Σε καθαρά προεκλογικό κλίμα, πλέον, σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 οι εφημερίδες. Κάποιες, πάντως, επιμένουν… οικονομικά:

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χέρι στις καταθέσεις για χρέη στα ταμεία»

«Απευθείας πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών του Δημοσίου θα έχουν από τον Σεπτέμβριο και τα ασφαλιστικά ταμεία, και θα μπορούν να βάζουν χέρι σε μισθούς και συντάξεις»

ΕΘΝΟΣ: «Καμπάνια στην TV και στο Διαδίκτυο»

Η εφημερίδα σημειώνει: «Σε καμπάνια στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο θα είναι επικεντρωμένη η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων για τις κάλπες- εξπρές και τα επιτελεία σχεδιάζουν μηνύματα και σποτ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πατροκοσμάς για λαθρομετανάστες: Θα υποφέρετε από το ρέμπελο

Η εφημερίδα αναφέρεται στον Κώδικα του Πατροκοσμά που, όπως υποστηρίζει, γράφει: “"θα ιδήτε και τακτικό στρατό, θα ιδήτε και ρέμπελο (αντάρτικο)' από αυτούς πολλά θα υποφέρετε. Οα σας ζητήσουν τα ντουφέκια1 να έχετε διπλά Να δώκετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θα γλυτώση"”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα νέα όρια ηλικίας για 600.000 δημοσίους υπαλλήλους»

«Όσοι υπάλληλοι συμπλήρωσαν το χρόνο ασφάλισης που απαιτείται μετά τις 19 Αυγούστου θα επιβαρυνθούν με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης. Οι επίσημοι πίνακες με παραδείγματα ανά έτος θεμελίωσης και τα χρόνια της προσαύξησης. Τι ισχύει για μητέρες με ανήλικα παιδιά».

ΕΣΤΙΑ: «Γιατί κυβέρνησις πολυκομματισμού»

«Η επιλογή του κ. Τσίπρα για άμεσες εκλογές θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί τυχοδιωκτική, ή και εξυπηρετούσα αποκλειστικώς μικροπολιτική λογική. Όμως η παραίτησις της κυβερνήσεως είναι μια πραγματικότης. Και ο πρόωρες εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου, το πιθανότερο την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, βεβαιότης» γράφει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ψυχραιμία σύντροφοι!»

«Την ώρα που οι πολίτες αναμένουν προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, κορυφαία (νυν και πρώην) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ασκούνται σε έναν πόλεμο με βαριές εκφράσεις. Μέλη αλλά και στελέχη φλερτάρουν με την «αποστράτευση», απογοητευμένοι από τον νέο εμφύλιο. Αποχωρεί και ο βουλευτής Κ. Δερμιτζάκης»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ποιοί φεύγουν από το… μαντρί!

Η εφημερίδα αναφέρεται σε αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: “Στη Β' Θεσσαλονίκης θα υπάρξει αντικατάσταση τουλάχιστον τεσσάρων από τους συνολικά δώδεκα υποψηφίους στις εκλογές του Γενάρη. Πρόκειται για την πρώτη σε σταυρούς Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και τους Θοδωρή Ζδούκο, Σοφία Βασιλειάδου και Δημήτρη Καμπούρη, οι οποίοι είχαν καταλάβει τις θέσεις πέντε, επτά και έντεκα αντιστοίχως.
Δ. Μαρδας και Γ. Μυλόπουλος οι πιθανοί αντικαταστάτες της Δ. Χαραλαμπίδου και της Γ. Γαϊτάνη στο ψηφοδέλτιο της Α1 Θεσσαλονίκης”, γράφει.

ΤΑ ΝΕΑ: «Αριστερό φλας Τσίπρα, ανταρτοπόλεμος από ΝΔ»

«Με αριστερής κοπής πρόγραμμα που να πλαισιώνει και ιδανικά να εξισορροπήσει το τρίτο Μνημόνιο θέλει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Την ίδια ώρα η ΝΔ επιμένει σε στρατηγική σκληρής πόλωσης σε μια προσπάθεια να καταστεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βασικός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα».

ESPRESSO: Οι VIP πελάτες που ψώνιζαν κόκα

“Με την κάλυψη μιας τουριστικής επιχείρησης-βιτρίνα,η οποία αναλάμβανε την ανεύρεση πολυτελών καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής καθώς και κρατήσεις σε κέντρα διασκέδασης για πελάτες με «βαρύ» πορτοφόλι, λειτουργούσε το οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνη ς (και όχι μόνο) στην κοσμοπολίτικη Μύκονο”, γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Εξευτελίζουν τη Βουλή-Η Ζωή με τον Λαφαζάνη»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «το δίδυμο της συμφοράς Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης στην εναγώνια προσπάθειά τους να βρίσκονται μονίμως στην επικαιρότητα έχουν φτάσει στο σημείο να εξευτελίζουν το κύρος του Κοινοβουλίου υπονομεύοντας ανοιχτά τους δημοκρατικούς θεσμούς».

SPIRTO: Αυτά είναι τα 3 γνωστά μοντέλα της σπείρας

“Το μεγαλύτερο κύκλωμα που προωθούσε τα τελευταία χρόνια ναρκωτικά στη Μύκονο, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Πρόκειται για μια υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν πρώην λιμενικό, έναν κατηγορούμενο για ληστεία το 2011 σε τράπεζα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς και τέσσερα γνωστά μοντέλα! Η δράση τους ήταν γνωστή στους Μυκονιάτες, που περίμεναν να σκάσει η «Βόμβα» στο «νησί των ανέμων»”, γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Τρέμουν τη λίστα της Μυκόνου

Η εφημερίδα, για την υπόθεση των ναρκωτικών και της σπείρας της Μυκόνου, γράφει: «Καυτή» ατζέντα, με ονόματα πασίγνωστων επιχειρηματιών, εφοπλιστών και διασήμων από τον καλλιτεχνικό χώρο και τη σόουμπιζ, που συχνάζουν στο Νησί των Ανέμων, βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Φόροι πριν + μετά τις εκλογές»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μετά την εκλογική αναμέτρηση θα γίνουν αντιληπτά στους φορολογούμενους τα μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης και θεσμών, καθώς όσες παρεμβάσεις μπορούν να καθυστερήσουν, θα μετατεθούν για τον Οκτώβριο, ώστε η κυβέρνηση να αποφύγει το πολιτικό κόστος».

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Αισιοδοξία υπό μια προϋπόθεση για το μέλλον της αγοράς

Η εφημερίδα υποστηρίζει: “Το ζητούμενο παραμένει όμως, η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί να δουλέψει όσο το δυνατόν καλύτερα για να ολοκληρώσει το τιτάνιο αυτό έργο. Μακροοικονομικά τα δύσκολα είναι μπροστά μας, μιας και το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο θα γράψει ουσιαστικά τα άσχημα νούμερα απόρροια των CC και της όλης οικονομικής δυσχέρειας”.