Ο Αιγύπτιος ηθοποιός Όμαρ Σαρίφ - το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μισέλ Χαλούμπ - ο οποίος έγινε θρύλος του κινηματογράφου λόγω των ρόλων του σε ταινίες όπως ο «Λόρενς της Αραβίας» και ο «Δόκτωρ Ζιβάγκο», απεβίωσε σήμερα στο Κάιρο.

 

Όπως ανακοινώθηκε, ο θάνατος του Ομάρ Σαρίφ οφείλεται σε καρδιακή προσβολή. Ήταν 83 ετών, σύμφωνα με δήλωση του ατζέντη του στο Γαλλικό Πρακτορείο, από το Λονδίνο.

«Πέθανε νωρίς το απόγευμα από καρδιακή προσβολή στο Κάιρο. Νοσηλευόταν σε ένα ειδικευμένο νοσοκομείο για ασθενείς με Αλτσχάιμερ», είπε ο ατζέντης του, ο Στιβ Κένις, από το Λονδίνο.

Θυμάμαι ακόμη ένα κατάμεστο “Αριστοτέλειον”, στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, όπου προβαλλόταν η ταινία “Δόκτωρ Ζιβάγκο”. Την παρακολουθούσα όρθιος, στο διάδρομο, μαζί με… καμία κατοσταριά ακόμη νοματαίους. Στην τελευταία σκηνή, που ο γερασμένος δρ. βλέπει από το παράθυρο του τραμ τη Λάρα και προσπαθεί να τη φτάσει, παθαίνει καρδιακή προσβολή και πέφτει κάτω νεκρός, χωρίς ποτέ να καταφέρει να αγγίξει τον έρωτά του, ο μισός κινηματογράφος είχε πλαντάξει στο κλάμα.

Τον Λόρενς της Αραβίας τον είδα για πρώτη φορά στο… βίντεο. Επιβλητικός ο Ομάρ Σαρίφ, στο ρόλο του Άραβα πολέμαρχου, είναι συγκλονιστικός όταν ακολουθεί τον λοχαγό Λόρενς στην επίθεση κατά των Τούρκων ουρλιάζοντας: No prisoners…

Μεγάλος γόης της μεγάλης οθόνης, θα μείνει ζωντανός για πάντα στην καρδιά μας…