Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν, σήμερα Κυριακή 2 Αυγούστου 2015, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο, με ένταση 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση:

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους στη Μακεδονία αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες στη Θεσσαλία. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων η μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.