«Οι πρόωρες συντάξεις, εκτός από εξαιρέσεις που αφορούν βαρέα και ανθυγιεινά, γονείς που έχουν παιδιά ανάπηρα, πράγματι πρόκειται να τελειώσουν» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

«Πρέπει να ξέρουμε γενικά ότι είμαστε σε μια περίοδο που υπάρχουν πολλές δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία, την αναγκαστική αυτή συμφωνία, την αναγκαστική τακτική υποχώρηση. Υπάρχουν όμως περιθώρια να κινηθούμε και στο πλαίσιο αυτό που θα θέλαμε ως κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.

Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, ο κ.Κατρούγκαλος τονίζει ότι «το βασικότερο θέμα είναι αυτό της χρηματοδότησης, το οποίο, επίσης, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ανεξαρτήτως των πιέσεων των εταίρων μας. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι πέρα από το άμεσο, αυτά που μας έχουν τεθεί ως προαπαιτούμενα και που τα περιθώρια κινήσεώς μας είναι πάρα πολύ μικρά, η δική μου πρόθεση είναι να προχωρήσουμε σε μια συνολική αναδόμηση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Γιατί χωρίς αυτή -που θα έπρεπε να την κάνουμε μόνοι μας εδώ και πάρα πολύ καιρό- δεν έχουμε πιθανότητες όχι απλώς να μην παρέχουμε κοινωνική προστασία σε όλους όπως πρέπει αλλά και να αναπτύξουμε την οικονομία μας. Γιατί η κοινωνική προστασία δεν είναι βάρος, είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να έχουμε οικονομική ανάπτυξη».