Δε δίνουν και πολλές ευκαιρίες για χαμόγελο οι σημερινές (Τρίτη 14 Ιουλίου 2015) πρώτες σελίδες των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Σύμφωνα με την εφημερίδα “νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα αναλάβει την αποστολή να εφαρμόσει τα δυσβάσταχτα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά και αναδιάταξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την άμεση νομοθέτηση των προαπαιτουμένων, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αφετηρία εξελίξεων αποτελεί η συνάντηση που είχε χτες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος εξερχόμενος αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού»”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πένθιμες καμπάνες. Εθνικός πλούτος υποθήκη στο Ταμείο της Γκεστάπο για 30 χρόνια!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Σύνοδος Κορυφής για το Ευρώ τονίζει την κρίσιμη ανάγκη να οικοδομηθεί εκ νέου σχέση εμπιστοσύνης με τις ελληνικές Αρχές ως προαπαιτούμενο για πιθανή μελλοντική συμφωνία σχετικά με νέο πρόγραμμα του ΕΜΣ. Στο πλαίσιο αυτό έχει βασική σημασία ανάληψη ιδίας ευθύνης από τις ελληνικές Αρχές, τις δε δεσμεύσεις πολιτικής πρέπει να ακολουθήσει η επιτυχής υλοποίησή τους".

ΕΘΝΟΣ: "Σε ναρκοπέδιο κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ναρκοπέδιο κινούνται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παρότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του για το εσωτερικό μέτωπο μετά το κορυφαίο βήμα υπέρ της συμφωνίας με τους εταίρους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα δέκα περίεργα γεγονότα που οδηγούν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “ο ΟHE σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα νέο σχέδιο για τη διαχείριση ολόκληρου του πλανήτη στη βιώσιμη ανάπτυξη σε μια σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων του Πάπα Φραγκίσκου (Φράνσις), θα μιλήσουν σε αυτή τη σύνοδο κορυφής. Αυτή η νέα βιώσιμη ατζέντα επικεντρώνεται στην αλλαγή της πορείας του κλίματος, αλλά εξετάζει επίσης και συγκεκριμένα θέματα όπως τα οικονομικά, η γεωργία, η εκπαίδευση και η ισότητα των φύλων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τρικυμία Μαξίμου". "Σχεδίαζα το Grexit".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η ανταρσία των βουλευτών παίρνει διαστάσεις τσουνάμι. Λαφαζανικοί, σκληρές συνιστώσες καταγγέλλουν τη συμφωνία.Ανοικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης". Η εφημερίδα σε άλλο σημείο προσθέτει ότι "ο Βαρουφάκης είχε εισηγηθεί και το παράλληλο νόμισμα στο Μαξίμου, αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε με ψήφους 6-2. Ο Λοβέρδος τον καλεί στην Εξεταστική για το Μνημόνιο".

ΕΣΤΙΑ: "Βαρύτατο τίμημα έχει ο λαϊκισμός".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τρείς πρωθυπουργοί, τρία Μνημόνια. Παρ΄ότι αυτά περιλαμβάνουν μέτρα που είναι ορθά και επιβεβλημένα, ο τρόπος που φθάσαμε στην υπογραφή τους είναι εξοργιστικός. Όπως και το γεγονός ότι η συμπεριφορά των πολιτικών μας δεν επέτρεψε να εξέλθουμε από την κρίση. Μετά από πέντε χρόνια Μνημονίων, επανήλθαμε στο μηδέν. Τα δε μέτρα που πρέπει να ληφθούν τώρα είναι πολύ πιο επώδυνα απ΄ό,τι αν είχαν ληφθεί εγκαίρως. Όμως κυριάρχησε ο λαϊκισμός. Το τίμημα είναι βαρύτατο".

Η ΑΥΓΗ: "Η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα: Εγγύηση η παρουσία μας για κοινωνική δικαιοσύνη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά από 17ωρη μάχη, που επισημάνθηκε από το σύνολο των διεθνών ΜΜΕ τα οποία επέκριναν τη στάση της Γερμανίας, η κυβέρνηση πήρε την ευθύνη της απόφασης-συμφωνίας προκειμένου, όπως σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, "να αποτρέψουμε την υλοποίηση των πιο ακραίων επιδιώξεων, των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ίλιγγος. Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το βαρύ μνημόνιο προκαλεί τεκτονικούς κραδασμούς στην πολιτική ζωή. Ανασχηματισμός προ των πυλών,με το ερώτημα αν η νέα κυβέρνηση θα είναι ειδικού σκοπού ή αριστερής μειοψηφίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείτε σε διάσπαση, αφού τουλάχιστον 25 βουλευτές (από διάφορες συνιστώσες) δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ώρες ευθύνης και δοκιμασίας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " σε κινούμενη άμμο βρίσκεται η κυβέρνηση στον απόηχο της σκληρής, αλλά επιβεβλημένης συμφωνίας στην οποία κατέληξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους εταίρους. Ο κ. Τσίπρας καλείται να επιλύσει μια πολυπαραγοντική εξίσωση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Agreekment με βαρύ τίμημα… και διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει “ανακούφιση για τη συμφωνία στα κόμματα”, ενώ “τη μάχη στο κόμμα δίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας”. Υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός “θα βρει πιο εύκολα συμμάχους στην αντιπολίτευση, παρά στο ίδιο του το κόμμα”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του για να σταματήσει τη χρεοκοπία του".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "να μη χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Τώρα, χωρίς καμιά αναμονή, πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, μέσα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια , στα νοσοκομεία, στις υπηρεσίες, στις γειτονιές, μέσα από τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές, κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας. Η συμφωνία οδηγεί σε νέα μεγάλη μείωση του λαϊκού εισοδήματος και τσάκισμα των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο κουμπαράς του Μνημονίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα πάνω κάτω έρχονται στον τρόπο αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου με τον κουμπαρά του νέου Μνημονίου-η λειτουργία του οποίου θα αλλάξει τα δεδομένα για κρατικές επιχειρήσεις, τράπεζες, μετόχους και καταθέτες. Το νέο υπερταμείο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, που υποθηκεύει μεγάλο μέρος της, αναμένεται να πάρει ως προίκα όλα τα ασημικά του Δημοσίου".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παγκόσμια κατακραυγή για τη Συμφωνία του Σοκ

