Κύκλωμα αλλοδαπών, που εμπορεύεται είδη – μαϊμούδες (κυρίως παρελκόμενα κινητών τηλεφώνων) εξάρθρωσε η αστυνομία. Συνέλαβε τρεις μετανάστες από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι ανάγκαζαν πέντε ομοεθνείς τους να πουλούν διάφορα είδη στη Θεσσαλονίκη και να τους δίνουν τις εισπράξεις.

 

Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε όταν 25χρονος μετανάστης δεν άντεξε άλλο το ξύλο και τους εκβιασμούς και κατέφυγε στην αστυνομία. Όπως είπε στους αστυνομικούς, τρεις ομοεθνείς του έχουν σχηματίσει σπείρα και τον εκβιάζουν για να τους δίνει τις εισπράξεις από το πλανόδιο εμπόριο ειδών – μαϊμούδων.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, ένας 33χρονος (που φέρεται ως ο αρχηγός της σπείρας) με έναν 29χρονο κι έναν 24χρονο –επίσης από το Μπαγκλαντές- του έπαιρναν τα αντικείμενα που είχε για να πουλήσει, τον χτυπούσαν και του ζητούσαν τις εισπράξεις “για να τον αφήσουν ήσυχο”. Η ιστορία αυτή ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 και συνεχιζόταν ως σήμερα.

Οι έρευνες της αστυνομίας έβγαλαν “λαβράκι”. Οι τρεις αλλοδαποί ήλεγχαν, με τον ίδιο τρόπο, άλλους πέντε μετανάστες από το Μπαγκλαντές. Με ξύλο κι απειλές, με κλοπές των ειδών παρεμπορίου και σωματική βία, άρπαζαν τις εισπράξεις και, μερικές φορές, έκλεβαν τα είδη που πουλούσαν οι άτυχοι μετανάστες για να τα διαθέσουν οι ίδιοι σε ανυποψίαστους Θεσσαλονικείς, που έδιναν λίγα ευρώ για να αγοράσουν τα διάφορα αντικείμενα.

Έτσι, στο επόμενο “ραντεβού” του 25χρονου με τον 33χρονο… αρχιμαφιόζο, πήγαν και αστυνομικοί. Τον συνέλαβαν, ερεύνησαν το σπίτι του και βρήκαν πλήθος πακέτων κινητής τηλεφωνίας και περισσότερα από 1.300 είδη παρεμπορίου (παπούτσια, θήκες κινητών, γυαλιά ηλίου). Διαπίστωσαν, ακόμη, ότι ο 33χρονος μένει παράνομα στη χώρα.

Εναντίον των τριών μελών της σπείρας των Μπαγκλαντεσιανών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Εκβίασης κατ’ εξακολούθηση», «Ληστείας» και παραβάσεων των Νόμων «περί αλλοδαπών» και «περί υπαίθριου εμπορίου». Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες.