Τι ζητά η Φώφη Γεννηματά από τον Αλέξη Τσίπρα

Τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών, αν δεν διασφαλίσουμε ότι με ασφάλεια η χώρα έχει ξεφύγει από το Grexit και τις περιπέτειες, ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά το πέρας της συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να βελτιωθούν δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, που είναι καταστροφικές για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως, για την προοπτική παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου», είπε η κ. Γεννηματά.

Ακόμη είπε πως ο Πρωθυπουργός «πρέπει να δεσμευθεί ότι θα καταργήσει το bonus των 50 εδρών, όπως έχει δεσμευθεί ούτως ή άλλως στις προγραμματικές του δηλώσεις και βεβαίως, θα πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και έχει βάλει την υπογραφή του και εάν δεν μπορεί, να μας το πει».

«Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις Δημοκρατίες. Οι πρωτοβουλίες είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η κ. Γεννηματά γνωστοσποίησε ότι ζήτησε την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών καθώς -όπως ανέφερε- «μετά τη διπλή εντολή που δώσαμε στον Πρωθυπουργό, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση και να φτάσει στη συμφωνία, θα πρέπει σήμερα να συμφωνήσουμε, όσοι στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, για τα επόμενα βήματα. Για ένα πλαίσιο με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ενέργειες και χρονοδιάγραμμα».

«Έχει έρθει η ώρα να συζητήσει ο Πρωθυπουργός με τα κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να καθορίσουμε τα όρια της ευθύνης του καθενός», κατέληξε. 

Σχόλια