Οικογένειες Σύριων μεταναστών, με 18 παιδιά, σκόπευε να στείλει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέλος κυκλώματος διακινήσεων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.


Πρόκειται για 37χρονο υπήκοο Συρίας, σε βάρος του οποίου, αλλά και πέντε συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και απείθεια.

Ο Σύριος μετέφερε, με βαν, τους μετανάστες και εντοπίστηκε, χθες το μεσημέρι (09-08-2015), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας. Όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, αυτός πάτησε γκάζι κι ελίχθηκε ανάμεσα από τα περιπολικά. Δεν τα κατάφερε, όμως, να ξεφύγει και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω.

Όπως διαπιστώθηκε, στο βαν ήταν 30 Σύριοι (μεταξύ των οποίων 18 παιδιά), που δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί μπήκαν στην Ελλάδα περνώντας τον Έβρο με φουσκωτές βάρκες και εκεί τους περίμενε συνεργός του 37χρονου. Με το βαν τους έφερε ως την Καβάλα κι εκεί οι οδηγοί «άλλαξαν». Από την έρευνα προέκυψε ότι συγγενείς των Σύριων θα έδιναν, ως «ταρίφα» 1.700 ευρώ για κάθε μετανάστη...

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.