Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 661ο εκλογικό τμήμα στην Κυψέλη.

«Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής, γιατί η δημοκρατία είναι γιορτή και όταν νικάμε το φόβο και τους εκβιασμούς είναι και λύτρωση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα όχι μόνο να μείνουμε αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη».

Ο λαός, πρόσθεσε, «στέλνει μήνυμα αξιοπρέπειας και αποφασιστικότητας». «Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο, η αποφασιστικότητα του λαού μας νικά την προπαγάνδα του φόβου», συνέχισε.

«Από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα νέο δρόμο για τους λαούς της Ευρώπης» στέλνοντας «ένα ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας όχι μόνο να μείνουμε αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Ας κάνουμε αυτή την πράξη ισχυρής βούλησης πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.


Φωτογραφία Christian Hartman από το Reuters