Δεν περιγράφονται αυτά που γίνονται στην Αθήνα αυτήν την ώρα! Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν να διαχειριστούν απίστευτες κρίσεις στα εσωτερικά των κομμάτων, με αφορμή τα όσα κάνει η Αριστερή Πλατφόρμα στον ΣΥΡΙΖΑ!

«Κι εμείς τι είμαστε για να ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα; Φονιάδες του λαού; Ε, λοιπόν, αφού ήθελαν να κυβερνήσουν, ας ψηφίσουν το νομοσχέδιό τους κι ας κυβερνήσουν»!
Έξαλλος ήταν βουλευτής κόμματος εκτός κυβερνητικού σχηματισμού από τη Βόρειο Ελλάδα, πριν από λίγο! Έλεγε ότι «οι της “Πλατφόρμας” θα γίνουν ήρωες της… αντίστασης κι εμείς δε θα μπορούμε να πάμε στα χωριά των εκλογικών μας περιφερειών! Θα είναι και κυβέρνηση και… αντιπολίτευση ταυτόχρονα! Ε, αυτά δε γίνονται»!
Έπεσαν πάνω του συνάδελφοί του να τον μεταπείσουν, τον πήραν στην άκρη και του έλεγαν για την «πατρίδα που μπαίνει πάνω από την κομματική παρτίδα». Κι εκείνος απαντούσε:
«Το ξέρω ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες. Αυτοί, όμως, θέλουν να παίξουν στις πλάτες μας»!
Λίγο – πολύ, όλοι οι βουλευτές που θα ψήφιζαν “ναι” απόψε το βράδυ, έχουν την ίδια άποψη. Την εξέφρασε, άλλωστε, πριν από λίγο, πιο… κομψά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, με δηλώσεις του στα κανάλια, από το περιστύλιο της Βουλής…