pame_sygkentrosi_20150722_01Τρία συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από κόμματα της αντιπολίτευσης και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Μέλη του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, με κατάληξη στο σημείο συγκέντρωσης.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση  στο Άγαλμα Βενιζέλου, απηύθυνε ο Ανέστης Μεταξάς, αναπληρωτής γγ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Κόκα Κόλα - 3Ε Θεσσαλονίκης.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο οποίος τόνισε ότι «η ψήφιση από το ενιαίο αντιδραστικό μέτωπο των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ του νέου 3ου μνημονίου είναι απαίτηση των ντόπιων μεγαλοκαπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών της EE. Κλιμακώνει, γενικεύει και αναβαθμίζει την επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης της πατρίδας μας και των άλλων λαϊκών στρωμάτων».

Μετά την πορεία, εργαζόμενοι στο χώρο του επισιτισμού, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από κατάστημα του είδους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας την εκ νέου απόλυση εργαζόμενης μέλους του σωματείου της, που διεκδίκησε τα δικαιώματά της. Η ίδια εργαζόμενη εργαζόμενη είχε απολυθεί ξανά πριν από λίγους μήνες για τους ίδιους λόγους.

Άλλες δύο πορείες

Λίγη ώρα αργότερα διαδηλωτές, που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και κατευθύνθηκαν μέσω των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Τέλος, αναιμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της εξωκοινοβουλευτικης αριστεράς, στο Λευκό Πύργο.

syriza_sygkentrosi_oxi_20150722_01