Εξηγήσεις, για ποιον λόγο το ΚΚΕ απέρριψε την κοινή ανακοίνωση των Πολιτικών Αρχηγών, έδωσε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

 

“Εκφράσαμε ξεκάθαρα για ακόμη μία φορά τις απόψεις του ΚΚΕ, τόσο για τις εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος, όσο κυρίως για τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ” είπε και πρόσθεσε: “Μια πολιτική που μεγαλώνει τα αδιέξοδα για την πορεία του λαού μας συνολικότερα”.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως “Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση μέσα στα τείχη της ΕΕ”.

Ξεκαθάρισε ότι “το ΚΚΕ διαφώνησε με το κοινό ανακοινωθέν. Η διαφωνία μας έχει να κάνει και με τις εκτιμήσεις για το πως λαμβάνουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αλλά κυρίως με την πορεία της διαπραγμάτευσης. Δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας κανέναν να πάει να υπογράψει νέα μνημόνια, νέα επώδυνα μέτρα για το λαό μας”, υπογράμμισε.

-Λύση εκτός ευρώ, τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι; Και απάντησε:

“Όχι! Όχι! Ξεκάθαρο είναι ότι η αδιέξοδη πολιτική οδηγεί σε δύο εκδοχές. Είτε να υπογραφεί συμφωνία(…) είτε Grexit. Άρα ο λαός μας πρέπει να ΄ναι προετομασμένος.  Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι και οι δυο εκδοχές θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού. Η ρήξη με την ΕΕ προϋποθέτει μια συνολικά άλλη στρατηγική, το λαό να είναι στην εξουσία και να προχωρήσει σε κοινωνικοποίηση (…)και ολική διαγραφή του χρέους”.