Τα προαπαιτούμενα μέτρα επέστρεψαν, σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Πρωτοσέλιδο έγινε, τώρα που οι μεταγραφές είναι στο κατακόρυφο και ο … Πίου. Για άλλους λόγους, δυστυχώς.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "23% Ρίχτερ σε αγορά & νοικοκυριά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανατιμήσεις φωτιά σε εκατοντάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες υψηλής ζήτησης προκαλούν οι αναπροσαρμογές στους συντελεστές ΦΠΑ, που έχουν φέρει σε κατάσταση νευρικής κρίσης νοικοκυριά και επιχειρηματίες".

ΕΘΝΟΣ: "Στην πρέσα 150.000 ασφαλισμένοι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κλείνουν οι πόρτες της πρόωρης συνταξιοδότησης για τουλάχιστον 150.000 ασφαλισμένους που έχουν ήδη συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης και "κυνηγούν" το όριο ηλικίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τυφλός γέροντας: Μη φοβάσθαι, οι Άγιοι είναι με την Ελλάδα

“Ο Γέροντας Ισίδωρος, ο τυφλός, στο ερώτημα για την εορτή του Αγίου Παϊσίου και τα πρόσφατα γεγονότα είπε: "Σήμερα γίνεται μια διαμάχη μεταξύ αυτών που έχουν το παγκόσμιο χρήμα και με εμάς που έχουμε τους Αγίους μας. Ποιος θα νικήσει; Κοιτάξτε τη λαοθάλασσα που υπήρχε στην εορτή του Αγίου Πάίσίου. Κρατήστε δυνατά την Πίστη! Μην φοβάσθε, οι Άγιοι είναι μαζί μας"”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: *"Ανατροπές στα όρια ηλικίας". * "Μπάχαλο με ΦΠΑ 13%-23%"

Η εφημερίδα γράφει: "Ποιοι ασφαλισμένοι πάνε από τα 50 στα 55 και ποιοι θα συνταξιοδοτηθούν στα 62 και τα 67 έτη. Ποιοι γλιτώνουν στην τελευταία στιγμή τις ανατροπές"."Αλαλούμ σε χοιρινό-μοσχαρίσιο κρέας, κιμά, σουβλάκια, νερά, καφέδες και ποτά, σαλάτες λαχανικών, λουλούδια και φωτιά".

ΕΣΤΙΑ: "Η παράτολμη πολιτική Τσίπρα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τώρα που τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν και ο κίνδυνος του Grexit φαίνεται να απομακρύνεται, καλό θα ήταν ο Πρωθυπουργός να κάνει μια αποτίμηση των κινήσεών του κατά το πρώτο εξάμηνο της θητείας του. Ο ίδιος έχει κατ΄επανάληψη δηλώσει ότι στην πολιτική πρέπει να αναλαμβάνονται ρίσκα, διότι μόνο έτσι μπορεί να επιτυγχάνεται κάτι καλύτερο για τον τόπο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κάτω από 120 πέφτουμε".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε νέα δοκιμασία για ακόμη μια εβδομάδα θα υποβληθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., καθώς την Τετάρτη ψηφίζεται από τη Βουλή το δεύτερο και αρκετά δυσκολότερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές. "Αν ο αριθμός των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι μεθαύριο μικρότερος των 120, πέφτει η κυβέρνηση", διαμηνύει το περιβάλλον του πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην υπάρξουν διαρροές".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εκτός παιδικών 50.000 νήπια

Η εφημερίδα τονίζει: “Εξαιτίας των δημοσιονομικών προβλημάτων η ΕΕΤΑΑ, που υλοποιεί το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε και επίσημα κούρεμα κατά 30% των δωρεάν προσφερόμενων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης”.

ΤΑ ΝΕΑ: "Στις Βρυξέλλες ψηφίζουν εκλογές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κατανόηση βρίσκει στις Βρυξέλλες για τη δυσκολία που νιώθει να συνεχίσει να κυβερνά ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την "ανταρσία" της Αριστερής Πλατφόρμας. Στο πλαίσιο αυτό - και παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν θα προτιμούσε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής - οι πρόωρες εκλογές θεωρούνται μια διέξοδος για πολιτικό ξεκαθάρισμα".

ESPRESSO: Ο Πίου το μαύρο πιστόλι με ηρωίνη

Η εφημερίδα αναφέρεται στη σύλληψη του γνωστού –από διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας- Νιγηριανού για μεταφορά 1.300 γραμμαρίων ηρωίνης και κάνει λόγο για “ανώμαλη προσγείωση”, καθώς συνελήφθη στο αεροδρόμιο.

Kontranews: "Δεν εκβιάζεται από αποστάτες ο Αλέξης και πάει για εκλογές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποφασισμένος να προσφύγει σε εκλογές εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απορρίπτοντας τους εκβιασμούς που προέρχονται από το μέτωπο των αποστατών Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά τις παλινωδίες της Νέας Δημοκρατίας που απειλεί να μην ψηφίσει στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτών".

SPIRTO: Τα χρέη με έκαναν έμπορο ναρκωτικών

“«Το express του μεσονυχτίου» ζει τις τελευταίες ώρες ο Νιγηριανός Τζόελ Ανιίνο Ιζόνα. ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως η μεγάλη... παιχτούρα με το όνομα «Πίου». Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς τηλεοπτικής διαφήμισης, με το αθώο χαμόγελο και την ασχετοσύνη του σε ό.τι έχει να κάνει με τη «στρογγυλή θεά», περνά δύσκολες ώρες στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών” και αποδεικνύει ότι, προφανώς, ο συντάκτης δεν έχει δει την ταινία…

STAR PRESS: Βόμβα ηρωίνης στο στομάχι του Πίου

“Ο Νιγηριανός άνδρας, που έγινε ευρέως γνωστός στο ελληνικό κοινό με τη συμμετοχή του σε διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, είχε ανοίξει δουλειές με... ηρωίνη”, γράφει η εφημερίδα για τη γνωστή υπόθεση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δεύτερη φοροεπιδρομή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αντιμέτωποι με ένα νέο φορο-πακέτο θα έρθουν σύντομα όλοι οι φορολογούμενοι, καθώς η κυβέρνηση έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των εταίρων που δεν εντάχθηκαν στην πρώτη φάση της νέας φοροεπιδρομής του τρίτου μνημονίου, που περιλαμβάνει τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, στην έκτακτη εισφορά, στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, αλλά και των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων".