίον του Πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε υπονοούμενα για διακριτική μεταχείριση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έλληνες γιατροί φρενάρουν τον καρκίνο

“Απίθανη ανακάλυψη από ερευνητική ομάδα με επικεφαλής δύο Έλληνες ειδικούς, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για τον καρκίνο! Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να επαναπρογραμματίζουν τα καρκινικά κύτταρα, ώστε να ανακτούν υγιή συμπεριφορά. Για πρώτη φορά στα χρονικά, επιθετικά καρκινικά κύτταρα του μαστού και της ουροδόχου κύστεως μετατράπηκαν σε αβλαβή, καλοήθη κύτταρα, με την «διόρθωση» της ελαττωματικής λειτουργίας που τους επέτρεπε να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και να δημιουργούν καρκινικούς όγκους”, λέει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Πολιτικός στην παρέα της κόκας

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “ένα γνωστό πολιτικό πρόσωπο και μια πολυσυζητημένη διαζευγμένη, πασίγνωστη στους κοσμικούς κύκλους, φέρεται ότι διασκέδαζαν με την παρέα των «Εσκομπάρ» της Μυκόνου! Τα ονόματα τους, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στη δικογραφία για το πολυδαίδαλο κύκλωμα διακίνησης (ακόμη και μεσοπέλαγα!) κόκας και αιθέριων υπάρξεων σε VIP πελάτες”.

KONTRA NEWS: «Η Ζωή θέλει να συλλάβει τον Στουρνάρα για να κάνει ντόρο»

Η εφημερίδα γράφει ότι «το νέο επεισόδιο στην επιθεώρηση του θιάσου Ζωής, Λαφαζάνη με τη συμμετοχή της Ραχήλ, προβλέπει τη… σύλληψη του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να λογοδοτήσει στην… επαναστατική επιτροπή που συγκρότησε η Λαϊκή Ενότητα στην υπό κατάληψη Βουλή!. Δυστυχώς δεν πρόκειται για πλάκα».

SPIRTO: Δυο ξένοι στο Αιγαίο

Η εφημερίδα γράφει ότι συναντήθηκαν, σε μαρίνα νησιού του Αιγαίου οι Κόκαλης – Λιακουνάκος και οι γυναίκες τους, με τα σκάφη τους και δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά. Το πιο αδιάφορο πρωτοσέλιδο της ημέρας…

STAR PRESS: Καυτοί διάλογοι επωνύμων με το κύκλωμα της Μυκόνου

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “εφοπλιστής, επιχειρηματίες, ζάμπλουτοι Άραβες, καλλιτέχνες που κατέφταναν στη Μύκονο για να ξεσαλώσουν με καλλίγραμμα κορίτσια και αγόρια πλήρωναν αδρά για τις υπηρεσίες τις οποίες πρόσφεραν ο πρώην λιμενικός και άλλα 3 άτομα.
Ρόλο-κλειδί στο κύκλωμα πορνεία φέρεται να είχε ένα άτομο του οποίου ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα στην Αστυνομία”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σωσίβιο στις αγορές»

«Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας απελευθέρωσε ρευστότητα ύψους 100 δισ. δολ. Εντυπωσιακή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κέρδη 9,38% στην Αθήνα. «Κλείδωσαν» Alpha, Πειραιώς. Κέρδη 26,47% και 25,42% για Eurobank, ΕΤΕ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μέτρα-θηλιά για οφειλέτες»

«Στο στόχαστρο θα βρεθούν αμέσως μετά τις εκλογές οι οφειλέτες της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς ενεργοποιείται σειρά διατάξεων των εφαρμοστικών νόμων, τόσο αυτών που ψηφίστηκαν όσο και αυτών που θα πρέπει να κατατεθούν το φθινόπωρο».

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Κάλυψε το Χ.Α. σε χρόνο «dt» τις προχθεσινές απώλειες

“Δυναμική αντίδραση του Χ. Α. χθες - Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση Δυναμικό rebound στα τερματικά και επιστροφή πάνω από τις 600 μονάδες επεφύλαξε χθες η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, απαντώντας στο sell οίίτης "Μαύρης Δευτέρας" και τα νέα χαμηλά τριετίας”, γράφει η εφημερίδα.