Έβαλε να σκοτώσουν την ηλικιωμένη θεία του, για να της πάρει τα χρήματα που έκρυβε στο σπίτι!

 

Η ανατριχιαστική αυτή υπόθεση εκτυλίχθηκε στο χωριό Γέφυρα, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Η δολοφονία διαπράχθηκε στις 30 Ιουλίου 2014 και είχε σκηνοθετηθεί έτσι που να μοιάζει με ληστεία από άγνωστους δράστες. Έναν, περίπου, χρόνο μετά, η αστυνομία, που δε σταμάτησε να ερευνά την υπόθεση, έφθασε στα ίχνη των πραγματικών δραστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την εντολή για τη δολοφονία της 78χρονης έδωσε 63χρονος συγγενής της. Βρήκε 24χρονο αλλοδαπό και του είπε πως η ηλικιωμένη, στο σπίτι της, έκρυβε χρήματα και χρυσαφικά. Του πρότεινε να τη σκοτώσει, για να τα μοιραστούν.

Ο νεαρός αλλοδαπός εισέβαλε, με συνεργούς του, πέρσι το καλοκαίρι, στο σπίτι της άτυχης γυναίκας. Την χτύπησαν για να την αναγκάσουν να τους πει πού βρίσκονταν τα τιμαλφή που είχε και, τελικά, την έπνιξαν με ένα σεντόνι…

Οι δράστες πήραν χρυσαφικά και χρήματα (είναι άγνωστη η αξία των κοσμημάτων και το ύψος του ποσού που άρπαξαν), έδωσαν μερτικό στον 63χρονο και εξαφανίστηκαν από την περιοχή.

Από μαρτυρίες συγχωριανών του, που είχαν ακούσει κι αυτοί για τον… κρυμμένο θησαυρό, οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του 63χρονου συγγενή της. Τον συνέλαβαν και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για «ηθική αυτουργία  σε ληστεία και ανθρωποκτονία». Επίσης, σχημάτισαν δικογραφία για «ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία» και «ληστεία κατά συναυτουργία» σε βάρος του 24χρονου και των συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται.

Αύριο ο 63χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.