Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ ή, έστω, να αντικατασταθεί από ισοδύναμα μέτρα, ζητούν, με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη και
προς τους Αναπληρωτές Υπουργούς Οικονομικών, Δ. Μάρδα και κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης.


Τα μέλη της ΟΕΕΘ, στην επιστολή τους, αφού επισημαίνουν ότι... ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ («οι εκλογές έγιναν, ο ΣΥΡΙΖΑ τις κέρδισε και ενώ όλοι μας περιμέναμε ότι το πρώτο νομοθέτημα της κυβέρνησης θα είναι εκείνο που θα καταργούσε οριστικά από 01/01/2015 τον ΕΝΦΙΑ, δυστυχώς η υπόσχεση αυτή όμως δεν ετηρήθει, αλλά αντίθετα συνεχίζει να υπάρχει και ο υπολογισμός του θα γίνεται και πάλι με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2007 και όχι με τις πραγματικές αξίες των ακινήτων που ισχύουν σήμερα», αναφέρουν επί λέξη) υποστηρίζουν ότι ο φόρος είναι δυσβάστακτος για τους επιχειρηματίες.

Επίσης, με την ίδια επιστολή, την οποία κοινοποιούν και στον πρωθυπουργό, ζητούν «να επανεξετασθεί η απόφαση των 100 δόσεων και να δοθεί παράταση λήξης της, μέχρι το τέλος του χρόνου, με σκοπό να ενταχθούν σ’ αυτήν και όσοι ακόμη μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, λόγω της έλλειψης μετρητών δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα, να ενταχθούν στα ευεργετικά μέτρα ρύθμισης των καθυστερημένων οφειλών».

Χαρακτηρίζουν «δίκαια και ρεαλιστικά» τα όσα ζητούν και δηλώνουν ότι θα είναι στο πλευρό των υπουργών...