Η εφημερίδα επισημαίνει: “Καθώς ο Αλ. Τσίπρας βρίσκονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες, σύσσωμος ο διεθνής τύπος, αλλά και ένα μέρος των ευρωπαϊκών λαών αντιδρούσαν: Το γερμανικό Σπίγκελ έκανε λόγο για «κατάλογο φρικαλεοτήτων», στους βρετανικούς Τάιμς ο πασίγνωστος Βόλφγκανγκ Μούνχαου έγραφε πως «οι βάναυσοι δανειστές κατέστρεψαν το ευρωπαϊκό σχέδιο», ενώ στους αμερικανικούς Τάιμς ο Πολ Κρούγκμαν εστερνιζόταν την παγκόσμια τάση του κοινωνικού δικτύου twitter, γράφοντας πως το «αυτό είναι πραξικόπημα» έχει δίκιο”.

ESPRESSO: Διάσημοι δικηγόροι με μαύρα εκατομμύρια

“Σαρωτικούς ελέγχους σε 43 πολύ γνωστούς δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ. Στόχος είναι ο εντοπισμός αδήλωτων εισοδημάτων,που εκτιμάται ότι θα προκύψει μέσω της διασταύρωσης των φορολογικών δηλώσεων με τα ποσά που βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους”, γράφει η εφημερίδα. 

Kontranews: "Στηρίζουμε τον Αλέξη. Δεν μας αρέσει το Μνημόνιο. Κουράγιο όμως, όλα θα πάνε καλά, φτάνει να στρωθούμε όλοι στη δουλειά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από την πρώτη μέρα της έκδοσής της η kontranews πάλεψε με συνέπεια ενάντια στα μνημόνια, τα οποία μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία χρέους, προκαλούν ανθρωπιστική κρίση και οδηγούν την οικονομία σε ύφεση και τον κόσμο στην εξαθλίωση".

SPIRTO: Γνωστός δικηγόρος κατηγορείται ότι έφαγε 1.000.000 από τον εφοπλιστή Νομικό

Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση δικηγόρου, που δικάζεται, αύριο, στην Αθήνα, για απάτη, καθώς υπόσχονταν νομικές συμβουλές, έπαιρνε προκαταβολές και δεν έκανε τίποτα. Μεταξύ των θυμάτων του, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν κι ο γνωστός εφοπλιστής.

STAR PRESS: Υστερία για δωρεάν ταινίες πορνό

Η εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση της εταιρίας παραγωγής πορνοταινιών Sirina να δίνει δωρεάν… τσόντες, στη διάρκεια των Capital Controls… “Δεν υπάρχουν μόνο ουρές στα ATM της χώρας μας, λόγω της οικονομικής κατάστασης, αλλά και στο Διαδίκτυο, όπου όλοι σπεύδουν να παρακολουθήσουν δωρεάν αισθησιακές ταινίες! Tρεις γιαγιάδες ζήτησαν να συνεχιστεί η προσφορά όλο το καλοκαίρι”! 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κρίσιμο 48ωρο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από τη 17ωρη δραματική Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής, βγήκε λευκός καπνός χθες, λίγο μετά τις 10 το πρωί. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατόπιν οδυνηρών υποχωρήσεων, υπό την απειλή ενός Grexit, κατάφερε να περάσει από την "κόλαση" στον συμβιβασμό, ξεπερνώντας τις "κόκκινες γραμμές" του κόμματός του, έχοντας όμως τη διακηρυγμένη στήριξη των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης, γεγονός που συνέτεινε στο να μετριαστούν οι αιτιάσεις των εταίρων για έλλειμμα εμπιστοσύνης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το Grexit πέρασε σύρριζα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση, οι ηγέτες της Ευρωζώνης έφτασαν σε μια κατ΄αρχήν συμφωνία που θέτει τις βάσεις για μια τρίτη διάσωση της Ελλάδας, μέσω ενός τριετούς προγράμματος ύψους 82-86 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το ΔΝΤ"