Χαμός γίνεται, πλέον, στη Θεσσαλονίκη, με τους μετανάστες που βλέπουν την κατάσταση η οποία επικρατεί και θέλουν, πάση θυσία, να φθάσουν στα σύνορα! Συνελήφθησαν 23 από αυτούς στα ΚΤΕΛ, άλλοι 16 είχαν στοιβαχτεί από “μεταφορέα” σε φορτηγό κι άλλο 8 οδηγούνταν με δύο Ι.Χ. από ζευγάρι που τους “διευκόλυνε”…

 

Οι 23 αλλοδαποί δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στη χώρα, ενώ κάποιοι από αυτούς κατείχαν και χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα. Εντοπίστηκαν στα “ΚΤΕΛ Μακεδονία” στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας.

Το ζευγάρι των “διακινητών” (25χρονη αλλοδαπή και 33χρονος Έλληνας) συνελήφθησαν χθες βράδυ στη συμβολή της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς με την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βεροίας. Οδηγούσαν δύο Ι.Χ. με –συνολικά- οκτώ λαθρομετανάστες και τους πήγαιναν στα σύνορα (με το… αζημίωτο).

Επίσης, ένας 59χρονος Έλληνας είχε φορτώσει στο φορτηγάκι του 16 αλλοδαπούς (μεταξύ τους και δύο παιδιά) και τους πήγαινε προς τους Ευζώνους Κιλκίς έναντι αμοιβής. Συνελήφθη έξω από τα Διαβατά.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.