Μια ισχυρή εντολή, όπως ακριβώς την ήθελε, πήρε, σήμερα, από το δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η εκτίμηση της εταιρίας που διενεργεί την καταμέτρηση για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι στο 60-40…

 

Είναι σαφές ότι, πλέον, ο πρωθυπουργός έχει την εντολή να φέρει καλύτερη συμφωνία, αφού στην συντριπτική του πλειοψηφία, ο ελληνικός λαός δέχτηκε το διακύβευμα του δημοψηφίσματος όπως το έθεσε και του έδειξαν αμέριστη εμπιστοσύνη.

Φυσικά, δεν είμαστε αιθεροβάμονες, να πιστεύουμε ότι η συμφωνία θα έρθει σε 48 ώρες (όπως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είπε), πολύ περισσότερο σε 24 ώρες (όπως ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης έσπευσε να δηλώσει πριν το αποτέλεσμα). Η συμφωνία θα έχει μακρύ δρόμο να διανύσει.

Πλέον, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να πείσει, εκτός του εσωτερικού (που το αποτέλεσμα δείχνει ότι το έπεισε) και το εξωτερικό. Να πείσει ότι είναι αξιόπιστος συνομιλητής.

Ο κόσμος έκανε το καθήκον του. Τον στήριξε. Του έδωσε το όπλο που ήθελε. Μένει να αποδειχτεί ότι ξέρει να το χειρίζεται.

Για τους “απέναντι” θα ακολουθήσει άλλη ανάρτηση.

Δ.Ι.Ασ.